Beau ziet oudejaarsconference als grote grap

Voor het eerst in zijn carrière verzorgt Beau van Erven Dorens zaterdagavond een twee uur durend programma op oudejaarsavond. In De Wereld van Beau op SBS 6 te zien hoe de presentator een oudejaarsconference voorbereidt, om die daarna ook op te voeren. Beau neemt het allemaal met een korrel zout. “Het feit dat ik, Beau van Erven Dorens, tv-presentator, op deze heilige dag voor cabaretiers een oudejaarsprogramma ga maken, vind ik al een uitstekende grap“, zegt hij zelf.

De conference van Beau zorgde voor veel opschudding. “In het benepen Holland, gewend om alles in te polderen, werd mijn aankondiging met hoon ontvangen. ‘Zeg je er wel bij’, smeekten ze angstig bij SBS, ‘dat het ijn het kader van jouw programma is?’ Te laat. Het dedain droop van de gezichten van Pauw en Witteman toen zij Youp van ’t Hek in hun programma confronteerden met mijn plannen. Youp liet zich niet vangen.”

De try-outs van de conference kwamen veel in het nieuws, vanwege lege zalen. “27 man is ook romantisch, maar ook erg weinig. Youp, oudejaarsroutinier, staat tijdens zijn try-outs twee keer op een avond voor 700 man.”

Zelf houdt hij vertrouwen. Een recente try-out ging volgens hem best goed. “‘En?’, vroeg ik mijn medetekstschrijvers, ‘Hoe vonden jullie het gaat?’ Ik lees de ontroering in hun ogen. Ze geloven er in. Nou u nog.

De Wereld van Beau is om 20.30 uur te zien op SBS 6. De zender gaat het jaar uit met een verslag van het Staatsloterij Oudejaarsfeest in Amsterdam.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen