‘RTL Nieuws van journalistiek wrakhout’

Frits Bom vindt dat RTL Nieuws te kort schoot in de berichtgeving over het RTL 4-programma 24 uur: Tussen leven en dood. Dat schrijft de tv-recensent op zijn website. Een journalistieke flater, vindt hij het. “Van welk journalistiek wrakhout moet je zijn gesneden om je er van af te maken zoals RTL Nieuws vrijdag deed? In een flutberichtje van 15 seconden, ook nog diep verstopt tussen het andere nieuws, trachtte men de enorme heisa van de 35 camera’s in het VUmc te verbloemen.”

De realityserie was omstreden, omdat patiënten ongevraagd gefilmd werden met hangende camera’s. “Wat RTL 4 betreft: een duidelijker etiket van journalistieke onbekwaamheid, maar meer nog onbeschaafdheid en onbeschaamde lafheid had RTL 4 vrijdag niet kunnen presenteren.

Meer aandacht had absoluut terecht geweest, vindt Bom. “Deze affaire was geen hype. En alleen al daarom had men de journalistieke plicht, als opdrachtgever tot dit alles, met hoor en wederhoor en analyses in het eigen nieuws, verder te gaan dan dit schijterige berichtje van 15 seconden.”

Frits Bom is een bekend programmamaker. Hij is vooral bekend van tv-shows als De Ombudsman, De Konsumentenman en De Vakantieman.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen