John de Mol wil eredivisievoetbal naar SBS

John de Mol is geïnteresseerd in de uitzendrechten van het eredivisievoetbal. Hij hoopt de competitie vanaf 2013 uit te zenden op zijn zendergroep SBS. Dat bevestigt zijn woordvoerder Thomas Notermans in Voetbal International. Veronica zendt op dit moment al veel Oranje-wedstrijden en de strijd om de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal uit. De Eredivisie zou een mooie aanvulling zijn, bevestigt Notermans. “Die vormen een bijzonder smakelijk geheel”, zo laat hij weten.

De interesse van SBS is goed nieuws voor de voetbalkoepel Eredivisie CV. De NOS heeft eind vorig jaar al een bod uitgebracht op het volgende voetbalpakket, volgens NOS-directeur Jan de Jong iets meer dan zeventien miljoen euro per seizoen, maar de ECV wil meer.

De Mol zei in april nog niet te azen op de rechten. “Er is nu geen noodzaak om voetbal te hebben. Het is niet meer zo dat je met voetbal een zender in de markt moet zetten, want de zenders staan al in de markt“, zei hij toen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen