Beste novembermaand in veertien jaar voor RTL 4

RTL 4 heeft de beste novembermaand in veertien jaar achter de rug. De tv-zender blijft maar groeien en stevent af op een recordjaar. Dat zegt een woordvoerder van RTL donderdag in een persbericht. Het marktaandeel in de commerciële doelgroep boodschappers van 20 tot 49 jaar kwam uit op 22,5 procent. “Koploper was The Voice of Holland met 3,6 miljoen kijkers op 4 november, goed voor een zenderaandeel van 58,1 procent in dezelfde doelgroep“, aldus de persvoorlichter.

Andere topscoorders op RTL 4 waren Van der Vorst ziet sterren, dat met 2,2 miljoen kijkers een record behaalde, Ik Hou Van Holland (2,8 miljoen), Ushi & The Family (2,2 miljoen), Let’s Get Married (1,6 miljoen) en Obese (1,7 miljoen). Andere primetime-hits waren volgens RTL Het Spijt Me, Wat Vindt Nederland?, Derek Ogilvie: Kinderfluisteraar, Miljoenenjacht, Bones en Crime Scene Investigation.

Doordeweeks gebeurden ook hele mooie dingen, zegt de woordvoerder. “Voor het eerst sinds de start van het RTL Nieuws trok de uitzending van 19.30 uur meer kijkers dan de 20.00 uur uitzending van het NOS Journaal. Dat gebeurde in november zelfs tweemaal. En op 18 november stemden ruim 2 miljoen kijkers af op Goede Tijden, Slechte Tijden, waarmee dit de best bekeken aflevering was sinds 3 februari 2006.

RTL 5 kwam vooral tot scoren met Expeditie Robinson en So You Think You Can Dance, RTL 7 deed het goed met een record voor Voetbal International en RTL 8 behaalde vooral hoge zenderaandelen met films.

Gezamenlijk kwam de RTL-zenders uit op een marktaandeel van 38,1 procent in de doelgroep 20 tot 49-jarigen, de hoogste score sinds 1996. “Zowel de Publieke Omroepen als de SBS Groep daalden juist in november ten opzichte van vorig jaar. Zij kwamen uit op respectievelijk 25,0 en 21,3 procent zenderaandeel in deze doelgroep.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen