Moordvrouw verkocht aan Vlaanderen

Geplaatst op wo 25 jan 2012 om 10:03

Foto: RTLDe RTL 4-hit Moordvrouw is verkocht aan Vlaanderen. De politieserie met onder meer Renée Soutendijk en Wendy van Dijk zal te zien zijn bij het commerciële VTM. Dat meldde Albert Verlinde dinsdag in RTL Boulevard. Verlinde denkt dat het een compliment is voor de makers. “Hartstikke leuk. Ze vinden het bij hen passen. Zelf heeft VTM heel veel politieseries en als ze vinden dat deze serie toegevoegde waarde heeft, is dat echt een enorm compliment“, aldus de showbizzkenner.

Hij is het overigens niet eens met de kritiek van tv-recensent Marcel Peereboom Voller, die de presentatrice Van Dijk ziet als hij naar de actrice Van Dijk kijkt. “Het is natuurlijk toch een vrouw met 8000 gezichten. Niet alleen met Ushi of Dushi, maar ook met zo’n rol in Moordvrouw“, zegt hij daarover.

Moordvrouw begon vrijdag met meer dan drie miljoen kijkers.
55 Reacties op “Moordvrouw verkocht aan Vlaanderen”


 1. kwikjealex

  Die vrouw op de foto vind ik de beste actrice.
  Maar dat het nu al verkocht is, vrijdag stort het in zolang het op een geknipt versie blijft lijken die redelijk ongeloofwaardig is.

 2. Debby

  Arme Vlamingen.Worden ze opgescheept met de slechtste Nederlandse comedy sinds De Garage.

 3. ABC

  ”’De RTL-Hit Moordvrouw”’… Na een paar afleveringen praten ze wel anders!

  Langzaam wordt het ”De RTL-Flop Moordvrouw”

 4. Anoniem

  Kan zijn dat al die fouten niet in de volgende afleveringen zitten,anders onbegrijpelijk.

 5. Moordwijf

  RTL hit?? Er is 1 aflevering geweest!

 6. Joep

  Ze hadden beter de rechten voor Flikken Maastricht kunnen kopen, maarja blijven belgen he ;)

 7. LED it be!

  @Joep: Maastricht dat is toch NL Limburg; waar al Belgen wonen die slecht Duits spreken en niet bij Nederland willen horen?

 8. Owen

  PO fans kunnen er niet tegen dat Flikken nooit de 3 miljoen heeft gehaald.

 9. Olga

  RTL-hit? Na één aflevering die nota bene in de finale van TVOH zat? Zou maar niet te hard juichen want als ik alle geluiden die ik hoor mag geloven kijkt er vrijdag niemand meer.

 10. Michel

  Owen, beetje flauw en erg vooringenomen. Ik ben noch PO-fan, noch CO-fan, maar ik sta echt met mijn oren te klapperen dat dit product aan Vlaanderen is verkocht. Ik heb me hier nog niet uitgelaten over de serie, maar ik neem aan dat het duidelijk moge zijn wat ik ervan vind. Ik heb gekeken in de oprechte hoop dat ik mooi nieuw vrijdagavonddrama voorgeschoteld zou krijgen. Lekker de komende weken aan het begin van het weekend op het puntje van mijn stoel. Maar helaas…

 11. Belg

  Flikken Maastricht wordt al uitgezonden, op de openbare omroep!

  Eigenlijk hebben we in Vlaanderen al voldoende policiers. Zone Stad, Aspe, Code 37, Witse, Vermist, … En er staan er nog op stapel … Hierop zitten we niet echt te wachten denk ik.

 12. Belg

  Wendy Van Dijk is trouwens echt al een bekend gezicht hier bij ons. Al haar Ushi reeksen werden en worden nog altijd uitgezonden op VTM.

 13. Michel

  Trouwens, wat mij betreft mogen ze op 3 miljoen blijven. Maakt mij het uit. Maar ik blijf dan gewoon ernstig verbaasd, net zoals ik me niet kan voorstellen dat er 4 miljoen naar Boer zoekt vrouw kijken. Voor mij onbegrijpelijk.

 14. Olga

  @ Michel: Of 3 miljoen mensen die naar lagere school toneelstukjes genaamd De TV-Kantine kijken, dat vind ik eigenlijk veel schokkender dan Boer Zoekt Vrouw (waar ik zelf ook niets mee heb, maar waarbij ik mij nog kan voorstellen dat er een doelgroep voor is).

 15. Olga

  @ Michel: Maar het meest schokkende vind ik eigenlijk nog die 2 miljoen mensen die naar dat infantiele BananaSplit kijken.

 16. Anoniem

  het is vooral lekker goedkoop voor vtm

 17. Laura

  Ik begrijp serieus ook niet dat deze serie is doorverkocht aan België.. Is dat alleen op basis van die ene aflevering waar 3,2 miljoen mensen naar keken?! Maar hebben ze wel aan de Belgen verteld dat die kijkcijfers door The Voice kwamen?

 18. Louise van Gaal

  @Laura
  Ja hoor Laura, zij hebben het niet gezien en alleen maar aangekocht op basis van het kijkcijfer van vorige week vrijdag. Ben jij nou echt zo dom of ben ik nou gewoon zo slim? ;)

 19. Olga

  @ Olga 11.46 uur: Wat is precies je doel met mijn berichten onder dezelfde naam te gaan zitten aanvullen? Beetje kinderachtig vind je zelf ook niet? Dat je ‘toevallig’ ook Olga heet is prima, maar ga dan niet mijn berichten zitten kopiëren en aanvullen, dat is echt triest.

 20. L. de Behanger

  RTL 4-hit!!!!!! Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, slokje water, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha…hehe…

 21. Belg

  Dan vergat ik nog te zeggen dat ook Obese van Wendy Van Dijk op vtm wordt uitgezonden

 22. gorr

  Iedereen reageert zo overdreven zeg. Het was echt geen belabberde serie. Dat je niet kan wennen aan Wendy van Dijk als serieuze rol, oké. Maar Wendy heeft nog wel meer tv-rollen gehad (In Oranje, Liever verliefd, Alles is Liefde…) en daar hoorde je nooit wat over… Het moet gewoon even wennen.

  En de kwaliteit is ook goed op wat schoonheidsfoutjes na. Geef het tijd., 3,2 miljoen gaat het niet meer halen. Maar 2 miljoen zou nog wel eens moeten kunnen lukken

 23. Olga

  @ gorr: Dat van ‘geef het tijd’ en ‘het moet nog groeien’ is natuurlijk echt je reinste onzin, het acteerwerk en het script worden niet zomaar ineens beter bij de volgende aflevering. Los daarvan moet een eerste aflevering JUIST knallen en een goed beeld geven van wat je in een serie te wachten staat. Niet een slappe eerste aflevering, en dan de kijker maar laten doorbijten omdat het ‘nog moet groeien’. Maar goed, we zullen vrijdag zien wat de kijker vindt en vond. Naar ‘Gek Op Jack’ keken ook 2 miljoen dwazen dus de wonderen zijn de wereld nog lang niet uit.

 24. Anoniem

  @gorr: Dat waren allemaal ‘lievere’ rollen. Dat kan ze wel. Ook komieke dingen, al houdt niet iedereen daarvan, kan ze redelijk. Maar als harde, eigengereide agente valt ze door de mand. NIET…MEER…DOEN

 25. Anoniem

  @Olga: Dwazen inderdaad. Beter woord is er niet voor dit gepeupel aan de zelfkant vd maatschappij.

 26. Laura

  Helemaal met Olga om 13:05 uur eens! En het ging ook niet om ‘wat schoonheidsfoutjes’.. De hele aflevering hing van missers aan elkaar; de voorbeelden die niet klopten zijn al meerdere malen genoemd, dus ik ga ze niet herhalen.

 27. Ineke

  Denken jullie nu echt dat VTM een hele serie aankoopt op basis van een aflevering? Dombo’s!

 28. Anoniem

  @Ineke: Wil je niet iedereen over één kam scheren? You’re a total dombo yourself, dombo!

 29. Frank

  top goed gedaan. Serie is goed genoeg en die twinitig negatievelingen hier op deze site zijn zeler niet representatief. script kan iets beter en wordt ook beter. Acteurs heb ik geen problemen mee. Misschien wel de timing. Over het algemeen willen mensen niet accepteren dat er mensen zijn die goed kunnen acteren en presenteren. Omdat ik Wendy niet voor het eerst zie in een rol vind ik dat niet zo moeilijk te accepteren. Voor het grote presenteren acteerde ze al en toe kreeg ze wel goede kritieken. Hoe hypocriet dus eigenlijk. Maar gewoon niet kijken als je het niet goed vindt! 1,5 miljoen mensen zullen hier blijvend naar kijken. Een hit dus ja, ook nu de serie verkocht is!

 30. Olga

  We zullen vrijdag wel even afwachten wat de kijkcijfers betreft, maar er kijken ook bijna 1.5 miljoen dwazen naar Paul de Leeuw en wel 2 miljoen dorpsidioten naar Flikken Maastricht, dus ik verbaas me echt nergens meer over.

 31. Anoniem

  @ Frank, deels mee eens. Vooral over die paar mensen die hier negatief zijn. Dat zijn er echt maar een paar. Ik moet wel wennen aan Wendy al deed ze het niet slecht! Heeft ook te maken hoe je de serie een kans geeft. Straks zitten hier natuurlijk weer mensen klaar om te zeggen dat de serie een miljoen minder kijkers heeft. Die 3,2 miljoen gan ze zeker niet volhouden, maar dat wordt ook echt niet verwacht. RTL wil een goede serie die minimaal 2 a 3 seizoen op de buis is, waar ze een goed bereik hebben en in de juiste doelgroep. Met 1,5 miljoen kijkers zou het nog steeds de beste serie zijn van het moment!

 32. Anoniem

  Hé, Olga van 13:30. Als je de “echte” Olga na probeert te doen, zou ik eens wat beter op haar schrijfstijl e.d. letten. Dan val je niet zo gauw door de mand jij. Is maar een tip, hoor. Troll.

 33. Anoniem

  Hoe kan iemand oordelen of iets goed of iets slecht is na 1 aflevering.

 34. Belg

  @Ineke

  Inderdaad, vtm heeft al heel wat ervaring op het gebied van dit soort series. Zelf produceert het er een aantal (Aspe, Zone Stad, Code 37) en dit al heel wat jaren.

  Het is voor hen gewoon een goedkope optie. Ergens voor een dag waarop de concurrentie heel hard is, kunnen ze dit makkelijk programmeren. Dat doen ze met Wendy’s andere programma’s ook (Obese, Ushe & The Family, Ushi & Dushi, …)

 35. Koen

  Moordvrouw heb ik nog niet gezien maar als het onder het niveau van Vuurzee en Van God Los is haak ik af. En Flikken vind ik ook erg matig, de Nederlandse versie is nog slechter dan de Vlaamse. Wat wel een mooie Vlaamse serie is, echter geen politieserie, is/was Rang 1.

 36. Owen

  3 miljoen kijkers is geen hit maar flop blijkbaar. :lol:

 37. Olga

  @Koen
  Mee eens, Flikken Maastricht is ook tenenkrommend slecht, maar je zult zien dat dat vrijdagavond meer kijkers scoort dan Moordvrouw. Maar zoals ik al eerder zei, in een land waar 3 miljoen mensen naar de TV-kantine kijken en 2 miljoen naar Gek op Jack kun je natuurlijk alles verwachten.

 38. Olga (de echte)

  @ Olga (15:20 uur): Jij moet echt een flinke steek los hebben om hier telkens delen uit mijn posts over te nemen en onder dezelfde naam te posten. Wat is er mis met je? Heb je zelf geen tekst? Treurig ben je! Maar geniet ervan zou ik zeggen, als dit je gelukkig maakt: geniet ervan!

 39. peter 1

  zo! en de belastingbetaler maar betalen voordie rotzooi

 40. Moordwijf

  Het is niet dat er hier een paar mensen negatief zijn! Je had twitter moeten lezen vrijdagavond! Niet dat dat DE maatstaaf is maar ik heb niet 1 positieve reactie gezien en dat snap ik!!!!

 41. Olga

  Ik ben de echte Olga en daar is maar één van. Ik jodel er op los en ik geniet er van.

 42. herman

  O, jij bent het, Olga Lawina. ;)

 43. Schemerlamp

  @ Moordwijf
  woensdag 25 januari 2012 om 16:07

  Het gaat alleen maar om de centen en de “kijkcijfers”, kwaliteits programma’s maken in dit land kunnen ze niet.

 44. Olga

  @ herman Jazeker en heb je mijn platen nog?

 45. limburger

  Stuk voor stuk allemaal loosers hier, zeker vet betaald gekregen door JdM.

 46. Schemerlamp

  Schemerlamp
  woensdag 25 januari 2012 om 16:30

  Sorry kopiëren kunnen producenten wel.

 47. Anoniem

  @limburger Ja en de grootste loser spreekt alleen Limburgs, denkt stoer te zijn door een Engels woord te gebruiken, maar weet niet hoe ie dat moet spellen. :roll:

 48. Anoniem

  Groningese staten oa pvv zijn woedend er gaat 1 miljoen publiek geld naar rtl voor moordvrouw.

 49. Rick

  1 miljoen euro subsidie voor een politieserie van de commercieële omroep.
  Betalen we dus toch teveel belasting.

 50. Negen Tieneke

  Trieste boel hier met al die Olga’s

 51. Braak

  Waarschijnlijk hebben ze de Vlamingen geld toe gegeven en die serie gratis cadeau gedaan, maar iets anders, waarom leent Rene Soutendijk, een prima actrice met een lange staat van dienst zich voor deze troep met die dwaas van een Wendy in de hoofdrol?

 52. PuddingBuks27cm

  Ik ben t zeker eens met Krikjealex. Hoe je het ook wendt of keert, het is gewoon net zo kitsch als de rest van de programmering van RTL4, Dat het zoiets zou worden, zat er dick in. Dus ze stopt het in die roestige sheriffs badge, en gooit het over een andere boeg geen titanic , Boudewijn of Menno. na endemol weer komt kijken deze media-schaapgeit mekkerend in het biechthok bij de priester op schoot. Amen

 53. Anoniem

  Is Moordvrouw nu nog te zien op rtl4? Ik hoop eigelijk dat het voorgoed van de buis verdwijnt. Ze hebben Flikken Maastricht slecht nageaapt:P

 54. Anoniem

  Rtl4 hit laat me niet lachen. Moordvrouw is slecht gemaakt!!! en nageaapt. Wendy van Dijk speelt Floris Wolfs en peit Römer speelt Eva. Zelfde karakter. Kijk Flikken Maastricht vanavond 20:30 op ned 1! BLIJF VOORALTIJD FLIKKEN MAASTRICHT FAN

 55. Olga(de echte)

  @ Olga ik kan veel beter jodelen, zo goed zelfs dat ik er een
  natte reet van krijg! Yudulohihiiii!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.