Extreem lage kijkcijfers Sunday Night Fever

Geplaatst op Mon 26 Dec 2011 om 10:44


De kijkcijfers van zondag 25 december 2011 (SKO)

Foto: RTLSunday Night Fever (RTL4, 20:07) – Chantal Janzen trok zondag bijzonder weinig kijkers met de halve finale van Sunday Night Fever. Er keken slechts 278.000 kijkers (madl: 5.3%), ruim 72 procent onder het gemiddelde marktaandeel dat RTL 4 vorige week behaalde. Vorig jaar deed RTL 4 betere zaken op eerste kerstdag, waarop men traditiegetrouw weinig televisie kijkt. Met 776.000 kijkers voor Home Alone was ze de op een na populairste tv-zender op primetime.

Sunday Night Fever trekt sinds de start al lage kijkcijfers, maar dit is het absolute dieptepunt. Een week geleden zaten er nog 664.000 kijkers voor de buis, en dat was al zeer weinig voor een groots opgezette tv-show op RTL 4.

Carlo Boszhard, coach in Sunday Night Fever, pleitte bij de zenderleiding om Sunday Night Fever op eerste kerstdag iets later uit te zenden, maar kreeg nul op rekent. “Om acht uur zit iedereen nog aan het kerstdiner!

In de halve finale van Sunday Night Fever werd bekend dat Alessandro, Deon, Joey en Mathijs op 1 januari strijden om de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever.

Bananasplit (TROS, Ned1, 20:23) – Net als vorig jaar, was Nederland 1 ook dit jaar de grote winnaar op eerste kerstdag. De kerstspecial van Bananasplit was goed voor 1.392.000 kijkers (madl: 26.5%) en daarmee het populairste programma van de avond. Ook de daaropvolgende programma’s deden goede zaken. De kerstspecial van Memories trok 1,1 miljoen kijkers, de TROS TV Show deed 1,3 miljoen kijkers en de late night-film Calendar Girls noteerde 516.000 kijkers.

The Polar Express (SBS6, 20:00) – SBS 6 had de hele eerste kerstdag films op het programma staan en behaalde daarmee aardige scores. Met The Polar Express om acht uur trok ze aanzienlijk meer kijkers dan de dure tv-show Sunday Night Fever op RTL 4. De animatiefilm was goed voor 641.000 kijkers (madl: 12.1%). De omringende films Beauty and the Beast (440.000 kijkers) en The Sante Clause 3 (607.000 kijkers) deden het heel aardig.

Top 15
01. Bananasplit (Ned1) 1.392.000
02. TV Show (Ned1) 1.345.000
03. Journaal 20:00 (Ned1) 1.239.000
04. Memories (Ned1) 1.086.000
05. All you need is love (RTL4) 683.000 

06. Late nieuws (RTL4) 682.000
07. Polar Express (SBS6) 641.000
08. Half Acht Nieuws (RTL4) 613.000
09. Santa Clause 3 (SBS6) 607.000
10. Studio Sport Jaaroverzicht (Ned1) 561.000

11. Calendar Girls (Ned1) 516.000
12. Toppers 2011 (Ned3) 485.000
13. Praatjesmakers (Ned1) 469.000
14. Top 2000 a gogo (Ned3) 468.000
15. Weijers ontweekt (Ned3) 455.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 19.4%
2. SBS6 / 11.5%
3. RTL4 / 10.8%
4. Ned3 / 8.3%
5. RTL5 / 7.2% 

6. Ned2 / 5.4%
7. Vero / 5.3%
8. RTL7 / 5.2%
9. NET5 / 3.7%
10. RTL8 / 3.5%

11. Comed / 1.2%
12. Discov / 0.7%
13. N.geog / 0.7%
14. Nick / 0.4%
15. MTV / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 33,1%
2. RTL Nederland 26,7%
3. SBS Groep 20,5%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 33,1%
2. RTL Nederland 26,7%
3. SBS Groep 20,5%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


55 Reacties op “Extreem lage kijkcijfers Sunday Night Fever”


 1. Jaap

  Volgens mij kan dit programma nu wel als flop worden beschouwd. Kerstdag of niet, het scoort (ook andere dagen) veel te weinig voor zo’n groot studioprogramma.

 2. Martijn

  Zoals verwacht heeft er echt geen hond gekeken naar Sunday Night Fever. Ik had zelf verwacht dat het programma zelfs onder de 200.000 zou scoren, dus wat dat betreft doen ze het nog goed met 278.000 kijkers XD
  Hoe verzin je het om een liveshow te maken op 1ste kerstdag?! Nu het een flop blijkt te zijn is het natuurlijk nog erger, maar ook al was het programma een succes, dan nog maak je toch geen liveshow op 1ste kerstdag. noujah….
  Nieuwjaarsdag begrijp ik nog wel.

 3. michel

  zo heeft rtl op de valreep ook nog de megaflop van het jaar te pakken

 4. Martijn

  Wel een slechte lead-in volgende week voor de nieuwjaarsshow. Aan de andere kant hebben ze om 21.30 in iedergeval geen concurrentie meer van boer zoekt vrouw.

 5. Anonymous

  haha hierbij verbleekt Million Dollar Wedding, Talpa eat yoy heart out!

 6. Jan

  Ik had al lang niet meer naar Ned1 gekeken. Gisterenavond ben ik er rustig voor ga zitten. En en ik moet heel eerlijk zeggen ik vond het een geweldige leuke avond met Banansplit, Memories en de TV Show. En toen ik gisterenavond naar bed toe ging dacht ik, wat heb ik toch een leuke TV avond gehad. En wat ben ik blij dat we nog een publieke omroep in Nederland hebben. Ik zit namelijk niet te wachten op al die Talentenshows, Kookprogramma`s, en films die meerdere malen worden onderbroken door reclame.

 7. Toninho

  Gaat erg slecht met de Talpa-producties momenteel. De zesde serie op rij die ver onder de maat scoort.Ze kunnen het daar ogenschijnlijk niet meer aan.Bizar dat nog geen enkele media-journalist (ook MC niet) dit benoemd.

 8. robby

  Als we geen publieke omroep zouden hebben, zouden programma”s zoals Bananasplit gewoon bij de commercielen worden uitgezonden.

 9. alice

  Tja Carlo, en andere mensen van rtl4 ik hoop dat jullie echte goede verliezers zijn en je kan zien dat goede programma’s niet bij jullie kunnen, of het moet gaan om the voice, nu frits sissing jij mag weer!!!

 10. jan91

  @Martijn, is inderdaad te dom voor woorden dat je een liveshow op eerste kerstdag uitzendt. Dat is net zoiets als een liveshow bij en Oud- en Nieuw op middernacht programmeren. Het moge duidelijk zijn dat de zenderleiding daar bij RTL4 wel even aan kerstvakantie toe is.

 11. Anonymous

  Nou deze meuk keert niet meer terug op de buis voor een nieuw seizoen :lol:

 12. Anonymous

  RTL Flop. ZInkend schip, trek de stekker er maar uit. :lol:

 13. Jerrold Meijer

  lol @ Anonymous

 14. kritische kijker

  Helemaal met Jan eens. Ik heb ook wederom genoten van onze PO met Bananasplit, Memories en de TV show. En straks komt lekker de Op Zoek Naar-serie ook weer terug op de PO met Frits Sissing, wat zullen de CO-boys balen. :)

 15. fanlavoice

  Haha

 16. Sander

  Ik snap geeneens dat je op eerste kerstdag TV gaar kijken….

 17. BartV. keek tV

  Opmerkelijk is dat alle andere 3 RTL zenders RTL 5, RTL 7 en zelfs RTL 8 op primetime hogere cijfers had dan RTL 4. Zoiets is nog niet eerder voorgekomen. Ik kom af en toe tijdens het zappen langs bij Sunday Night Fever waar ze de nieuwe John Trovalta zoeken (ik dacht toch echt dat die jongen Tony in de film heet) en wat me opviel helemaal geen discomuziek, waar de film toch om bekend staat. Wie vindt dat dit wel op RTL 4 past en So You think You can dance om dezelfde reden juist op RTL 5 staat, mag mij dat nog eens uitleggen. Tip voor RTL: zet op zondag je beste films en daarna een kwestie van kiezen of nieuws aan tafel, met afsluitend een herhaling van CSI./CSI Miami / CSI N.Y.

 18. Crisismoe.nl

  Ik denk dat het komt door de opzet. Het moet teveel lijken op een Frits Sissing programma.

  En misschien is de kijker ook wel klaar met het zoveelste “talenten” programma (weer voorronden, weer stemmen, weer een betweterige jury).

  Maar eens een paar jaar pas op de plaats met die talentenshows?

 19. Martijn

  @Toninho Ik denk inderdaad dat talpa producties iets teveel hooi op haar vork heeft genomen. Op dit moment zijn ze met wel heel erg veel studio producties bezig, te weten:
  – TVOH ( studio 22, Hilversum)
  -SNF (studio22, Hilversum)
  -The winner is.. ( Studio 24, Hilversum)
  – Nick tegen Simon ( Studio Baarn)
  – The Voice Kids ( Studio 1 Aalsmeer)

  Zo’n beetje alle tv studio’s lijken gebruikt te worden door Talpa :P

 20. Yossarian

  De herhaling van All You Need Is Love op plek 5 in de kijkcijfer Top 15, en dat met zo’n slechte lead-in, opvallend.

 21. bamibal

  Ik heb alleen Bananasplit gekeken gisteren! met kerst zit ik verder niet voor de tv!

 22. Ik

  SBS6 groter dan RTL4

 23. JaJa

  Te gretig… dat is John de Mol, en dat is Talpa. De hele wereld willen opslokken vergt een goed plan. En daar gaat het toch steeds mis met John de Mol. Bij Endemol ging het mis toen het meer meer meer werd. En nu gaat het bij Talpa mis omdat het meer meer meer is. John wil altijd meer, maar op een gegeven moment gaat dit ten koste van de kwaliteit. Dan ga je onervaren mensen op grote producties zetten. Alles kan, is het motto. Mensen uitwringen in je bedrijf, er zijn er toch genoeg die willen… Dan kun je dure maaltijden in je kantine laten serveren, maar uiteindelijk kost het je iets…

 24. Peter

  punt is gewoon bij deze show, dat het afgeraffelt is, veel te groot decor waardoor intieme mist en grootste flop vind ik nog om het decor van the voice te gebruiken. Dat kan echt niet!

 25. Kaj

  De stemmen die mensen uitbrengen zijn ook niet serieus te nemen met zo weinig kijkers.

 26. Egbert

  nee,hierboven, het zit hem in Chantal, dat is een type waar Nederland niet van houdt!
  Gemaakt en over het paard getild,geloof me.

 27. Anonymous

  Enkel de tv aan op Cultura 24 met de top 2000. Het is enkel troep wat er wordt uitgezonden. Zelfs het traditionele Doelenconcert is niet meer te zien. De kerstboodschap wordt totaal vergeten, commercie rules. Top 2000 is in ieder geval een leuk alternatief als we de geboorte van Christus aan onze neus voorbij laten gaan.

 28. Anonymous

  Zelfs de moslims in Nigeria kennen de kerstboodschap. Vandaar de tientallen doden daar omdat de islam geen genade kent voor de christelijke boodschap.
  De ware gedaante van de islam komt wel altijd tevoorschijn tijdens kerst.

 29. kwikjealex

  Chantal is een top presentatrice hoor.

  Maar ik heb het bij de Toppers, gevolgd door All you need en als afsluiting ‘Jeff Dunham’ gehouden.

 30. Anonymous

  Geen probleem, gewoon Donderdag om 20.30 de herhaling.

 31. Denise

  Ik heb voor het eerst gisteren gekeken naar Sunday Night Fever, maar ben om 21:00 uur naar de BBC gegaan. Reden? Het is de zoveelste talentenjacht. Ik voelde niet de urgentie dat het om een bijzonder iets ging (om het zo maar te zeggen: wat maakt het mij nou uit wie er in die musical staat, ik ga toch niet), juryleden als Carlo en Jan die denken alles van musical te weten (want Carlo heeft toch écht een complete musicalopleiding afgelopen en stond dagelijks in grote shows te spelen… oh nee wacht.. dat bleek maar om 2 rollen te gaan ;) ). Zangers die ik al bij andere talentenshows als Popstars en Joseph heb gezien, dus hoe die gaan zingen/optreden is ook voorspelbaar. Ik ben gewoon talentenshow-moe. Hetzelfde als bij The Voice: daar interesseert het me ook echt niet wie er in de drie uur lange show aan het einde in de singoff staat… alsof we er nog zoveel van horen na afloop! Bij de BBC kreeg je tenminste leuke kerstprogramma’s, je ziet dat er veel werk en geld aan de kerst wordt besteed. Neem er eens een voorbeeld aan, Nederland!

 32. Jimmy

  Gisteren lekker veel muziekshows gezien/gehoord van 17:30 tot 22:00 uur tijdens de Kerstdish.
  L4Y, Il Divo en de Toppers.
  Daarna een stukje van Weijers ontweekt gezien, was best aardig en tranentrekker AYNIL.

  Straks lekker naar het Premier League Kerst voetballen kijken op Sport 1 !!!!!!!!!!!!

 33. Kees

  Een beetje geneuzel weer allemaal hierl, de show was in een leuk kerstjasje gestoken en het feit dat alles live werd uitgezonden zou best meer waardering mogen krijgen.

 34. Anonymous

  @ReplyJimmy
  Mon 26 Dec 2011 om 13:06
  Wat zielig om met kerst naar voetbal te moeten kijken.
  @Kees
  Mon 26 Dec 2011 om 13:15
  Al zend je het in blue-ray HD uit Troep blijft troep.

 35. lichtpuntje

  Het Half acht nieuws van RTL is ook uit de top.

 36. Shadow

  Kijkers worden dat soort programma’s gewoon een keer zat.
  Verzin eens wat nieuws.

 37. lichtpuntje

  Ik kies voor zekerheid, heb zeer goede programma’s gezien op buitenlands zenders.

 38. Mark

  @Martijn: The Voice Kids studio 1 Aalsmeer? Lijkt me sterk, zal toch gewoon Mediapark worden neem ik aan, of Baarn? Aalsmeer is van Endemol.

 39. bibi

  Het mist geloofwaardigheid, kwaliteit en intimiteit! Iets wat Op zoek naar wel had…

 40. Anonymous

  Carlo en Chantal zijn top dat was Carlo al in Les Miserables,Saturday Night Fever en Beauty and the Beast Chantal in Wiked is the bom

 41. Jerry

  @ Mark, studio 1 Aalsmeer is niet meer van Endemol die zitten in Amsterdam….. Kan gewoon gehuurd worden door producent/zender.

 42. Bob

  Ai, Talpa sluit het jaar af met NOG een flop. SBS, maak je borst maar nat……

 43. Mark

  toch knap hoe RTL de musical shows naar de knoppen helpt. Het musical gala bij Carlo en Irene was een aanfluiting om naar te kijken en nu sunday night fever is nog erger. Ik zou zeggen terug naar de avro, die op de radio met musicalmoods al goed bezig zijn.

  Op zoek naar en het musicalgala zag er beter uit. En Frits kan beter autocue lezen dan Chantal ;-)

 44. gorr

  RTL moet secuurder omgaan met het musicalgala en zo’n show waar op zoek wordt gegaan naar een nieuwe musicalhoofdrol…. RTL kan het best, maar heeft hier niet genoeg aandacht aan besteed… Een zelfde studio gebruiken als The Voice doet goedkoop aan. Dit was net als bij my Name Is… De jury valt tegen… Had de ervaren oude jury behouden en het had al heel veel gescheeld… verder vallen de kandidaten natuurlijk erg tegen…. En het hele gebeuren had intiemer moeten zijn.

 45. Braak

  Het komt allemaal voor rekening van die Dagobert de Mol, de super zakkenvuller die alleen maar nog meer wil en nog groter wil en nog meer geld wil verdienen, de man leidt aan grootmoedswaanzin. Daar hebben we er meer van gehad en die zijn uiteindelijk toch naar de kloten gegaan. Lees Denise nog maar een keer die heeft het helemaal bij het rechte eind!!!

 46. Eric

  Rtl gaat de shows ook mega uitmelken, kom es met wat nieuws en wat nieuwe presentatoren/ trices. Wanneer je ook zapt, je ziet steeds diezelfde koppen…..

 47. Braak

  Chantal wie?

 48. Huiskamer

  Volgens mij begint het klapvee wakker te worden.

 49. ari gold

  snap sowieso niet waarom ze bij Talpa al die formats ‘verVoice-en’. Het Beste Idee, Wat zou je doen met die Poen? en nu Sunday Night Fever, allemaal kregen ze een Voice sausje, met coaches, bombastische muziek en een overdosis testosteron. Die formule werkt fantastisch bij The Voice, maar laat die andere formats lekker hoe ze waren. Het Beste Idee moet er gewoon lekker knullig uitzien, Sunday Night Fever gewoon in de trant van Op Zoek Naar met veel nichterige Willem Nijholt opmerkingen en de focus op de kwaliteit van de kandidaten…

 50. Marco

  @Robby
  Je bedoelt net zoiets als “Op zoek naar” niet meer bij de AVRO wordt uitgezonden dan wordt het wel onder de titel “Sunday Night Fever” bij de commercielen uitgezonden. Tja we hebben gezien wat een succes dat geworden is.

  Het probleem is dat mensen zoals mevr. Miltenburg van de VVD denken dat je alle amusement zomaar klakkeloos van de PO naar de CO kunt overzetten. We hebben met bovengenoemd voorbeeld gezien dat dat niet altijd lukt. Een programma moet soms ook nog met verstand van zaken of een beetje liefde voor het vak worden gemaakt.

  Het alleen maar incashen van de CO gaat ze vroeg of laat opbreken. Types als Miltenburg denken als we de PO maar nu helemaal kapot maken dan gaan die programma’s vanzelf wel naar de CO en krijgen we een fijn commercieel walhalla. Ze vergeet echter dat er ook nog een uitknop op de tv zit, die velen zullen gaan gebruiken.

 51. Marco

  @Anonymous
  Sorry, maar in Wicked wordt Chantal compleet van het toneel gezongen door Willemijn Verkaik.

 52. tv god

  hier een advies voor rtl: haal het programma PER DIRECT van de buis en programmeer iets sterks…

 53. Dennis

  @ tv god: hahahaha!! Volgens mij komt er alleen nog een finale-uitzending, hahahaha!! Wat een opmerking van die ‘tv god’. Komt een beetje als mosterd na de maaltijd…

 54. Sonny

  We hebben al 25 jaar testosteron tv zoals ari gold het zo treffend zegt. Van Endemol, Blue circle, Palmproducties en noem ze maar op, snelle jongens, platte onderbuikliefhebbers, jongens van het snelle grote geld. Ouwe rukkers in het kwadraat, ze weten niets anders te maken die onbenullen. Nu zijn zelfs de meest suffe tokkies het al beu. Tijd dom ermee te stoppen en iets anders te gaan doen. Maar eerst nog een eervolle vermelding ( Endemol) op MC dat ze zo trots zijn op hun zeer geslaagde financieele jaar en de goeie kijkcijfers.
  Over de inhoud hebben ze het maar niet.

 55. Sonny

  De hoogmoedwaanzin floreert in co land. Knettergek daar. Maar het is wanhoop zou geneigt zijn te denken. Maar als dan aan die Martijn denk, bij Hanneke Groenteman…brr, teiltjuh…gggkkkggtttssppptttuh …te laat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.