‘Wendy van Dijk levensecht in Moordvrouw’

Na wat negatieve kritiek op de politieserie Moordvrouw van Wendy van Dijk, laat tv-recensent Willem Pekelder van Trouw een ander geluid horen. Hij is erg enthousiast over de productie op RTL 4. Dat schrijft hij maandag in het dagblad. Pekelder vindt het een sterke serie. “Het is niet Van Dijks eerste rol en ze brengt het er als senior rechercheur behoorlijk van af. De hoogoplopende irritatie tussen haar en collega Evert (een rol van Thijs Römer) wordt levensecht gespeeld“, stelt hij.

De recensent vindt sponsor Friesland niet te veel aanwezig. “In Moordvrouw is de Friese  promotiedrift tot nu toe niet hinderlijk aanwezig. We zien pittoreske dorpjes, mooie kerkjes en weidse vergezichten, die ook zonder subsidie vast in beeld waren gekomen.  Daar blijft het gelukkig bij.”

Een eigentijdse crimi, vindt hij het. “Niet alleen door actuele maatschappelijke issues, zoals bankfraude, maar ook  omdat het om meer gaat dan sec het oplossen van de misdaad. Dat is uit de tijd van Derrick. Ontwikkeling van de karakters speelt in de verhaallijnen een belangrijke rol.

Zo komen we er langzaam achter welk trauma Fenna in haar vorige werkkring heeft opgelopen. Een snelle, vaak spannende serie, waarvan het verhaal lineair is en eenvoudig te volgen“, besluit hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen