Mogelijk Kamervragen over Dennis en Valerio

Kamerlid Maarten Haverkamp (CDA) wil Kamervragen stellen naar aanleiding van het programma Proefkonijnen van BNN. Dat zei de politicus donderdag in het NCRV-radioprogramma Lunch! op Radio 1. De tv-show liet woensdag zien hoe Dennis Storm en Valerio Zeno een stukje vlees van elkaar opeten. “De wet overtreden is niet een taak van de publieke omroep“, vindt Haverkamp. Hij gaat zowel minister Van Bijsterveldt (Media) als minister Opstelten (Justitie) om opheldering vragen.

Strafpleiter Gerard Spong, die Dennis en Valerio bijstaat in deze kwestie, stelt dat het helemaal niet zeker is of kannibalisme op deze wijze strafbaar is. Ook is hij van mening dat dit onderwerp juist iets is dat bij de Publieke Omroep thuishoort. “Het zet mensen aan tot discussie en tot nadenken“, zegt de advocaat.

Proefkonijnen trok woensdag nog geen half miljoen kijkers met de wereldwijd veel besproken uitzending.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen