Musical Awards Gala stopt na Carlo en Irene-drama

Geplaatst op wo 25 jan 2012 om 10:22

Het Musical Awards Gala stopt. Na de veel bekritiseerde uitzending van vorig jaar, die gepresenteerd werd door Carlo Boszhard en Irene Moors, is er te weinig vertrouwen voor een vervolg. Dat heeft de organisatie laten weten. De Stichting Musical Awards hoopt in 2013 een nieuw gala te beginnen, in samenwerking met de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties, die elk jaar de VSCD Theaterprijzen uitreikt. Zo zou er een gala-avond met zowel theater als musical ontstaan.

Theaterproducent Albert Verlinde liet eind vorig jaar al weten geen producties meer voor te dragen voor een nominatie, omdat hij zijn vertrouwen in het Musical Awards Gala had verloren. “Het huidige format heeft geen toegevoegde waarde meer en is sleets“, zei hij.

Voordat het Musical Awards Gala onderdeel werd van de tv-show van Carlo en Irene, was het nog een op zichzelf staande show bij de AVRO. Die omroep heeft laten weten het gala graag terug te krijgen.
25 Reacties op “Musical Awards Gala stopt na Carlo en Irene-drama”


 1. Frank

  Dat er één keer een verkeerde keuze is gemaakt, betekent toch niet dat het niet in oude vorm terug kan keren? De AVRO wil het ook gewoon. Wat is dit voor raars?

 2. Robin

  Dit titel slaat nergens op.. de schuld weer bij Carlo & Irene neerleggen, terwijl het de verantwoordelijkheid is van Stichting Musical awards

 3. Mjo

  @Robin, je bent me voor met je reactie. Dacht ik ook gelijk toen ik de titel las.

 4. Que

  Krijg je soort Laurence olivier awards.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Laurence_Olivier_Award

 5. JWK

  C&I zijn enkel de uitvoerenden. Jammer dat alle schuld naar deze mensen lijkt te gaan. Ik begrijp dat niet iedereen een liefhebber is van dit duo, maar om hier nu het zwarte schaap van te maken lijkt me iets te makkelijk.

 6. Anoniem

  Doe niet zo stoer met je Engelse link, Que! Hier de Nederlandse:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Laurence_Olivier_Award

 7. BBas

  Ach mensen toch , het was gewoon de Carlo en Irene show in zijn slechtste soort. Leuk doen op Zondagmiddag is geen garantie dat je genoeg in huis hebt om een gala te dragen . Kromme tenen tv van een duo dat zijn grenzen niet weet

 8. Debby

  Gelukkig. Zijn we af van deze jaarlijkse parade van incestueuze nichtenkitsch.

 9. edje

  Er staat wat te weinig in dit bericht. Gisteravond zei de directeur van de Musical Awards dat hij in 2012 geen award zou hebben, maar in 2013 zal het opnieuw bij de AVRO worden uitgezonden. Prima idee, want ze willen het weer groots opzetten en daar is nog te weinig tijd voor dit jaar.

 10. johan

  Carlo Boszhard en Irene Moors hebben de Musical Awards Gala stuk gemaak ofwel verneukt En dan kan Irene in koffiemax zeggen dat niet zo is maar ze moetenzich diep en diep schamen. En toegeven nu ze niet slecht hebben gedaan. En maar deneken dat ze zo goed zijn. Bah en nog eens Bah.

  Musical Awards Gala gewoon weer terug naar de AVRO misschien iets kleiner maar dat het programma zo duur moet zijn snap ik niet want de producenten kunnen wel hun nieuwe show of lopende show laten zien en dat is toch een mooie reclame of willen ze nu toe geven dat hun kaartje of show niet zo goed en mooi is wat e ons willen laten geloven.

 11. ron

  Edje waarom kunnen en dit jaar niet de Musical Awards Gala uitzenden, het is een grote reclame blok voor de producenten.

 12. johan

  Carlo Boszhard en Irene Moors hebben de Musical Awards Gala stuk gemaak En dan kan Irene in koffiemax zeggen dat niet zo is maar ze moetenzich diep en diep schamen. En toegeven nu ze niet slecht hebben gedaan. En maar deneken dat ze zo goed zijn. Bah en nog eens Bah.

  Musical Awards Gala gewoon weer terug naar de AVRO misschien iets kleiner maar dat het programma zo duur moet zijn snap ik niet want de producenten kunnen wel hun nieuwe show of lopende show laten zien en dat is toch een mooie reclame of willen ze nu toe geven dat hun kaartje of show niet zo goed en mooi is wat e ons willen laten geloven.

 13. D@@N

  Ben benieuwd of dit gevolgen zal hebben voor de nominaties voor Wicked…

 14. Mj

  @Johan, wat een onzin toch weer. En dat ook nog twee keer. Ben je zo trots op je zelf???

  Als het straks weer bij de AVRO is, is het te hopen dat ze een betere presentator/presentatrice hebben als Frits Sissing. Want anders wordt het daar ook niets, kan men weer de presentator/presentatrice de schuld geven. Is wel zo gemakkelijk.

 15. Mo

  @D@@N, gaat dit jaar niet door. Pas weer is 2013, staat in het artikel.

 16. johan

  Betse MJ
  het staat er twee keer omdat ik bij de twee keer wat aangepast heb.
  Waarom is het onzin of bij jij een fan van Carlo en Irene.
  Feiten zijn feiten en natuurlijk is het niet leuk om de waarheid te horen of wel te zien.

 17. Bamibal

  Was idd een aanfluiting vorig jaar, carlo en irene waren helemaal niet leuk en totaal ongepast bij deze uitreiking

 18. Anoniem

  Tuurlijk laat de belastingbetaler maar weer bloeden voor een musicalfeestje.

 19. edje

  @ron, ik begreep van de directeur dat ze een grootser beter programma willen maken, maar ze wisten nog niet precies hoe. Een groot nieuw format bedenken kost tijd, vandaar.

 20. Jimmy

  Ook de volgende keer zullen wij weer niet kijken naar dit programma!

  @johan;

  Het blijft 2 keer onzin !!! Hahaha

 21. jintas

  mediawettelijk kan dit gala niet! Dat is de grootste reden waarom het ooit bij de AVRO weg is gegaan, omdat de producenten net de exposure kregen zoals ze dat wilden….

 22. Mj

  @johan woensdag 25 januari 2012 om 13:06, ben absoluut geen fan. Maar ik vind het onzin om alleen Carlo en Irene hier de schuld van te geven. Ze weten hoe dit (presentatie)duo is, daarvoor zijn ze allang genoeg op de TV. Dus men wist waar men aan begon, dus achteraf zeuren, is eigen schuld dikke bult, had het dan niet gedaan. Bij RTL4 zijn genoeg mensen die het wel “fatsoenlijk” gekund hadden.

  Zoals @Jimmy al zegt, het blijft 2 keer onzin.

 23. kotsemmer

  Oooooo was dit geen onderdeel van de TV kantine… ook zo’n lekker niveau..

 24. tvkijker

  Carlo en Irene: en bedankt weer he! Stelletje lutsers!

 25. Braak

  Inderdaad kotsemmer en anonymous, helemaal met jullie eens!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.