Rick Nieman vindt Nieuwsuur saai

Foto: Nick van OrmondtRick Nieman kijkt niet graag naar het programma Nieuwsuur. Hij vindt het maar slaapverwekkend. “Twan Huys heeft een mooie baan, maar ik zou niet willen ruilen. Nieuwsuur is zo saai“, zegt hij in VARAgids. Nieman heeft een andere kijk op nieuws. “Nieuws mag toch ook weleens léuk zijn? Hij lachte laatst. Twan lachte! Bij Nieuwsuur! Hè, hè, dat mag wel in de krant. Veel journalisten vinden dat nieuws per definitie bloedserieus moet zijn, en liefst een beetje ingewikkeld.

De RTL-nieuwslezer plaagt Huys naar eigen zeggen graag met hoe belangrijk zij zichzelf vinden. “Ik weet nog hoe hij een keer zei dat Nieuwsuur maatschappelijk relevant is, en wij niet. Laatst liet mijn baas me het verantwoordingsrapport van de publieke omroep zien. Daarin turven ze welke rubriek de meeste onderwerpen heeft gebracht en die zijn opgepikt, onder andere door de Tweede Kamer. Stond RTL Nieuws op één, NOS Journaal op twee, Nieuwsuur op negen.”

Genieten, vond Nieman het. “Dan denk ik wel even: há, zal ik Twan bellen? Ik ben dan, heel kinderachtig misschien, buitensporig trots. Maar goed, Twan zit ook gewoon in het VARA-keurslijf. Die gasten houden elkaar ontzettend in de gaten. Twan, Paul Witteman, Matthijs, Paul de Leeuw. Het is wel een beetje een kliek, hoor. Ik vind dat subtiele steekspel tussen die Bokitootjes wel grappig.

Naar KRO-gezicht Sven Kockelmann kijkt hij ook niet graag. “Dat toontje. Het ik-neem-mezelf-heel-serieus-toontje. Kijk-mij-eens-kritische-vragen-stellen. Ik word daar tegenwoordig wat moe van.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen