Monique van de Ven: ‘Het is slikken of stikken’

Foto: KROMonique van de Ven heeft voor het eerst in jaren weer een eigen tv-serie: Dokter Deen. Op de set merkte ze dat de tijd niet heeft stilgestaan in tv-land. Dat vertelt de actrice in VARAgids. Dokter Deen, dat maandag in première gaat op Nederland 1, moest in rap tempo gemaakt worden. “Voor Spangen hadden we tien draaidagen per aflevering. Daar staan nu zes dagen voor. De druk is behoorlijk hoog. We hebben een klein land. Als je teveel klaagt, lig je er zo uit. Het slikken of stikken“, zegt ze.

Wat niet is verandert, zijn haar zenuwen voor de eerste draaidag. “Ik kan voor de eerste draaidag nog steeds in paniek raken: ‘Ik doe het niet! Ik kan het niet hoor, ik kan het écht niet!’ Waarna het altijd weer meevalt. Die spanning heb ik blijkbaar nodig. De pieken zijn hoog omdat de dalen zo diep zijn.”

Dokter Deen gaat over een dokter op Vlieland, die de reddende engel is voor de bewoners. “Een dokter op een eiland is een ideale hoofdfiguur. De echte dokter Deen – inmiddels is-ie met pensioen – deed alles: hij was tandarts, dierenarts, psycholoog en chirurg ineen. Ik ben zelf ook eens op een late zaterdagavond bij hem beland, nadat ik tijdens het natafelen mijn duim er praktisch af had gesneden.”

Ze hoopt op positieve reacties. “Ik ben er bepaald niet ongevoeliger voor geworden. Het gaat me ook om al die mensen die zich met hart en ziel voor zo’n productie inzetten. Dat mag je van mij niet zomaar afkraken.”

Dokter Deen is om 22.05 uur te zien op Nederland 1.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen