Gerard Joling geboycot door Shownieuws

Gerard Joling is wekenlang geboycot door het tv-programma Shownieuws van SBS 6. Dat zei de presentator woensdag in Koffietijd. De reden van de boycot is dat hij overhoop lag met zijn werkgever SBS 6. “Ze hebben me drie weken lang geboycot bij Shownieuws. Er kwamen op een gegeven moment geen dingetjes meer van mij in Shownieuws, omdat er geen zekerheid was wat ik wel of niet zou gaan doen. Dat was wel heel vreemd, eigenlijk. Maar ook dat is allemaal weer goed gekomen.”

Ook vond SBS dat Joling te vaak in het tv-programma van zijn bevriende collega’s Carlo Boszhard en Irene Moors te zien was. “SBS 6 vond dat ik te veel bij de andere zender zat, maar ik zat voor SBS ook altijd al veel bij Carlo en Irene.”

De storm is gaan liggen, stelt de entertainer. “Ik had heel erg de indruk dat ze van me af wilden. Dat is een beetje een touwtrekkerij geweest van vier maanden lang. Toen zeiden ze dat ze me wel wilden houden, maar dat ze mijn contract wilden openbreken. Het is redelijk goed opgelost allemaal.”

Joling staat nog tot september onder contract bij SBS 6, maar kenners geloven niet dat hij voor die tijd nog een programma krijgt. “Wij zelf ook niet, ik ook niet. Maar de wil is er, we gaan er voor. Je moet er positief in blijven.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen