Gerard Joling vindt gesprekken met SBS ‘bijzonder’

Foto: Nick van OrmondtGerard Joling heeft een apart gevoel overgehouden aan het gesprek dat hij vrijdag had met SBS-directeur Georgette Schlick. Vanavond volgt een tweede ontmoeting. Dat vertelde de zanger zondag in het tv-programma Life 4 You. Joling heeft al maanden geen tv-show meer op SBS 6 en de zender vindt hem nu te duur. “Hoe was mijn gevoel toen ik uit het eerste gesprek kwam? Bijzonder. Ik kan het niet anders omschrijven. Dat meen ik serieus. Het is zoals het klinkt. Bijzonder.”

Hij beaamt dat bijzonder niet positief klinkt. “Het was grote mensen zaken doen. Dan hoor je dingen waarvan je denkt: ‘O, werkt dat zo?’ Ik dacht dat ik al heel veel wist. Wat moet ik er over zeggen? De mensen zullen het binnenkort wel weten. Er wordt deze week met een bijl geslagen.”

Toch hoopt de entertainer bij SBS te blijven. “Ik hoop het, want het is natuurlijk een fantastische zender en een zender die mij heel groot heeft gemaakt, dus ik probeer natuurlijk wel alle zeilen bij te zetten dat we er positief uit kunnen komen. Wat gaat er niet gebeuren? Ik ga in elk geval niet naar de TROS. Dat heb ik mensen horen zeggen.”

Sterren Dansen op het IJs

Joling kan genoeg geschikte tv-shows bedenken. “Ik zou heel graag een programma willen gaan doen zoals Sterren Dansen op het IJs. Ik zou ook graag een reallife-achtig programma willen maken. Daar heb ik zelf een format voor en daar heeft iemand een format voor geschreven. En er is nog een heel leuk programma van een heel bekende producer.”

In The Winner Is, de huidige grote show van SBS, is geen rol weggelegd voor Joling. “Ik vond het decor erg mooi. Ik vond het echt prachtig. Ik had er best graag iets in willen doen, als je diep in mijn ziel kijkt. Ik ben er niet voor gevraagd. Ik had in de jury gekund, maar dat is niet gebeurd.”

Schlick wil vermoedelijk wel met Joling door, maar zonder het huidige, kostbare contract. “Dat is niet gek. Dat zou ze gezegd kunnen hebben, ja. Ik kan er niets over zeggen. Mijn contract gaat nog tot september, maar voor hetzelfde geld zeggen ze: ‘Doei!’ Ik weet het niet.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen