Paul de Leeuw wil met sabbatical in 2013

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw denkt er serieus over na om met sabbatical te gaan. Hij wil in 2013 een tijdje van de buis af. Dat zegt de presentator in het AD. De Leeuw, die dit jaar terugkeerde op zaterdagavond, denkt erover om voor langere tijd met zijn gezin op vakantie te gaan. “Halverwege 2013 loopt mijn televisiecontract af. Daarna neem ik echt rust. Een halfjaartje sabbatical lijkt me fijn. Met het gezin willen we een wereldreis maken. Die plannen zijn er al langer, maar wil ik nu doorzetten“, zegt hij.

In zijn hoofd is de route zelfs al uitgestippeld. “Waarheen? De Verenigde Staten als beginpunt, denken we. Japan en Nieuw-Zeeland lijken ons fantastisch. En de kinderen willen absoluut wintersporten. En o ja, ook absoluut geen oorlogsgebieden. Nou, die slaan we dan maar over.

Op dit moment scoort De Leeuw aardig met zijn zaterdagshow Pau!l, maar heel hoog zijn de kijkcijfers niet. “Ik luister niet naar schreeuwerige internetberichtjes die dat beweren. De show is aan het groeien. Het cabaret werkt prima en de Vladip is een groot succes. Daar wordt op maandag over gepraat.

Zorgen maakt hij zich niet. Toen hij gevraagd werd om terug te keren naar de zaterdagavond, heeft hij geduld gevraagd van de zenderbazen. “Ik zei: ‘Ik kom in een sterk speelveld terecht. Ik Hou Van Holland loopt dan al. Kijkers hebben een vast patroon op de zaterdagavond. Dus reken me de eerste maanden niet af op de kijkcijfers.’ Die afspraak staat en ik merk: de VARA en netmanager Marcel Peek houden zich daar genereus aan.

Hij voelt zich kalm. “Ik voel me in balans. Komt doordat ik alles heb gedaan wat ik wil, denk ik. Er is geen onrust meer. De toekomst plan ik mede daarom zo min mogelijk. Ik zie wel wat er op m’n pad komt en pak aan wat ik leuk vind.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen