Jeroen van der Boom dekt zich in voor lagere kijkcijfers

Jeroen van der Boom vindt dat men niet raar moet opkijken als de kijkcijfers van zijn tv-show The Winner Is donderdag wat dalen. De zanger zou het erg flauw vinden als de media daar lullig over gaan doen. “Het is ook heel makkelijk als ze gaan roepen: ‘Ja, het zijn er 200.000 minder!’ We hebben natuurlijk donderdag op RTL 4 ook een interview met Máxima en Willem-Alexander. Daar wordt natuurlijk enorm op geschoten. Wij moeten iets in de lucht houden“, zegt hij op Q-music.

De talentenjacht begon donderdag met bijna 1,1 miljoen kijkers. “Laten we eerlijk zijn, en dat weten de kenners ook: als je begint op een donderdagavond met zulke zware concurrentie met 1,1 miljoen, dan is dat heel goed. We hadden zelf ingezet op 1 miljoen. En 995.000 hadden we ook goed gevonden, want we hebben geen lead-in. Dat je nog even hapt van het vorige programma, dat hebben we even niet bij SBS 6. Of je het daarna nog drie keer moet herhalen, is ook mijn vraag.

Toch denkt Van der Boom dat er belangrijkere zaken zijn dan de kijkcijfers. “Of er nou 900.000, 1,1 of 1,2 miljoen kijkers, het programma moet goed zijn. En ik denk dat dat wel gelukt is. Het is niet een makkelijk programma, je moet even kijken hoe het werkt, maar ik denk dat wij een goed programma gemaakt hebben. Daar mist echt niets aan.

Al met al heeft hij goede hoop voor komende donderdag. “Ik heb gisteren toevallig de aflevering van aanstaande donderdag gezien en ik moet zeggen dat ik die beter vind dan de eerste.”

The Winner Is met presentator Beau van Erven Dorens is donderdag om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen