Nance: ‘SBS 6 schreeuwde te veel’

Foto: Arjan Brest van KempenNance weet wel waarom SBS 6 in de afgrond is beland. Het tv-station heeft krediet verloren door haar schreeuwerige promo’s. Dat zegt de presentatrice in VARAgids. Het is een combinatie van factoren, stelt Nance. “Ik denk dat we met z’n allen wel gezien hebben dat er bij SBS de laatste tijd veel geschreeuwd is. ‘Heel Nederland is in de ban van’ en ‘we zitten allemaal op het puntje van onze stoel’, terwijl de kijkcijfers maar daalden. Dan haakt het volk een beetje af.”

Nederland zit daar helemaal niet op te wachten, denkt ze. “Wij Nederlanders willen niet opgelegd krijgen wat we moeten. Wij willen niet horen dat we vanavond dit of dat moeten kijken. Dat bepalen we lekker zelf wel. Zo eigenzinnig zijn we. Maar daar heb je als presentator geen zeggenschap over. Tuurlijk hebben we gezegd: ‘Moet dat nou?’

SBS 6 luisterde echter niet naar Nance. “Dan was het antwoord: ‘Ja, dat is de Amerikaanse manier van verkopen, dus we gaan er gewoon mee door.’ Tja. Misschien heb ik dingen ook wel te vaak een beetje laten gaan. Ik denk dan al snel dat er uiteindelijk ook niet zes kapiteins op één schip staan.”

Nance voelde zich wel vaker genegeerd door SBS 6. “Met Sterren Dansen op het IJs hadden Gerard en ik bijvoorbeeld heel graag wat meer invloed uitgeoefend op de keuze van de kandidaten. We hebben wel tig namen geroepen van mensen die we graag wilden, maar SBS wilde per se anders. Daar botste het soms wel eens, want uiteindelijk kom je daar gewoon niet doorheen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen