Gerard Ekdom blij met Angela in SBS 6-show

Foto: AVROGerard Ekdom vindt het erg leuk dat Angela Groothuizen hem vergezelt in het deskundigenpanel van de nieuwe SBS 6-show Vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen. Dat zegt de AVRO-dj in het AD. Het panel wordt compleet gemaakt door Ad Visser, dit seizoen te zien bij RTL 5. “Behalve dat de leden van ons team allemaal voor de AVRO hebben gewerkt, hebben wij allemaal op een andere manier met muziek te maken. Angela heeft natuurlijk veel gezongen en dat doet zij nog.

De drie vertellen achtergrondverhalen bij de muziek uit het programma. “Angela kijkt er natuurlijk op een andere manier tegenaan dan ik. Zelf ben ik goed op de hoogte van wat er de laatste jaren aan Nederlandse popmuziek is gemaakt. Maar ik heb natuurlijk ook veel met oudere nummers die ik koester. Ik denk dat wij elkaar heel goed gaan aanvullen.

Ekdom kijkt erg uit naar de opnamen. “De opzet is dat in elke aflevering Nederlandse artiesten een persoonlijke favoriet komen zingen. Dat is niet een eigen compositie, maar een nummer dat voor hen een bijzondere betekenis heeft. Ik kan me zo voorstellen dat iemand, laten we zeggen Guus Meeuwis, kiest voor Jimmy van Boudewijn de Groot. Dat is een echte klassieker.

Vrienden van Amstel begint op 22 maart.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen