Pijnlijk moment in tv-show Xander de Buisonjé

Foto: TROSXander de Buisonjé stelt dat woensdag een behoorlijk pijnlijk moment te zien is in de eerste aflevering van zijn tv-show Studio 9, waarin artiesten 36 uur worden opgesloten om met een mystery guest een liedje te maken. Dat vertelt de presentator in het AD. De Haagse band Di-rect zit in aflevering één, met Nynke Laverman als mystery guest. “Niemand van de band herkende haar“, lacht Xander beschaamd. “De zanger zei dat ze hem wel bekend voorkwam, maar dat was het dan ook.

De anderen kenden haar helemaal niet. “Gitarist Spike stamelde dat hij haar niet kende en bood daarom zijn excuses aan. Een pijnlijk moment. En daar moet dan nieuwe muziek uit ontstaan.”

Een zelfde incident kwam later nog eens voor. “Ook Miss Montreal herkende de mystery guest met wie ze moest gaan werken – toch een heel grote ster uit het verleden – niet. Tenenkrommend. Ik schaamde me kapot.”

Veel artiesten wilden vooraf per se weten met wie ze aan het werk moesten. “Maar dat zeggen we juist niet, want die verrassing maakt het programma zo leuk. Di-rect had zich overal op voorbereid, behalve op iemand als Nynke Laverman. Toch moesten zij samen muziek gaan maken. Dat gegeven is zó gaaf!

Studio 9 is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen