TROS maakt finalisten Songfestival bekend in januari

Foto: Nick van OrmondtDe TROS maakt op 5 januari bekend wie er optreden tijdens het Nationaal Songfestival 2012. De streefdatum eind november tot begin december komt te vroeg. Dat heeft de omroep laten weten. De organisatie hoopt op begrip van de inzenders, waaronder La The Voices en Dries Roelvink. “We begrijpen als geen ander dat artiesten, tekstschrijvers en arrangeurs zitten te wachten op het verlossende telefoontje, maar we vragen ze nog even geduld te hebben“, zegt directeur Peter Kuipers.

De reden van het verplaatsen van de definitieve selectie is het grote aantal inzendingen, bijna 500. De selectiecommissie buigt zich nog de gehele maand december over de inzendingen. “Het aantal inzendingen heeft onze verwachtingen echt overtroffen en de selectie blijkt moeilijker dan we dachten“, aldus Kuipers.

We zijn op zoek naar dat ene, unieke nummer dat moet aanslaan in heel Europa. Dat betekent een goed nummer, maar het totaalplaatje moet ook kloppen. Het aanscherpen van de liedjes en de verschillende disciplines bij elkaar brengen, is een uitdaging die veel tijd met zich meebrengt en waar de selectiecommissie nu druk mee is.”

Het Nationaal Songfestival vindt plaats op zondag 26 februari.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen