Beau: ‘Floppen Het Beste Idee niet mijn schuld’

Beau van Erven Dorens vindt niet dat hij de reden is van het floppen van Het Beste Idee van Nederland. Dat zegt de presentator in weekblad Privé. Het Beste Idee, voor het eerst met Beau aan het roer, sloot maandag haar minst bekeken seizoen ooit af. “Het is zo makkelijk om de presentator aan te vallen over een programma als Het Beste Idee. Dat is een concept en dat vind je wel of niet leuk als kijker. Daarbij is er haast niet op te boksen tegen tv-kanonnen als Linda de Mol en Jan Smit.

De cijfers waren zo slecht dat Het Beste Idee verhuisde van zaterdag naar maandag. “Daar heb ik van geleerd, want ik zal nu eerder nee zeggen tegen een programma dat op zo’n timeslot wordt aangeboden. Je moet keuzes maken. Het is anders als ik een talkshow presenteer of De Wereld van Beau en ik bak er niets van. Dan mag je mij daarop aanspreken.

De tv-coryfee is het geloof in zichzelf niet kwijtgeraakt. “Dit heb ik eerder meegemaakt bij Talpa en even later had ik weer succes bij RTL. Laat ik het zo zeggen: ik probeer zo min mogelijk mijn gemoedstoestand af te laten hangen van succes of falen. Als je dat wel gaat doen, word je labiel.

Toch zit Beau soms behoorlijk in de piepzak. “Er zijn dagen dat ik thuis de hele dag loop te vloeken. Dan krijg ik een schop onder mijn kont van mijn vrouw Selly met het verzoek of ik even normaal wil doen. Zij kijkt heel anders tegen het televisiewereldje aan.

Selly is er heel makkelijk in. Die weet mij op te peppen en het gevoel te geven dat het volgende project, The Winner Is, weer een hit gaat worden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen