Paul de Leeuw vergeeft Matthijs, Rick en Sonja

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw heeft Matthijs van Nieuwkerk, Rick Nieman en Sonja Barend vergeven voor de kritiek die zij op hem uitten in De Wereld Draait Door. Dat vertelt de VARA-presentator in het AD. De Leeuw heeft Van Nieuwkerk ge-sms’t, Nieman telefonisch beantwoord en Barend gemaild. “Met Sonja heb ik gemaild. Ik heb haar hoog zitten en vind haar opstandigheid leuk, maar ze had meer dan twee afleveringen moeten bekijken voor ze kritiek spuide“, legt de tv-coryfee uit.

De Leeuw voelde zich verraden. “Tot twee keer toe heb ik nee gezegd tegen een uitnodiging, voelde me nog te kwetsbaar om over mijn programma te spreken. ‘Later graag,’ zei ik. en dan doen ze het vervolgens gewoon zonder mij. Vind ik gewoon een teringstreek.

DWDD zag haar fout ook in, volgens De Leeuw. “De programmaredactie gaf per brief toe het verkeerd te hebben aangepakt. Ik heb Matthijs ge-sms’t: we moeten even praten, want de lol van De TV Draait Door wil ik m’n zoon niet onthouden.

Hij sluit af door te benadrukken dat hij wel tegen kritiek kan. “Ja, nu krijg ik dat weer te horen. Wie me kent, weet dat dat niet klopt. Dit was anders: ongefundeerd commentaar. Dan grijp ik in. Maar verder roepen ze maar. Ik ga gewoon door.

De Wereld Draait Door besprak begin december in haar media-uitzending de nieuwe tv-show van De Leeuw. Van Nieuwkerk zette vraagtekens bij het grapniveau, Barend zei dat hij beter een jaar op vakantie kan en Nieman stelde De Leeuw sowieso niet grappig te vinden.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen