‘Paul de Leeuw dreint als verongelijkt kind’

Wilma Nanninga vindt het onterecht dat Paul de Leeuw als een wesp gestoken reageert op de kritiek van Sonja Barend. Dat zegt de Pagina Privé-baas dinsdag in De Telegraaf. Volgens Nanninga moet De Leeuw juist dankbaar zijn voor haar kritiek. “Paul schoot in de slachtofferrol. En ik vind dat zonde van zijn energie! In plaats van dreinen als een verongelijkt kind, had hij deze opbouwende kritiek ook ter harte kunnen nemen. Het is tenslotte niet zomaar iemand die het zegt!“, roept ze. 

Barend suggereerde vrijdag in De Wereld Draait Door dat De Leeuw beter een jaar vrijaf zou kunnen nemen, om daarna met iets geheel nieuws terug te keren. Het leverde een boze De Leeuw op. “Ik heb Sonja Barend echt heel hoog zitten, maar je hoort dat ze het programma niet goed heeft gekeken“, zei hij.

Nanninga verdedigt Barend. “Sonja bedoelde het alleen maar goed. En ook zij zal blij zijn geweest dat de kijkcijfers afgelopen zaterdag waren aangetrokken van 300.000 tot 1,5 miljoen! Zij het mogelijk door een combinatie van het Sintthema én het stoppen van het razendpopulaire RTL 4-programma Ik hou van Holland.

Ze denkt dat het een goed idee is als De Leeuw gehoor geeft aan de kritiek. “Zijn opmerking dat Sonja kennelijk nog niet de vernieuwing in zijn nieuwe show ziet, zie ik juist als aanmoediging daarmee aan de slag te gaan. Paul had ook als een ware Leeuw zijn rug majesteitelijk kunnen rechten en er zijn voordeel mee kunnen doen. In plaats van op de radio miauwen als een kat in het nauw…

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen