Rambam met veelbesproken lijken-aflevering

Foto: VARADe VARA brengt maandag de aflevering van het tv-programma Rambam op de buis, waar uitvaartorganisaties woedend op hebben gereageerd. De uitzending begint om 21.55 uur op Nederland 3. Dat heeft de omroep laten weten. Rambam houdt in de aflevering de vaak hoge kosten die uitvaartondernemingen rekenen tegen het licht. “Tegen de tijd dat je de eerste offerte hebt, is er vaak bijna geen weg meer terug: je kunt niet te lang wachten met beslissen“, zo meldt de redactie.

De makers hebben gekozen voor een omstreden benadering. Ze zetten een overlijden van een jonge man in scène en lieten uitvaartverzorgers van Dela, Monuta en Yarden langskomen. “Ik heb nachten lang wakker geleden omdat ik me zorgen maakte over de overledene“, zei verzorgster Cathy Hak in De Telegraaf.

Programmamaker Mattias Schut stelt dat Rambam een taboe wil doorbreken. “We tonen aan dat uitvaartverzorgers misbruik maken van de emoties bij weerloze nabestaanden. Er worden exorbitante prijzen gerekend“, zegt hij.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen