Wendy van Dijk en ‘schatje’ Erland in shock

Wendy van Dijk en haar liefdespartner Erland Galjaard, de baas van RTL 4, hadden zaterdag een topochtend toen de kijkcijfers van de avond ervoor bekend werden. Dat vertelde ze maandag in RTL Boulevard. Van Dijk scoorde zowel met The Voice als met Moordvrouw ruim drie miljoen kijkers. “Ik was zo in shock. Ik maakte Erland wakker en zei: ‘Schatje, schatje! Heb je de kijkcijfers gezien? Het is heel erg!’ Maar ik vergat te zeggen ‘goed’. Dus hij: ‘Wat, is het zo slecht?’ ‘Nee, goed!’, riep ik.

De presentatrice werd wakker toen de kijkcijfers bekend werden. “We lagen om half zes, zes uur in bed. Ik had wel verwacht dat ik hem door zou trekken tot minimaal een uur of elf, maar dan is er toch zo’n ingebouwde wekker. Ik had helemaal geen wekker gezet, maar ineens werd ik toch om kwart over acht wakker.”

Ze nam gelijk een kijkje. “Ik ging dan toch even mijn telefoon checken of er een sms’je was. Als je veel sms’jes hebt wil dat wel wat zeggen. Toen zag ik inderdaad wat sms’jes en toen opende ik die van Thijs. Daar stond in: ‘Jezus, 3,2 miljoen.‘”

De finale van The Voice of Holland 2 trok ruim 3,6 miljoen kijkers. Moordvrouw was volgens RTL haar best bekeken crimeserie ooit met 3,2 miljoen kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen