Meiden willen niet uit de kast bij Arie Boomsma

Foto: KRODames voelen zich niet comfortabel om in het tv-programma van Arie Boomsma uit de kast te komen. Daarom zijn er voornamelijk heren te zien in Uit De Kast. Dat zegt de presentator in De Volkskrant. Boomsma heeft wel met potentiële kandidates gesproken. “De realiteit is dat veel meer jongens zich aanmelden voor het programma. We zijn wel met een aantal meisjes in contact geweest, maar die braken toch vaak de onderhandelingen af voordat we aan de opnames begonnen.

Daar waren volgens hem uiteenlopende redenen voor. “Bijvoorbeeld omdat ze toch bang waren voor de reactie van hun familie. Dat vonden we natuurlijk jammer, maar we wilden niet doordrukken als iemand afhaakte.

Volgens Boomsma is het voor lesbiennes ‘net iets minder moeilijk’ om uit de kast te komen dan voor jongens. “Als je als meisje in de kast zit, word je niet constant geconfronteerd met aversie tegen homoseksualiteit. Je kan gewoon een nachtje bij een vriendin slapen of hand in hand lopen met een ander meisje zonder dat daarover direct negatieve opmerkingen worden gemaakt.”

Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij en zelf lesbisch, ziet dat anders: “Ik denk persoonlijk dat meisjes gewoon een grotere schroom hebben om naar voren te treden en op tv met heel Nederland hun homoseksualiteit te delen.”

Uit De Kast keert volgend seizoen terug voor een derde serie.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen