Renée Soutendijk klaagt over draaiperiode Moordvrouw

Foto: RTLRenée Soutendijk vond dat het tempo bij de opnames van Moordvrouw erg hoog lag. Dat vertelt de actrice in Avrobode. Soutendijk realiseert zich echter terdege dat er tegenwoordig geen budget meer is voor lange draaidagen. “We hebben in vier maanden tien afleveringen opgenomen, wat neerkomt op zo’n twaalf screenminuten per dag. Ter vergelijking: bij een gemiddelde Nederlandse film worden acht minuten per dag gedraaid. We hebben dus flink moeten aanpoten“, laat de actrice weten.

De actrice heeft zich er niet aan geërgerd. “Het scheelt dat ik met een ontzettend leuke groep acteurs mocht werken en dat iedereen hetzelfde doel voor ogen had: een mooie serie maken. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd. De kijkcijfers zijn in ieder geval goed. Als het aan mij ligt, komt er een tweede seizoen.”

RTL 4-baas Erland Galjaard selecteerde Soutendijk hoogst persoonlijk voor de rol. “Ik zei ja, omdat ik de afwisseling van toneel en televisie heel prettig vind en omdat het totaalplaatje – de rol, de verhaallijnen, de cast en crew – me aansprak. Wat Moordvrouw van andere Nederlandse politieseries onderscheidt, is dat her verder gaat dan alleen het oplossen van een moordzaak.”

Voor haar rol keek Soutendijk veelvuldig naar Prime Suspect. “Een goede serie met een fantastische actrice. Ik denk dat mijn rol, onbewust, is geïnspireerd op die van Helen Mirren.

Moordvrouw is elke vrijdagavond te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen