Gerard Joling: ‘Geen dikke mik met John de Mol’

Foto: SBSGerard Joling heeft geen goede band met John de Mol, de nieuwe eigenaar van SBS. Dat zei de SBS 6-presentator dinsdag in RTL Boulevard. Na maanden kwam deze week een einde aan een zakelijk conflict tussen Joling en SBS. “Ik ben geen dikke mik met John de Mol, maar hij is voor mijn carrière ook niet heel belangrijk geweest, in die 27 jaar dat ik dit vak doe. Ik heb wel altijd in zijn shows gestaan, maar het is geen dikke mik. Dat heb ik de laatste maanden ook wel gemerkt.”

Joling walgde van het conflict. “We zijn al vier maanden in een soort van strijd verwikkeld en ik heb gezegd: ‘Ik ben er eigenlijk zo langzaam aan wel een beetje mee klaar. Wat er ook gebeurt, het interesseert me geen reet meer.’ Uiteindelijk kwam toch het verlossende woord dat ze toch gewoon door willen gaan op de voet zoals het getekend is. Daar kan ik alleen maar hartstikke blij mee zijn.”

De zanger verdient bij SBS 6 anderhalf miljoen euro per jaar en de tv-zender wilde geld terug, omdat hij te weinig doet. “Ik heb daar zo veel gedaan. Je wil ook niet zo maar loslaten, maar als mensen dan maanden achter elkaar alleen maar geld van je willen, omdat ze vinden dat je te veel verdient, dan word ik furieus.”

Het is ook heel veel geld wat ik daar verdien per jaar, maar uiteindelijk gaat het erom dat het niet aan mij is. Een contract is een contract. Als je bij een heel goed voetbalelftal speelt en je zit even op de reservebank, dan kun je ook niet tegen die persoon zeggen: ‘Nu krijg je je geld niet, omdat je een half jaar op de reservebank zit.’

Op 3 september loopt zijn miljoenencontract af, maar SBS wilde die nu openbreken voor een verlenging van twee jaar tegen 500.000 euro per jaar. “Vijf ton per jaar is ook heel veel geld, maar daar zijn wij in elk geval niet uitgekomen. Maar bedragen kan ik niet noemen, jongens. Ik kan niks over geld zeggen.”

Joling vindt het feit dat De Mol nu eigenaar is van SBS, niets afdoet aan gemaakte afspraken. “Van mij part neemt de koning van Sion de boel over, maar ik ga gewoon mijn contract uitdienen zoals het staat. Als het niet anders is, dan moeten we dat misschien voor het gerecht uitzoeken. Zo ver is het godzijdank niet gekomen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen