Dancing-Marcus zei ‘nee’ tegen Sunday Night Fever

Foto: RTLMarcus van Teijlingen, die een aantal seizoenen te zien was als professioneel danser in Dancing with the Stars, heeft afgezien van zijn deelname aan de RTL 4-show Sunday Night Fever. Dat zegt de danser in weekblad Story. Van Teijlingen liet de kans op de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever bewust aan zich voorbijgaan. “De musical lijkt me te gek, maar van tevoren werd al verteld dat de hoofdrolspelers iets meer dan het minimumloon gaat verdienen. Dat doe ik niet“, zegt hij.

Voor een minimuminkomen werken, gaat Van Teijlingen te ver. “Ik ga niet zes avonden per week spelen voor dat bedrag. Dat ben ik echt ontgroeid.

Hij speelde ook al voor weinig geld in de musical Dirty Dancing. “Ik speelde de rol van Robbie en was de vaste vervanger van Johnny Castle. 120 keer mocht ik de hoofdrol spelen. Pas later kwam ik erachter dat zelfs de mensen in het ensemble meer verdienden. Dat was een rare gewaarwording. Daar heb ik heel veel van geleerd. En daarom wilde ik nu ook niet meedoen aan Saturday Night Fever.

Dancing with the Stars betaalde in het seizoen ook al zo slecht, klaagt Van Teijlingen. Het ging om 500 euro per uitzending. “Daarvoor moesten wij vijf dagen per week met onze partner trainen, en op zaterdag was dan de uitzending. Ik woonde destijds iets onder Groningen en reed in die periode zo’n 30.000 kilometer. Die kosten kreeg ik niet extra betaald. Uiteindelijk hield ik er nauwelijks iets aan over.

Het seizoen daarna werd het wat beter. Toen kreeg ik 800 euro per week. Het derde seizoen was financieel een stuk aantrekkelijker. Ik danste met Helga van Leur en het programma werd in tweeën gesplitst. Voor zowel de dans- als de resultshow kregen we 1600 euro per week.

Na dat seizoen werd Van Teijlingen aan de kant gezet. “Ze trokken jonge dansers aan, die een stuk goedkoper waren. Ik vind dat jammer.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen