Youp van ’t Hek over Ivo Niehe en Johan Cruijff

Foto: Bob BronshoffNa twee jaar pauze is Youp van ’t Hek terug met een oudejaarsconference. Met tussen de 2,5 en 3,2 miljoen kijkers voor zijn laatste drie conferences, lijkt het dat de cabaretier zaterdagavond weer een miljoenenpubliek mag verwachten. Eén van de onderwerpen dit jaar is Ivo Niehe. “Het was natuurlijk heel geestig toen Ivo Niehe bij Pauw & Witteman sprak over het succes van zijn theatershow in Parijs. Dat was echt humor. Hij had het alleen zelf niet in de gaten“, zegt Youp in Veronica Magazine.

Van ’t Hek is niet zo onder de indruk van Niehe. “Ik kijk wel eens naar Ivo’s programma, maar ik vind het niet zulke interessante journalistiek, omdat hij altijd antwoorden stelt. U bent in Naarden geboren? Ja. Uw broer hockeyt? Ja. Dat werk.

Ook de affaire Johan Cruijff komt voorbij. “Het is zo interessant om te zien hoe de Jan Mulders en de Frits Barends zich laten verleiden om elke keer hun mening te geven. Het gaat om een voetbalclubje! Het is een kakelcratie geworden. Ik probeer me heel ver van tv te maken. Ik was te gast bij Pauw & Witteman om te praten over mijn conference en dat is het. Die afspraak is een jaar geleden al gemaakt.

Laat mij maar dat ene uurtje op oudejaarsavond een grappig mannetje zijn. Dat vind ik meer dan voldoende.

De Tweede Viool is om 22.15 uur te zien op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen