Pauw en Witteman wilden naar Spanje voor Johan Cruijff

Jeroen Pauw en Paul Witteman waren bereid om naar Spanje af te reizen voor het exclusieve tv-interview dat zij hadden met Johan Cruijff. Dat verklapt Witteman in zijn column. Cruijff vloog op 18 novem- ber speciaal naar Nederland om een uur lang in Pauw & Witteman te zitten. “Een wakkere redactrice belde vroeg in de ochtend met een zaakwaarnemer van Johan en vroeg of de verlosser in het land was. Nee, dat was niet zo. Wilden wij misschien naar Barcelona komen? Ja, dat wilden we.

Het kwam er uiteindelijk niet van. “Een paar uur later belde de zaakwaarnemer dat het niet nodig was. Als wij een vliegticket regelden, wilde de levende legende nog dezelfde dag naar Amsterdam komen. In ruil voor exclusiviteit boden wij aan de gehele uitzending voor Cruijff in te ruimen.

Cruijff nam geen hofhouding mee naar de studio. “Alleen een voor ons onbekende vriend. Johan reed zelf van zijn huis in Amsterdam naar de studio en meldde zich tot vreugde van de beveiligers bij de slagboom van het parkeerterrein.

Witteman vond Cruijff erg vriendelijk. “Johan dronk tijdens en na afloop van de uitzending Coca Cola, zonder een alcoholisch supplement. Hij nam alle tijd voor mensen uit het publiek die met hem op de foto wilden.

Volwassen medewerkers van ons programma, die gewend zijn beroemde Nederlanders te ontvangen, dartelden als verliefde kalveren rond met een fototoestel in de hoop dat iemand bereid was hem of haar met Johan vast te leggen. ‘Voor de kinderen,’ luide het laffe excuus voor hun puberaal gedrag. Ik wilde ook met hem op de foto.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen