Peter van der Vorst mist Tyra Banks

Peter van der Vorst vindt dat RTL 5 er niet goed in slaagt om leuke remakes te maken van succesvolle realityshows als America’s Next Top Model en Tabatha’s Salon Takeover. Dat laat de presentator blijken in zijn column in Televizier. Van der Vorst ziet doorgaans veel liever het Amerikaanse origineel. “Van beide programma’s zijn ook Nederlandse versies gemaakt, maar die konden ons minder bekoren. Bij ons klinkt het jurycommentaar vaak te bedacht of juist te soft“, geeft hij aan.

Volgens Van der Vorst is de RTL 5-maandag ‘heilig’ voor zijn gezin. “Die begint om 20.30 uur met America’s next top model. Geen hoogstaand cultureel programma, maar wel uiterst vermakelijk. Tyra Banks en de jury zijn streng, rechtvaardig en grappig. Ze weten de modellen écht te motiveren.”

Daarna volgt Tabatha’s Salon Takeover, waarin noodlijdende kapsalons uit het slop worden getrokken. Bitchy presentatrice Tabatha Coffey accepteert geen slappe excuses en gaat er hard in om de boel weer op de rit te krijgen.”

Vanaf deze week heeft RTL 5 op maandag weer Nederlandse reality-tv op het menu staan: The Face. “Dat wordt vast prachtige tv, alleen al omdat Sylvie van der Vaart het presenteert. Toch hoop ik dat Tyra en Tabatha snel weer terugkeren. Zonder hen is mijn maandag niet compleet.”

Van der Vorst schaamt zich niet voor zijn tv-voorkeuren. “Er wordt me geregeld gevraagd naar welke programma’s ik zelf graag kijk op televisie. Natuurlijk kan ik dan heel politiek correct De wereld draait door, Nieuwsuur of Pauw & Witteman noemen, maar dan zou ik liegen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen