Bas van Werven trots op kijkcijfers EénVandaag

Foto: TROSBas van Werven is er bijzonder trots op dat zijn rubriek EénVandaag zo goed bekeken wordt. Dat zegt de presentator in TROS Kompas. EénVandaag trekt elke dag weer veel kijkers naar de vooravond van Nederland 1. “We hebben nu regelmatig bijna 1,2 miljoen kijkers. Dat is erg veel. Stel je eens voor hoeveel voetbalstadions je kunt vullen met zoveel mensen. Als presentator kun je daar maar beter niet bij stilstaan, dan word je lichtelijk paranoïde“, zegt het TROS-gezicht.

Een onderdeel van het succes is volgens hem het EénVandaag Opiniepanel. “Bij EenVandaag willen we weten wat er tegenwoordig in de praktijk gebeurt als je jouw kind naar de kinderopvang brengt en welke impact de zaak van Robert M. heeft gehad op de ensen op de werkbloer. Dat brengt het onderwerp dichter bij de mensen dan een reportage waarin we het klinische rapport nog eens voorleggen aan de directeur van de kinderopvang.

EénVandaag wordt voor de helft door de AVRO en voor de helft door de TROS betaald. “Ik weet van de helft niet of ze bij de AVRO of de TROS op de loonlijst staan. Dat is ook irrelevant. We zijn gewoon één grote redactie en maken samen het beste actualiteitenprogramma van Nederland. Daar gaat het om.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen