Ton van Royen mist televisie niet

Ton van Royen mist het niet om televisie te maken. In 2007 stopte hij na zeven jaar bij SBS 6, maar op een comeback zit hij niet te wachten. Dat vertelt de oud- presentator in Veronica Magazine. Van Royen heeft geen enkele twijfel. “Nee, in twintig jaar media heb ik heel veel gedaan. Ik kijk er met plezier op terug, het is een mooi afgerond geheel. Na vijf jaar nam mijn motivatie om Ton te maken af. De trieste verhalen over zieke kinderen gingen aan me vreten“, zegt hij in het televisieblad.

Het voormalig SBS 6-gezicht was in vaste dienst, maar besloot zelf om op te stappen. “Omdat SBS 6 met programma’s als Sterren Dansen op het IJs meer de ‘gezellige’ kant op ging, was er weinig ruimte voor reportageprogramma’s. Ik nam ontsla gen vertrok samen met Heleen en de kinderen naar Portugal. Daar ben ik huisvader en lifecoach.

Het dieptepunt in zijn carrière vindt Van Royen het programma Stem van Nederland. “SBS 6 kwam in 2002 met Stem van Nederland, een actualiteitenprogramma dat dagelijks vroeg op de avond werd uitgezonden. Ik presenteerde samen met onder anderen Ton Elias en Leo de Later. Het programma werd niet goed bekeken en verdween snel. Voor mij persoonlijk niet echt een dieptepunt, het programma had het gewoon niet.

Van Royen kijkt nog wel altijd veel televisie. “Ik kijk alles: talkshows, The Voice of Holland, Hello Goodbye, Het Spijt Me. Er is veel variëteit en kwaliteit in Nederland.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen