René van der Gijp wil in januari terug op televisie

René van der Gijp verwacht in januari fit genoeg te zijn om terug te keren in de talkshow Voetbal International op RTL 7. “Op de eerste uitzending van het nieuwe jaar hoop ik er wel weer bij te zijn. Dat is op 16 januari“, zei hij zondag in MAX’ De Perstribune op Radio 1. Van der Gijp laat zijn burn-out achter zich. “Ik voel me nu weer prima. Het lukt wel. We gaan een leuk jaar tegemoet, met het EK. We hebben geweldige Champions League wedstrijden en zelfs de Europa League wordt mooi.

De voetbalanalist kijkt met gemengde gevoelens terug op 2011. “Ik denk terug aan het feit dat het programmaatje de Gouden Televizier-Ring gewonnen heeft, dat we het goed gedaan hebben en dat ik aan het eind van het jaar een inzinking opgelopen heb. Nu ben ik er gelukkig weer enigszins bovenop aan het kruipen. Ik ben er wel van geschrokken dat ik zo ver kan zakken.”

Hij heeft wel een verklaring voor de inzinking. “De afgelopen 2,5 jaar is er het nodige met me gebeurd. Van een heel rustig leventje met drie lezings per week werd het overal één grote mediahype waar ik kwam. Overal waar ik kwam was radio en tv. Er kwam opeens wel heel veel op me af en misschien is dat wat te veel geweest.”

Stoppen met Voetbal International is voor hem niet aan de orde. “Dat programmaatje vind ik hartstikke leuk om te doen en ik kijk die wedstrijdjes toch.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen