‘Dokter Deen vol amateurtoneel en fouten’

Geplaatst op wo 01 feb 2012 om 11:16

Foto: KROTv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt de serie Dokter Deen van Monique van de Ven geen sterke productie. Dat geeft hij aan in De Telegraaf, de grootste krant van Nederland. Voller vindt het buurthuisniveau. “Ooit horen we allemaal tot de MAX-doelgroep, daar is geen ontkomen aan. Tot die tijd wil ik me graag blijven verbazen. Niet alleen over dit Bouquetreeksverhaaltje, over het amateurtoneel, maar ook over continuïteitsfouten: in het ene shot stormt het, in het andere niet.”

Er kloppen wel meer dingen niet, stelt Voller. “Dat in deze serie heel Vlieland met een Randstedelijk accent spreekt, alsof de acteurs er een tweede huisje hebben, helpt ook niet mee bij het inleven. Maar zolang ik nog niet van MAX ben, blijf ik optimistisch. Misschien komt het nog goed. Met zoveel ervaren mensen…

“Prachtige plaatjes van Vlieland, overigens“, besluit Voller.

Dokter Deen is een serie over een arts op het waddeneiland Vlieland. De serie bleek maandagavond een hit met 2,4 miljoen kijkers op Nederland 1.
94 Reacties op “‘Dokter Deen vol amateurtoneel en fouten’”


 1. DeDe

  Hebben jullie wel eens een perfecte dokter gevonden ????????????

  Nou ga zoeken zou ik zeggen inplaats om een leuke serie af te zeiken.

 2. Bernie

  Hij heeft wel gelijk, de serie was, op de prachtige shots na, tenenkrommend. Cabaret in de kerk, op niveau slapstick, een paard die als Lassie hulp gaat halen en zo kan ik nog wel even door gaan.

 3. COR CRACKERS

  HET WAS ERBARMELIJK SLECHT GESPEELD, EN HET GEFORCEERD ERBIJ SLEPEN VAN MAATSCHAPPELIJK “”HETE””HANGIJZERS , ZOALS IN DIT GEVAL TROPISCH HOUT, IS KOMISCH. VOLSTREKT NIET UITZENDWAARDIG !!!!!

 4. Piet

  Dat er in de serie fouten zitten die het onlogisch en ongeloofwaardig maken. is idd jammer, maar je kan ook TE kritisch zijn Het is een leuke serie.
  Een kijkcijfer-aantal van bijna 2.4 miljoen bewijst toch wel dat de serie (ondanks slordige fouten) goed scoort. Alleen is het dan wel te hopen dat de kijkcijfers goed blijven.

 5. edje

  Ik noemde het al in een ander bericht hier op MC. Goede shots, vreselijk oubollig scenario. Niet kloppende teksten, slecht gemonteerd, goede en slechte acteurs door elkaar gegooid. Zelfs de doelgroep 70 plus moet dat toch opvallen?

 6. Vincent

  En elk nieuwtje wordt weer opgelopt. Gelukkig klopt GTST wel…:-)

  Is er weer eens een succes bij de PO komen vanzelf de zure bommen bovendrijven.

 7. Rik

  Wat is Nederland toch een zeikvolk! Eerst zeiken dat er zo weinig Nederlandse series zijn.. en dan hebben we nu oa Dokter Deen erbij en Moordvrouw en hup Nederland/Mediacourant zeikt het af! Zelfde als met John de Mol en Talpa.. Talpa stopt de zender en opeens was het toch wel leuk en goed.. nu heeft John SBS en nu deugt er niks meer aan SBS.. Ok ik ben het er ook niet mee eens dat er een hoop mensen wegmoeten zoals van Hart van Nederland, maar hij probeert wel dingen zoals The Winner is enzo. Mediacourant was vroeger zo leuk, maar nu lijkt het alleen maar negatief!

  Er zijn een hoop mensen die Dokter Deen wel leuk vinden, maak daar eens een positief stuk van.. Inplaats van al dat negatieve… wees blij dat we zoveel keus hebben in Nederland wat programma’s betreft.. voor ieder wat wils en anders kijk je niet.. maar blijf niet aan de gang met afzeiken! En nee ik heb geen contacten met John de Mol of Jan Slagter! Ik vind het alleen positief dat Max een serie maakt en RTL weer eens met een serie komt!

 8. rob

  @Rik, dus jij kijkt een tv-programma altijd onder het mom van ‘ach, ik ben blij dat er een tv-programma op de buis is, de inhoud kan me eigenlijk niks schelen’. Gelukkig denkt het gros van de Nederlanders daar anders over. Aan de serie Moordvrouw en Dokter Deen zijn nu eenmaal overwegend meer kritiekpunten dan positieve punten te melden, logisch dat die dan ook worden benoemd. Een goede Nederlandse serie zonder kritiekpunten is echt wel te maken hoor, maar dan moet eerst eens aan het script, de acteurs, de regie het budget gesleuteld worden. Maar dat soort vakmensen die wij in NL hebben lenen zich daar niet voor of zijn gewoonweg te ‘duur’.

 9. Owen

  Nederlandse series zijn 9 van de 10x toch ruk. De laatste goede was Gooise Vrouwen.

 10. ABC

  Het is in ieder geval een heel stuk beter dan Moordvrouw!

  Over ‘Randstedelijk accent’ gesproken… Bij Moordvrouw spreekt niemand met een Fries accent!

 11. Jan

  Rik, de enige die zeikt, ben jij op het moment. Niet alles is goed aan tv. Wat slecht is, mag kritiek ontvangen. De kwaliteit van Dokter Deen is niet geweldig. Alleen maar melden dat het fantastisch is, vind ik niet geloofwaardig bij deze serie. Niet zo lichtgeraakt.

 12. edje

  @Rik, ik vind het ook heel leuk dat er Nederlandse programma’s volop worden gemaakt. Maar daarom mag je er wel kritisch naar kijken! Afzeiken is wat anders dan de zwakke punten van een programma noemen.
  Ik weet van een vriend uit de crew, dat het programma met weinig geld en niet zonder problemen is opgenomen. Dat zie je terug in de serie. En dat is jammer. En we hebben de laatste tijd veel goede series (Overspel, Bloedverwanten, lijn 32, enz) te zien gekregen, dus het kan wel degelijk beter!

 13. Martijn

  Waarom zit die man echt alles af te kraken de laatste weken?????

 14. Mo

  @COR CRACKERS, zet voortaan je caplocks uit.

  Ik heb het al eerder gezegd / opgetekend dat ik van deze Tv-recensent Marcel Peereboom Voller geen hoge pet op heb.

  Inderdaad ik ben het grotendeels eens met @Rik en zeker wat betreft dat Nederlanders (azijn)zeikers zijn. Niks is goed, overal tegen aan trappen.
  @Rob een Nederlandse serie maken zonder kritiekpunten is in Nederland NIET mogelijk. Er is altijd wel weer iemand die iets te ze.k..n heeft. Al zou men er een Emmy (bij wijze van spreken) mee winnen, was/is het nog niet goed.

 15. robb

  Dit is goede promotie voor de serie ,wat een recensent afkraakt omarmd het publiek.

 16. robb

  Overspel is heel goed gemaakt ook wat moeilijker om te volgen, daarom trekt het ook niet meer dan 1 miljoen,dr deen is makkelijk waar de vrouwen bij wegdromen blijft wel op 2 miljoen staan

 17. jos

  oohhh….

  een recencent van de telegraaf?……

  de helft van het verhaal begrijpen ze niet.
  de andere helft schrijven ze verkeerd op.

  de telegraaf…..
  geen krant,maar de grootste FOLDER van nederland

  telegrof
  televaag

 18. Vincent

  ABC Fries is een taal…geen accent…:-0

 19. Anoniem

  Dat er geen dialect word gesproken is heel normaal hier in groningen spreekt de generatie tot 35 bijna allemaal abn ook prive , in openbare gebouwen, kantoren en winkels word steeds vaker abn gesproken ook door ouderen,dialect sterf hier uit.

 20. Floris

  Ik ben een groot voorstander van het begrip “smaken verschillen”. Dus, waar de een kritiek op heeft, kan voor een ander best leuk zijn. Maar in het geval van Dr Deen gaat het, zoals ik gisteren al in een reactie aangaf, om objectieve feiten (de ongeloofwaardigheid, de fouten in continuiteit en scenario, de traagheid) die in ieder geval van de 1ste aflevering een fiasco maakten.
  En zoals verwacht krijg je reacties op die kritiek, in weinig genuanceerde bewoordingen, zoals “eindelijk nog eens een Nederlandse serie met topacteurs” en “zeikerds in Nederland die alleen maar Amerikaanse troep goed vinden”, of de klassieker “je kan toch wegzappen”. Dat zijn reacties van mensen die koppigweg de fouten niet willen zien en a priori alles goed vinden zolang het maar van eigen bodem is.
  Ik voel me ook totaal niet aangesproken door die reacties: ik ben namelijk een Vlaming (dus misschien wel een zeikerd, maar geen Nederlandse) die zeer graag naar Nederlandse series kijkt. En er zijn er best veel geweest de laatste jaren die de moeite waren, in diverse genres en telkens geslaagd voor hun doelgroep en uitzenduur (Gooische Vrouwen, ’t Schaep, Evelien, In therapie seizoen 1, A’dam en Eva, Overspel, Penoza, Lijn 32). Maar als het fout gaat, gaat het fout en moet men dat durven toegeven. Ook ik had gehoopt op een leuke serie op een leuke locatie, dus heb ik absoluut geen leedvermaak dat het mislukt is. Ik verheugde me op een fijne maandagavondserie, en Dr Deen is dat helaas niet.
  MAX’ gejubel over de kijkcijfers is te vroeg: er werd massaal gekeken door de promotie vooraf, door de bufferprogrammering EN omdat velen hoopten zoals ik op een mooie, warme serie. Zij die de terechte kritiek op de 1ste aflevering niet delen zijn ziende blind en willen perse vasthouden aan die hoop die ik oorspronkelijk ook had.
  Het is natuurlijk maar tv, en normaal zou ik over zoiets nooit op een forum schrijven, maar in dit geval gaat het om een productie die zo onverklaarbaar slecht is dat een mens plaatsvervangende schaamte krijgt.
  Jammer vooral voor Leopold Witte, want dat is wel degelijk een groot talent, maar het beste ingredient kan een voor de rest smakeloos gerecht ook niet redden…

 21. edje

  Mee eens @floris. Het jammere is dat er grote namen aan deze serie zijn verbonden, waarmee niks is gedaan. Als je een goed acteur bent, maar je krijgt waardeloze teksten die snel in elkaar geflanst zijn, is dat funest. Daarbij ziet de regie er ook niet best uit. Ook zonde voor een erg goede cameraman als Mark de Blok, die ik niet persoonlijk ken, maar waarvan ik ander werk zeer heb gewaardeerd. Al met al: het kan stukken beter. Mochten ze een vervolg op deze serie krijgen, dan hoop ik voor alle harde werkers aan de serie dat er meer geld en tijd beschikbaar komt om een goed produkt neer te zetten

 22. Anoniem

  en zo is ‘t!@Floris en @edje

 23. kijker

  Er komen nog genoeg afleveringen, het is echt de moeite waard om te kijken, maar ik word steeds zo afgeleid door die neus van Monique van de Ven. Echt zonde van zo’n mooie vrouw!!!

 24. Anoniem

  Amateur en fouten ……
  Het is dus de Telegraaf onder de drama series? Net nog even op hun website gekeken. Veel geschreeuw en in de 12 berichtjes die ik las (ik weet het, in de Telegraaf hoor je eigenlijk alleen naar de koppen te kijken) een kleine 30 spelfouten.

 25. Rik

  Nee niet alles op tv is goed.. het gaat erom van we hebben jaren zitten zeiken dat er geen dramaseries gemaakt werden.. en nu zijn die er volop.. en na 1 aflevering kan je gewoon geen conslusie maken!

 26. thea

  Paard zonder ruiter komt voorbij, de Vlielanders gaan door met de plankjes.
  Nog een paard zonder ruiter, de Vlielanders gaan door met de plankjes.
  Een raar dialect bij de luchtmacht.
  Een vent gevonden op de Hors: daar!
  Bij het hek pas horen dat er geen boot gaat vanwege hoog water.
  Dit zijn maar een paar tenenkrommenden momenten in de serie.
  Volgende keer ga ik lekker plaatjes kijken, zonder verwachtingen van het verhaal.

 27. Floris

  Beste Rik. Na 1 aflevering kan je heel goed een conclusie trekken: over die ene aflevering namelijk. En dat is in ieder geval wat ik gedaan heb: op alle mogelijke vlakken slecht en zonder vakmanschap, en weinig tot niks belovend voor de volgende afleveringen! Dus doe ik volgende maandag iets leukers op dat uur.
  En zoals ik al zei, het is maar een tv-serie he, niets belangrijks!

 28. j-k

  @rik gelukkig! is er nog een mede strijder;) ik haat ook al die negatieviteit. ook zonde voor al degene die reacties geven, die zitten ook in een negatieve houding waar ze zelf ook niet heel erg blij mee zullen zijn! toch? jongens en Meiden?

  is het nou echt zo erg dat er wat dingen in zitten die niet kloppen? ik vind van niet, een drama serie is om je even in een andere wereld te verplaatsen. en wie weet is de volgende aflevering wel stukken beter? ik geniet van drama op tv, en pluk de positieve dingen er uit, die mooi zijn of goed zijn. dat is ook fijn voor jezelf. en als je die niet wilt zien, adviseer ik je de televisie uit te zetten.

 29. inkiew

  Mijn moeder van bijna 77, een echte MAX-aanhanger vond het een heel rare “film”…Nee Mam, het is een serie en toen zuchtte ze diep. De rol van Pleuni Touw vond ze raar en dat die twee zo openlijk seks moesten hebben, vond ze absoluut niet gepast. Ze gaat volgende week niet meer kijken, mijn vader, al 77, vindt het allemaal flauwekul-hij was na 10 minuten al afgehaakt. Nee die serie Sil de Strandjutter, die vonden ze veel realistischer, wat zo was het vroeger echt. Deze “film”sloeg nergens op…Dit waren de reacties van mijn ouders. Dus als het de bedoeling was een serie voor 50 de te maken dan zijn deze twee 70 afgehaakt. En ik…ik verheug mij op deel 2, hoe slechter, des te leuker….wat zeikerds zijn we…en zeiken is top vermaak.

 30. GW

  @ Anonymous 12:58

  Hij heeft het niet over dialect, hij heeft het over accent. Je haal accent en dialect door elkaar.

  Ach wat kan ik zeggen over deze serie, het meeste is hier en in andere posts over Dr. Deen al gezegd, behalve over het werkelijk abonimabele acteerwerk van Liz Snoijink. Op een gegeven moment was er een scène op het strand waar ze uiteraard helemaal hysterisch naast haar kind staat dat op het punt staat ingeladen te worden in de ambulance. Tussen het werkelijk over the top hysterische geblèr door krijgt ze het toch nog voor elkaar heel droogjes en knullig in de ambulance te stappen. Het zag er zo debiel en sneu uit; ik moest er gewoon hardop om lachen. Het was ongeloofwaardig en komisch; als je zo hysterisch bent dat je bijna buiten jezelf bent, dan moeten andere mensen je toch echt mobiliseren. Dan stap je niet van het ene op het andere moment doodleuk in.

  Ondanks de vele onvolkomendheden is het wel een serie waar je een warm en oer-Hollands gevoel bij krijgt. Het voelt heel vertrouwd en dat is iets waar de televisiekijker op dit moment behoefte aan heeft. In tijden van recessie willen mensen vertrouwd, kneuterigheid, stamppotlucht ;-) .

 31. Mark

  Dat interesseert die oude mensen toch niet, die kijken toch massaal. Denk je dat die op kritiek letten.

 32. Rik

  @j-k thx eindelijk 1 die het met mij eens is.. je hoeft niet alles goed te vinden, maar geef het een kans!!

 33. Tim20 MJ

  EENS

 34. Isabel

  Jongens toch, wat een over en weer geargumenteer om iets wat krom is proberen recht te trekken.
  Iedereen die beweert een oerhollandse, gezellige, warme serie gezien te hebben, projecteert zijn wensen en hoop, die ik trouwens vooraf ook had.
  Dr Deen was op alle vlakken schabouwelijk SLECHT!.

 35. anja

  ik kan je zeggen ik kijk liever dokter deen dan moordvrouw want
  ik had van moordvrouw meer verwacht lijkt een beetje op flikken maastricht
  niemand ooit van zijn levensen dagen overtreft flikken maastricht
  overspel vondt ik anders ook een topserie

 36. Bea

  Kan Nederland nu nooit eens gewoon tv kijken zonder dat er weer iemand negatief is over wat ook maar???????
  Nederlanders schaam je een ongeluk.
  Kijk gewoon en geniet van de mooie shots.
  Eens wat anders dan al die afval rondes of help hier en help daar
  Daar hoor je niemand over terwijl we worden overspoeld met die talenten programma`s.Waar je amper iets van terug ziet.
  Van mij mag Dr Deen er gewoon zijn bovendien is Monique een fantastische actrice

 37. herman

  Amateurtoneel ? Ik vond dat pratende paard anders wel heel erg professioneel lijken. ;)

 38. Kritische beschouwer

  Acteurs hadden op z’n minst een licht Vlielands accent kunnen aanleren. En dan heb ik het niet over een dialect. In Groningen hoor je bij de meeste mensen een accent, hoe licht ook en hoe charmant. Het maakt een serie geloofwaardiger. Bea, je doet zelf erg negatief, vind ik. Van kritiek wordt een product toch beter?
  Monique had geen facelift moeten ondergaan of botox, een beetje breedbekkikker. Ze speelt trouwens goed genoeg.

 39. L. de Behanger

  we moeten niet zo zeuren over dat paard hoor, in lassie haalde een hond hulp, in flipper een dolfijn, bij hennie huisman hadden we een pratende stier en paard, free willy de alles begrijpende orka, commissaris rex is een hond en loste alle moorden op, skippy de kangaroe die hulp haalde als t nodig was, cheeta de aap van tarzan die hem overal in bijstond, clarence de schele leeuw die iedereen hielp, en bokito uit blijdorp die zijn liefje wilde ontvoeren, dus van dat paard van dr Deen kijk ik niet meer op hoor, ik durf te wedden dat in de volgende aflevering van dr Deen haar hamster 112 gaat bellen, let maar op!

 40. ellen

  Ben blij dat ik niet de enige ben die het zacht gezegd niet sterk vond.
  Ik had hogere verwachtingen van deze serie.
  Jammer van de zwakke verhaallijn en het amateuristische toneelspel van sommigen. Ook Monique van der Ven kwam niet echt uit de verf, niet zo geloofwaardig in haar rol. Jammer!!

 41. Ferry

  Wat mij opvalt: waarom worden mensen die ook maar een beetje kritiek hebben, gelijk zeikerds genoemd? Je hoeft toch niet alles kritiekloos te aanvaarden? En da’s niet allen bij de tv hoor. Bijvoorbeeld: zodra er in een groep moet worden gestemd, worden de ja-zeggers zonder morren geaccepteerd en moeten de nee-zeggers zich altijd argumenteren. Gek hè? Van kritiek kun je alleen maar leren …

 42. Mike2

  Tja toch apart dat degene die al jaren roepen dat de PO moet bezuinigen nu ook om het hardst roepen dat Dr.Deen geen kwaliteit heeft. Op deze zelfde site stond dat je vroeger 10 dagen voor de opname van een aflevering had en nu nog zes dagen. Logisch dat je dat gaat merken. Minder geld beschikbaar dan ook minder kwaliteit. Ik vrees dan ook dat een hoop goede series bij de PO die er nu zijn in de komende jaren zullen gaan sneuvelen. En waar moet je dan heen als je van NL series houdt. De CO maakt ze niet, want de gemiddelde kookshow of woonshow harkt meer geld binnen. Moordvrouw is zo’n beetje het enige wat de CO doet en dat zal ook wel bij 1 seizoen blijven aangezien ze volgend seizoen geen miljoen publieksgeld meer zullen krijgen.

 43. Micha

  ik heb het teruggekeken op uitzending gemist.
  maar je moet wel snel zijn want hij staat er maar een paar dagen op stond erbij. daarna niet meer.
  ik vond het wel leuk, maar geen topserie zoals lijn 32. of Penoza. dat was ook goed

 44. Flappy

  @Martijn: hij kraakt de laatste weken helemaal niet alles af; hij was lovend over o.a. Lijn 32. En dat is ook gewoon een serie van een veel hoger niveau dan die hele Dr. Deen met zijn ‘het wassende water-‘ en ‘Herenstraat 10-‘ geur uit begin jaren 80.

 45. ineke

  ben doelgroep (66). had het opgenomen omdat ik maandag niet kon kijken en gisteravond ben ik er extra voor gaan zitten.
  nou ik vond het tenenkrommend, heb het niet eens uitgekeken, wat een teleurstelling,
  het leek wel gemaakt voor kinderen!

 46. Ria van der Weg

  Zeg borst, Ik heb al (in de wind) gehoord, dat Jan Houter ook weer prominent met het zeemanskoor en de fanfare in beeld moet.

 47. Floris

  Ongelofelijk dat ik hiervoor een derde keer mail. Net M. van de Ven gezien bij Pauw en Witteman. Die heren presteren het om zonder enige zin voor nuance Dr Deen een succes te noemen (na 1 afl.!!), om geen enkele kritische noot te plaatsen (hebben zij of hun redactie geen enkele recensie of forum gecheckt afgelopen week?), om van de Ven zowel de “grande dame” van de Ned. film te noemen (gebaseerd waarop? Op Turks Fruit van 40 jaar geleden? Jongens toch, ze was toen 18, en de rollen in de jaren 70 daarna kreegze omdat ze makkelijk uit de kleren ging) als een Hollywoodster (1 afl. van Starsky en Hutch heeft ze gedraaid ocharme, en toe is ze teruggekomen).
  Dat die serie een miskleun is, was niet zo erg, maar dat men luidop het tegenovergestelde beweert is gewoonweg droevig.
  Ik ben blij dat er op dit forum toch reacties verschijnen zoals die van Ineke…

 48. Hans van der Linden

  Heb n.a.v. het interview met P&W die 1e aflevering bekeken. Wat is dit voor ongein? Wat ontzettend om aan te zien !

 49. mieke

  Ja wat is het met die mensen wat moeten Monique en Edwin zo nodig op t.v ik ben zomerhitte nog niet vergeten ook maar 5min gekeken net als naar dokter Deen.
  Zo slecht zo ongeloofwaardig alleen al de leeftijden van de vrouwen niet om aan te zien zelfs Pleuni speelt slecht hoe is het mogelijk en Monique maar promoten in ieder t.v progamma met telkens dezelfde keien om haar nek en zo mager en zo raar verbouwd dat is het enige wat me interigeert hoe is het zo ver kunnen komen!

 50. Albert

  Als je “In therapie” gevolgd hebt is dit echt amateurtoneel.
  Verder die politie bij de strandjutters. Het hout moet naar de burgemeester.
  Absoluut ongeloofwaardig.
  Jammer, maar het kan mij niet boeien…………

 51. johan

  eigenlijk wel sneu, dat al die tevreden en teleurgestelden zo over elkaar heen buitelen. Kijk over smaak valt best te twisten. Maar die 1e aflevering van Deen zou toch bij iedereen de indruk hebben moeten achterlaten dat wansmaak en onkunde ook op niveaus waar je dat niet zou verwachten aan de macht is. Alle fraaie eilandplaatjes ten spijt, er deugde niets!
  Wat een dommigheid in de dialogen, wat een vreemd gedrag van ambulancepersoneel, wat een rare manier van diagnostiseren, wat een onbeholpen verhaal rond dat bloed doneren.
  Amateurtoneel!! Het paard Lassie dat hulp haalt, een lachwekkende helikopterscene, het dom neerzetten van agenten bij de strandjutters.
  Heeft er niemand het script meegelezen?
  De eerste beste aflevering van de plattelandsdokter doet Deen verbleken.

 52. Joke

  Inderdaad ik ben het helmaal met de vorige schrijver Johan eens; Wat een dommigheid in de dialogen, wat een vreemd gedrag van ambulancepersoneel, wat een rare manier van diagnostiseren, wat een onbeholpen verhaal rond dat bloed doneren. Amateurtoneel!!
  En dat in 2012, je mag toch wel meer kwaliteiten verwachten!

 53. Lorain

  Hoe vond je de dochter van dokter Deen er uit zien vandaag ,geel jurkje met grote witte noppen en een bijenvestje er over ,en dan die witte sokjes waar haal je zo iets .

 54. Tina

  Aan de ‘westerse’ tongvallen van de acteurs stoor ik me niet echt. Wat wel ongeloofwaardig is, is dat Pleuni Touw de (pleeg)moeder van Monique van de Ven speelt. Pleuni lijkt haast jonger dan Monique (sorry).

 55. anna

  LEUKE SERIE!!!!!
  Aanwinst voor de nederlandse t.v!
  punt uit!!!

 56. Kees de Munk

  Ik ken zoveel dingen op t.v die niet realistisch zijn,dus kraak deze serie niet af.
  Vlieland is een geweldig eiland waar nederland trots op mag zijn en dat er dan ook nog een een geweldige serie opgenomen is met geweldige acteurs dat verdiend respect i.p.v al dat afkraken!
  Wees eens trots op het nederlandse product!!!

 57. Marjan

  Oh Oh waar is het gewone volk van Nederland gebleven, het moet allemaal perfect en als dat het niet is dan hebben we gelijk commentaar op alles en iedereen, woon al een paar jaar in het buitenland en dan zie je pas dat niet alles perfect hoeft te zijn wil je ergens van genieten en daar hoort zeker deze serie bij even een uurtje lekker ontspannen op de bank en geen programma waar het gaat om echt leed, het lijkt wel dat we pas genieten van een ander zijn ellende en tranen,zolang het hun zelf maar niet treft. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat voor programma´s dat zijn.
  Ik wens iedereen nog veel kijkplezier en dan vooral de mensen die het kleine nog waarderen zoals deze serie.

 58. Kees Stada

  1 Vlielands bestaat niet en Fries wordt er zeker niet gesproken.
  2 Een Terschellinger is ook geen Fries.
  3 De werkelijkheid is ver te zoeken.
  4 Een ongerepte duinpan vol voetstappen.
  5 Politieoptreden belachelijk
  6 Hardhout in diverse maten in lengte, breedte, soort, enz. rara.
  7 Maar weer een bevalling van een dier hoeft van mij niet.
  8 Toch kijk ik weer, ik herken in Vlieland een beetje Terschelling.
  9 Zie stada.nl/terschelling
  10 We zijn te veel verwend met de grote films, dat zal het zijn.

 59. Cora

  Na twee afleveringen te hebben gezien is mij opgevallen dat ik aflevering twee beter vindt dat de eerste.
  Het niveau van spelen is zeker belangrijk, maar waar het mij omgaat is of het herkenbaar is en geloofwaardig.(kijk naar de verschillende soap’s en serie’s die totaal niet realistisch zijn, dus erg ongeloofwaardig)
  Maar ook vooral gaat het mij persoonlijk over het eiland zelf, doordat ik ook een trouwe gast ben van Vlieland.
  Kortom, ik blijf gewoon kijken.

 60. Saska

  Ik sta versteld van het aantal specialisten die hier zonodig aan ons moeten vertellen hoe je moet filmen, acteren en nog veel meer. Wat een negativiteit.
  Ik geniet van de serie! Mooie shots, en wie ooit Vlieland heeft bezocht, weet dat je daar nog gewoon jezelf mag zijn. Dus niet al dat opgeblazen gedrag die vele hier zonodig moeten verkondigingen.
  Gewoon een serie waarvoor je lekker in je bank gaat kruipen!

 61. Kees Stada

  Saskia, geniet jij maar. Negativiteit is iets anders. Dit forum, geeft een mening. Vertel me wat er negatief is aan mijn punten?

 62. andre

  deze serie is low budget gemaakt in kort tijdsbestek.
  Als je er dan zoveel kijkers mee vermaakt heb je toch je doel bereikt.
  Ga zo door beter dan al die “perfecte” buitenlandse series.En geen reclame onderbrekingen HOERA.

 63. Yvonne

  Ik vind het een super serie!!! Laat er maar meer afleveringen komen!!!
  En ik denk dat hier veel mensen mee eens zijn!!!!!!!!!!!!!!

 64. Dorine Hovenga

  Leuke gezellige serie,die natuurlijk nog wat moet groeien, niet teveel randstedelijke types in het vlielandse decor, en waak voor een overdoses hecktiek, wat alles wat meer in balans brengt.
  Juist dat kan dan de serie onderscheiden van het overspannen televisieaanbod van tegenwoordig, waarvan je voortdurend van op adem moet komen.
  Natuurlijk spel, overzicht sfeer en echtheid voorziet volgens mij in een behoefte,daarin herkennen mensen zich!, zelfs onze puberdochter!
  succes met de serie!

 65. nelleke

  Ik heb denk ik het probleem van de Ned. films. Waarom zijn de Ned.films altijd zo kortaf in hun speektaal.
  Het lijkt alsof alles in een snauw en een grauw gezegd wordt.
  Ik mis het vloeiende van de taal. Ben geen kenner, maar telkens kom ik weer tot deze conclusie.
  Onze taal is zoooo kort,lijkt altijd boos, heftig en dan komt er een soort, HMMMMM

  Als hier aan gewerkt kan worden dan is het zoveel mooier, warmer!!!

 66. JosG...

  Dames, heren ook…het is gewoon een lachfilm. Wat een slechte serie…ik lig op dinsdagmorgen altijd dubbel van het lachen als ik de perikelen in Dokter Deen met een collega bespreek! Tranen over de wangen…zo slecht dat het gewoon vermaak is…gedurende het kijken denk ik meerdere malen “nee, dit kan echt niet waar zijn” maar ik blijf kijken hahahahaha..is goed voor de buikspieren!

 67. Kees W.

  Helaas heb ik geen toneelverstand, dus onthoud ik mij van een oordeel,v.w.b. bovenvermelde serie. Ik merk echter wel, dat er over het speeltechnische gehalte zeer gemengd wordt gereageerd.Ik ga er overigens van uit, dat Marcel Peereboom verstand van zaken heeft; grondig ervaren en gemotiveerd weet waarover hij schrijft. Een eerlijk rescensent schrijft of goed of (helaas ) slecht, ook al gaat dat tegen de populaire kijkcijferkwantiteit in.En daartussen zijn nog vele nuances. Het is alleen maar dapper van zo’n rescensent, dat hij schrijft, wat veelal waar is. Sommige reacties in deze kolommen laten zich toch wel naief in de kaart kijken, door zo verontwaardigd te reageren op zo’n, wellicht terechte kritiek, en dat onder het weinig inelligente niet onderbouwde mom van: “over smaak valt niet te twisten”.Over smaak valt altijd te twisten(positief) over wansmaak zeker niet!(In’t algemeen gesteld) Een ervaren talent als Van Der Ven zal heus wel weten, welke risico’s een openbare prestatie met zich meebrengt…..En wat de TV betreft;Zeer kunstzinnige, ethische,esthetische en goede sociale programma’s uitgezonderd, biedt dit medium toch weinig meer een bizarre hoeveelheid tenenkrommende armoede;reden waarom ik al jarenlang het geval de deur heb uitgekieperd.

 68. Hans van der Linden

  Waarom over een rijke arts in de 21e eeuw? Er is geen dokter die zoveel heeft verdien an het eiland Vlieland als deze Dr. John deen. Deze echte Dr. Deen had juist toch alles? Alle communicatiemiddelen. Zelfs een helicopter en een vet inkomen? (asielzoekers brachten dubbel tarief) Wat hield hij er aan over? Wel: een zomerhuis in Veere en een huis in Noorwegen en een huis op Vlieland. Maak eens iets over de artsen die dat allemaal niet hadden, b.v. de jaren voor de oorlog.Toen ze echt alles in eenzaamheid deden voor een hongerloontje, maar wel uit bevlogenheid> Deze Dr. Deen heeft vooral voor zijn eigen beurs gezorgd.

 69. JosG...

  Hehe…was weer leuk gisterenavond. Ontzettend vermakelijk al die gebeurtenissen in 50 minuten. Monique had een makkelijke avond hoor, schoot in haar rug…ze kon geen kant op maar nam, naarmate het uur verstreek, hele eiland weer op sleeptouw. Gelukkig maar!

 70. Anna

  Nou ,op Vlieland gebeurt idd heel wat in 50 min.
  En ze knappen zo snel weer op hè?
  Het is er ook nog crimineel en gevaarlijk.Niet des Vlielands.

 71. inkiew

  ok na aflevering 1 ben ik blijven kijken, er is toch niets anders op dat moment, en ik ga nu lekker toegeven dat ik het heerlijk vind. Er mankeert wel het een en ander aan, maar dat IS JUIST SUPERLEUK en Relaxt..Gewoon blijven kijken, en je zal merken dat je tenekrommende tenen zich steeds meer gaan ontspannen…

 72. ALBERT CALUMET

  Wat een maf geleuter van al die negatievelingen,speciaal een figuur als Peereboom,
  die liever televisie als Pow Net de hemel inprijst. Al dat commentar van mensen die
  liever naar al die domme quizzen kijken.
  Natuurlijk zijn er kleine foutjes, maar ook in grote film producties zitten fouten
  (Ben Hur film acteur met een horloge aan z’n pols) etc etc.
  Niet zeuren, maar gewoon genieten

 73. Arthur van der Starre

  Ja… er is hierboven al zoveel kritiek geuit, zowel op de serie als op ‘al dat negatieve gezeik’. Maar sorry hoor, van (ook Nederlandse) profesionals anno 2012 mag je toch wel wat meer verwachten dan een script op het niveau kleuterschool (waar de originaliteit overigens vaak verrasend kan zijn – meer dan in deze serie) en tenenkrommende opzegpartijen waaraan onzinnige teksten ten grondslag liggen. De meeste acteurs, inclusief Monique vd Ven komen niet boven het niveau van slecht dorpstoneel uit. Hoe krijg je het voor elkaar?!
  Laag budget is geen excus voor dit klungelige niveau. Het hoeft niet het niveau van OVERSPEL (subliem!) te hebben, maar zo ver onder een professionele ondergrens… moet je niet willen maken en zeker niet uitzenden.
  Jammer … Vlieland vind ik fantastisch!!!

 74. Engel

  Tja, wat een slechte serie, ongelooflijk. En waarom werd het toch zo de hemel ingeprezen toen er nog niets uitgezonden was? Wie bepaalt dan dat het zo’n “goede” serie is??
  Ik vind het script ongeloofwaardig en het wordt ook nog eens vreemd gespeeld. Die doktersassistente is een irritant persoon. Waar bemoeit ze zich soms mee?
  Dokter Deen bestond echt op Vlieland en ik vrees dat zijn naam heel erg ijdel gebruikt is. Heb ooit een uitzending gezien over de echte dokter Deen, een aimabel man met een leuke echtgenote die met alles meededen, o.a. speelden ze in de plaatselijke fanfare, als ik het me goed herinner.
  Ik vind het een hele “VREEMDE” serie. En waarom de naam Deen gebruikt?
  Ik blijf de serie volgen, hoe slecht ik hem ook vind, dan kan ook !!!

 75. PETER 1

  Wat een gezeur , alsof de vele comedy`s en de soap GTST zo geloofwaardig
  zijn. Deze man zal wel betaald zijn om een negatieve reactie te schrijven
  want het gaat veel te goed met de P.O. en dat zit RTL natuurlijk niet lekker!
  Laat hij zich eens verdiepen in de rotzooi die RTL op de buis brengt !

 76. PETER 1

  P.S. DE TELEGRAAF IK HAD HET KUNNEN WETEN !

 77. JosG...

  Gisterenavond weer gelachen hoor…heel Vlieland aan een geslachtsziekte. een wachtkame vol. Zelfs de dominee…tjongejonge was een matig geneuzel zeg! Gelukkig dat Dokter Deen genoeg medicijnen voorradig had en ook in het voorbijgaan de loco-burgemeester nog kon bijsturen. Een condoom werd getest aan de biertap…kan allemaal op Vlieland…..maar ik blijf kijken, heus waar!

 78. Eefje

  Het is al jaren niks op de TV, dus noodgedwongen naar deen gekeken.
  En ja hoor, heel Vlieland gaat vreemd, zelfs haar zogenaamde vriend, lachen.
  Een meisje is zwanger van niemand, héhé, eindelijk een tweede Maria.Volgende week weer kijken wat voor doms er nog komt, echt leuk, maar niet heus.
  Jammer,en dan nog een oma die zogenaamd dement aan het worden is, kom op zeg!

 79. Erika

  Mooie serie ,alleen dat iemand in een badjas naar de kerk gaat is wel ongeloofwaardig,,

 80. Erika

  @Engel,indd die doktersassistente is heel ongeloofwaardig..Waarom ik toch blijf kijken..Op een of andere manier boeit die serie mij toch..En Monique van der Ven zie ik graag weer op TV..

 81. Erika

  Alles beter dan GTST ;-))

 82. ruth

  Had hoge verwachting over de acteer prestatie van Monique van der Ven… maar helaas.
  Wat een vlak en emotieloos acteerwerk levert zij, haar verveelde en wat nasale stem irriteren mij soms ook.
  Daar in tegen zijn Leopold, Pleuni, en liz geweldig.

  Ondanks deze kritiek (misschien vreemd) kijk ik toch graag.

 83. janus

  Misschien moet ik wel eens zijn met al die schrijvers die deze serie rechtuit de afgrond in kraken, maar helaas voor al deze mensen die dit schrijven vind ik, en met mij nog heel veel anderen, dit gewoon een lekker stukje Nederlands drama gewoon normaal en van alledag,en natuurlijk ar valt altijd wel iets te z……………… omroep max vooral doorgaan, want net als ik zullen er een hele boel mensen zijn die er een groot plezier aan beleven, het enigste iets vroeger op de avond zou voor heel veel mensen iets prettiger zijn

 84. Bert

  Mijn vrouw en ik kijken elke maandag avond naar dr Deen.
  Wij vinden het een pracht serie, zonder opsmuk.
  Prachtige beelden uit Vlieland.
  Monique is overigens een zeer goed actrice.
  Hoewel de andere acteurts en actrices ook alle eer toe komt.
  Met namen Lisa Smit vind ik erg goed zo,n jong meisje nooit echt een toneel school of zo iets gevolgd en dan toch dit.

  Niet te vergelijken met GTST of voice of holland etc.
  Dat is 3x niks.

  grt

 85. MjH

  @Bert GTST, The Voice en Dr. Deen met elkaar vergelijken is net zoiets appels en peren vergelijken. Totaal verschillend genres.

  @janus, gelukkig komt er een 2de serie van Dr. Deen. En inderdaad iets eerder op de avond zou wel fijn zijn. Ik neem Dr Deen elke week op.

 86. Henk

  Een in en in trieste serie, van een allerbelabberst niveau! Niets klopt er. Niet serieus te nemen.

 87. JosG...

  Tjonge weer gelachen zeg…vrouw komt binnen en ziet een zoon (11 jaar) op internet een bevalling kijken, zegt ze “kijk jij nu?”. Zoon zegt jaja zusje, dat ongewenst zwanger is, moet toch weten hoe dat gaat? Ben je zwanger? vraagt de vrouw en gaat rustig verder met het uitruimen van de vaatwasmachine, niets aan de hand! O ja…ondertussen werd er even later ook nog een kind in hetzelfde huis, niet duidelijk van wie, geworpen en weer afgestaan! Zo makkelijk op Vlieland. Bijna gedaan met deze reeks…heel erg jammer! (nope)!

 88. nancy

  Het is en blijft een nederlandse serie.
  Er is in tijden niet zo’n serie op de buis gekomen waar zo’n 2,4 miljoen mensen naar hebben gekeken.

  ik vind het ondanks alle positieve of negativiteit een top-serie.

  vooral doorgaan….

 89. eke

  Serie is lekker kneuterig, kijkt heerlijk weg.
  Bepaalde fouten zijn onnodig.
  In de aflevering van 19 maart jl. wordt een baby geboren, waarbij dr. Deen, die assisteert bij de bevalling, handschoenen aan heeft, geen handschoen aan heeft en dan weeer wel handschoenen aanheeft en dat allemaal achter elkaar, dus zonder tijdverschil.
  De baby die wordt geboren lacht dezelfde dag nog allervriendelijkst en is heel wat groter dan een pasgeboren baby.
  Over bepaalde zaken wordt niet diep doorgedacht: een bay die niet gewenst is door de moeder, geboren uit en verkrachting, wordt gewoon naar een echtpaar gebracht dat verder helemaal niet op de hoogte is van eea.
  Verder is de relatie tussen dr. Deen en Oscar in het puberstadium blijven steken, kan me niet voorstellen dat een huisarts en een officier van justitie zo
  “kinderachtig” met elkaar omgaan: doorlopend misverstanden, jaloezie en boze gezichten.
  Leuke serie, niet al te serieus nemen.

 90. Cora van de Gevel

  Wat vond ik het schokkend afgelopen de aflevering op 26 maart te merken dat er in deze ‘feel-good movie’ ineens als een donderslag bij heldere hemel een uitspraak werd gedaan door ‘Oscar’ dat in Azie bij het vissen naar haaien levende aas in de vorm van honden en katten wordt gebruikt.
  De mededeling op zich trof mij al sterk, maar de nonchalance waarmee het onderwerp werd besproken, nog meer.
  Informatie over dierenmishandeling die zo terloops wordt gebracht vind ik ongepast; maak er dan een item van waarbij afschuw wordt uitgesproken!
  Cora van de Gevel

 91. Rene Bos

  Hallo,

  Gewoon een geweldige serie.En enorm populair.
  Het paard van de dokter heeft,jullie weten wel,die die hulp ging halen, wegens groot succes zelfs een eigen twitteraccount.

 92. Eilandduivel

  De film geeft een totaal verkeerd beeld van het werkelijke leven op het eiland Vlieland. Er wordt ook nog eens verbazingwekkend slecht geacteerd. Jammer dat de echte psychologische drama’s van het eiland niet getoond worden. Deze film heeft een kans gemist om op echt hoog niveau de werkelijkheid van Vlieland te tonen. En natuurlijk zijn er weer bepaalde eilanders die in de film MOESTEN spelen. Jammer, jammer, jammer en een blamage voor Vlieland zelf.

 93. Engel

  Helemaal eens met Eilandduivel, een blamage voor het mooie Vlieland.
  Wat een meer dan slechte serie. Hoe kun je zoiets bedenken. Wat een verhaal. Komt Sven ineens opdagen en wat een heerlijk happy end voor alle geliefden, zelfs voor de onbevlekt ontvangen Wendy.
  Zoals de Telegraaf omschrijft: een bouquetreeks-verhaal, maar in mijn optiek nog slechter dan dat.
  AUB geen vervolg hierop !!!! meneer Rob de Vries en Monique van de Ven, please don’t do it, verlaag jezelf niet meer. Dit was meer dan genoeg.

 94. leen

  Ik heb de serie in België gevolgd en vond het een leuke “no thinking aloud ” serie, ontspannend en kijk uit naar het volgende seizoen , vindt het een leuke afwisseling voor al die kook programma’s en de zoveelste herhalingen van CSI

  Go Dr Deen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.