John de Mol wil minimaal miljoen kijkers The Winner Is

John de Mol vindt dat zijn tv-show The Winner Is met Beau van Erven Dorens donderdag minimaal een miljoen kijkers moet scoren op SBS 6. Dat vertelde hij maandag in Shownieuws. Het zou een torenhoge score zijn voor het tv-station, dat op primetime zelden boven de één miljoen uitkomt. “Ik vind dat een programma van deze categorie, zelfs op de donderdagavond van SBS 6, minimaal een miljoen moet scoren. En als het 1,2 wordt dan ben ik echt blij“, zei  de eigenaar van SBS.

De Mol is behoorlijk gespannen. “Ik voel het als een zeer persoonlijke druk. Ik vraag me wel eens af: waarom had ik niet een weekje kunnen genieten van het succes van The Voice of Holland en niet deze stress weer op mijn nek genomen? Dat zit nu eenmaal in mijn aard. Ik wil nieuwe dingen doen en dit is er weer één.”

Volgende week donderdag krijgt De Mol concurrentie van zijn zus Linda de Mol, die op RTL 4 een interview heeft met prinses Máxima en prins Willem-Alexander. “Linda heeft natuurlijk wel twee buitengewoon interessante gasten, maar het goede nieuws is: dat programma duurt maar veertig minuten“, zei hij maandag in RTL Boulevard.

Als RTL 4 het door hem geproduceerde Ik Hou Van Holland tegenover The Winner Is had gezet, had De Mol wel aan de bel getrokken. “Ik zou niet blij zijn als Ik Hou Van Holland tegenover The Winner Is zou komen te staan. Sterker nog: daar zou ik me tot het uiterste tegen verzetten als producent. Dit als eenmalig programma is een ander verhaal.”

The Winner Is, een kruising van Deal or no Deal en The Voice of Holland, is donderdag om half negen te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen