Junior Eurovisie Songfestival naar Amsterdam

De AVRO heeft de Heineken Music Hall in Amsterdam gekozen als locatie voor de tiende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Het Europese muziekfestijn vindt op 1 december plaats in de hal. Dat heeft de omroep laten weten. Het is de tweede keer dat Nederland gastland is. “We zijn als AVRO bijzonder trots dat wij dit internationale evenement, waar talent centraal staat, naar Nederland halen dit jaar. En bij een mooi evenement hoort een mooie locatie“, zegt directeur media Peter Lubbers.

Birgitte de Winter, directeur bij de Heineken Music Hall, is blij dat de AVRO voor haar zaal heeft gekozen. “Wij vinden het ontzettend leuk om aanstormend talent een Europees podium te bieden als opstap naar een succesvolle zangcarrière.

De internationale finale van het Junior Songfestival werd in 2007 ook al door Nederland georganiseerd, en vond toen plaats in Ahoy’ Rotterdam. De enige Nederlandse winnaar ooit, Ralf Mackenbach, won in 2009 op het podium in Kiev.

De Europese tv-uitzending wordt in december live aan elkaar gepraat door Kim-Lian van der Meij en Ewout Genemans.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen