Joan Franka vond jurycommentaar niet interessant

Foto: TalpaJoan Franka vond het niveau van de jury van het Nationaal Songfestival enigszins tegenvallen. Dat zei de winnares van het muziekfestijn maandag op Q-music. De zangeres had weinig aan hun kritiek. “Nee, niet echt. Haha. Er was veel te doen over mijn tooi, met alle grapjes. Ik snap het wel, het is natuurlijk een show en zij willen er wat leuks van maken. Ik was wel heel blij met wat ik aan had. Ik sta er echt compleet achter. Het is een artistieke uiting. Als men dat niet kan waarderen, dan niet.”

Van de drie finalisten zette de jury Franka op de laatste plek, maar de kijker koos massaal voor haar. “Ik ben nog steeds verbaasd. Ik stond op de derde plek bij de jury en dacht: nou, oké. En uiteindelijk heb ik gewoon gewonnen. Ik kan het niet geloven“, vult ze aan op Radio 538.

In mei reist ze af naar het Eurovisie in Azerbeidzjan. “Ik vind het gewoon heel erg leuk dat ik naar het Eurovisie kan met een nummer dat door mezelf is geschreven en waar ik zelf achtersta. Dat ik zag dat er zo veel voor is gestemd, doet me wel heel erg goed.”

Franka weet nog niet hoe ze er straks bij staat op het Eurovisie. “Ik vind het wel leuk om mijn act anders te doen. Ik heb gisteravond de act drie keer hetzelfde gedaan. Ik weet het eerlijk gezegd nog niet. Daar wil ik nog over nadenken.”

Er keken zondag 2,3 miljoen mensen naar het Nationaal Songfestival.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen