John de Mol blijft geloven in Beau van Erven Dorens

John de Mol is niet voornemens om Beau van Erven Dorens van zender te halen, nu hij de nieuwe baas van SBS 6 is. Hoewel alles wat Beau aanraakt verandert in een kijkcijferflop, blijft de mediatycoon in hem geloven. “Omdat hij een talent is“, zegt hij in VARAgids. Het komt volgens De Mol weer goed met Beau. “Toen Wendy van Dijk Million Dollar Wedding deed, wat zo flopte, werd me dezelfde vraag gesteld. Toen zei ik: ‘Ook een goeie spits kan een wedstrijd verliezen.’

Hij wil Beau er persoonlijk bovenop helpen. “Geef Beau een goed format en hij voegt er iets aan toe. Het succes van een programma is gebaseerd op het juiste format met de juiste presentator. Dan geldt: 1+1=3.

De Mol denkt ook na over een programma voor Peter R. de Vries, namelijk een talkshow. “Zoiets moet je in elk geval in het diepste geheim uittesten. Je moet het format vinden dat past bij zijn stijl en karakter. De talkshow is een onderschat genre. Koop een tafel, vier stoelen, huur vier camera’s en je hebt een talkshow – zo werkt het niet.

Het is nog maar de vraag of men bij De Vries durft aan te schuiven. “Je bent bijna geneigd op elke vraag te antwoorden: ‘Ja, meneer De Vries, nee, meneer De Vries, u heeft helemaal gelijk meneer De Vries.’ Heb je die bovenarmen van hem weleens gezien?

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen