Paul Witteman verwijt Linda de Mol niets

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman denkt dat Linda de Mol er niet veel aan kan doen dat haar interview met prins Willem-Alexander en prinses Máxima weinig interessante quotes opleverde. Dat schrijft de presentator in zijn column. Het lukt bijna geen enkel interviewer, stelt Witteman. “De ondervraagden leggen zichzelf beperkingen op en daar kan ook Linda de Mol niets aan veranderen. Linda had kunnen zeggen: op die voorwaarden begin ik er niet aan. Ze dacht: niet geschoten, altijd mis.

Het koninklijk interview was primetime te zien op RTL 4 en ging over het Oranje Fonds. “Het gesprek riep de vraag op of het eigenlijk wel kán, een goed gesprek voeren met leden van het Koninklijk Huis. Linda vond dat er erg veel beperkingen aan het interview waren verbonden. Ik had de indruk dat het statische karakter van de ontmoeting vooral met het gekozen onderwerp te maken had, dat nu eenmaal niet uitnodigde tot bespiegelingen over de toekomst van de monarchie of de te verwachten troonafstand.

Er is volgens Witteman geen sprake van onwelwillendheid. “De prins en prinses kunnen niet op elke vraag ingaan. Dat komt door de ministeriële verantwoordelijkheid. De premier wordt afgerekend op foute (lees: politiek gevoelige) opmerkingen.

Ongetwijfeld heeft Linda (ook een soort prinses) gehoopt dat er in de marge van haar opdracht nog wel iets opvallends ter sprake zou komen. Helaas.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen