‘Matthijs vervangbaar, Paul de Leeuw niet’

Geplaatst op za 17 dec 2011 om 13:44

Foto: Fred de GrootSander van den Eeden, eindredacteur van Pau!l, vindt die kritiek die in De Wereld Draait Door werd geuit op de tv-show van Paul de Leeuw, onterecht. Dat zegt Van den Eeden in BN DeStem. Volgens Van den Eeden is De Leeuw nog altijd een uniek talent. “Als Matthijs van Nieuwkerk ziek wordt, kan Menno Bentveld hem vervangen in De wereld draait door. Wie moet Paul de Leeuw vervangen in een programma van Paul de Leeuw? Je kan het moeilijk zonder hem doen“, vertelt hij.

Vooral uitspraken van Sonja Barend in De Wereld Draait Door zijn in het verkeerde keelgat geschoten. Zij zei dat De Leeuw maar een jaar op vakantie moet gaan en met iets heel nieuws terug moet komen. “De show doet het helemaal niet slecht. Vorige week zaterdag keken 1,2 miljoen mensen, de herhaling niet meegerekend. De waarderingscijfers zijn goed“, somt Van den Eeden op.

Bovendien vernieuwt De Leeuw zich al regelmatig, stelt hij. “Vergeet niet dat hij met Mooi! Weer De Leeuw in 2008 de Gouden Televizier-Ring won. Maar Paul zelf wilde wat meer inspanning, meer obstakels, onverwachte dingen. Hij begon met de MaDiWoDoVrijdagshow, vijf doordeweekse dagen om tien uur op Nederland 3, ja, dat is niet het publiek van zaterdagavond half negen op Nederland 1. Hij kreeg daarvoor van onder uit de zak en gaat nu toch weer door met Pau!l.

In Pau!l is zaterdag onder meer Jim Bakkum te gast. Ook Jack van Gelder en Ali B komen op bezoek. De uitzending begint om 20.25 uur op Nederland 1.
61 Reacties op “‘Matthijs vervangbaar, Paul de Leeuw niet’”


 1. Geenstijl

  Onzin Ruben Nicolai zou prima Paul kunnen vervangen.

 2. emma

  laat paul de leeuw dan maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang ziek zijn.

 3. Arthur van Amerongen

  lijkt me ook fijn, Hilversum zonder nichten

 4. Cijfkijker

  Als Paul de Leeuw ziek is zet je gewoon een film op.

 5. Ronaldm

  Deze eindredacteur zit duidelijk iets te diep in de kont van Paul

 6. Bas

  Ach Sander wil opslag van de baas.
  Wij van Wc eend adviseren wc eend

  Zet Jan Smit er neer die scoorde betere cijfers dan Paul de Leeuw op zaterdag (en ja ook tegenover Ik hou van Holland)

 7. Anoniem

  Jan smit hou eens op zeg die kan echt niet presenteren !!!!!

 8. Marc E. Putto

  Klopt Paul de Leeuw is onvervangbaar, er is geen tweede de Leeuw.
  Niet getreurd, volgend jaar stopt ie toch..sterke geruchten.

 9. nrc

  Sander is bang voor z’n baantje, zou bukken als de baas dat wil. 9 tot 5 hoeft voor hem niet als de baas dat vraagt… 60 uur, 80 uur per week? Geen probleem. Zolang hij maar voor de televisie mag werken. Kan ie daar stoer over praten met z’n vrienden. Maar die heeft ie niet… daar heeft hij geen tijd voor… Triest!

 10. roeland

  Matthijs is trouwens niet geheel vervangbaar vind ik.
  Voor een paar dagen misschien… maar de DWDD-stijl is vrij stevig verweven met de persoonlijkheid van Matthijs , hij is eigenijk ook gewoon hoofdredacteur bij DWDD.

 11. Sosha

  Wat een flauwekul, uiteindelijk is iedereen vervangbaar. Maar ik zou Matthijs wel heel veel meer missen dan Paul.

 12. E-Online

  Paul de Leeuw is in een programma als Pau!l niet te vervangen omdat deze show draait om zijn persoonlijkheid. Maar je kan wel een andere show programmeren rondom een persoonlijkheid. Er kijken flink minder kijkers naar Paul de Leeuw dan vroeger, je zou dus kunnen stellen dat Paul de Leeuw niet vervangbaar is maar dat de mensen wel goed zonder hem kunnen.

 13. Tom Wanrooij

  Uit de losse pols: Remko Vrijdag, Peter Heerschop, Jeroen van Koningsbruggen, Marc Marie Huijbregts, Jurgen Rayman, Jan Jaap vd Wal. Allemaal prima vervangers voor dat vaste zapmoment op de zaterdagavond.

 14. Anoniem

  had zo’n zin paar worden te gebruiken

 15. NOU MOE?

  Oh pleaseeee!!! Paul van t scherm levert de VARA hoop geld op en ons evenveel humor als we nu al hebben. Talent heeft Paul maar uitgekauwd. Please! 2012 Paul en consorten…. make something new… dit is oud en belegen ECHT!!!

  KAn niet.

 16. kwikjealex

  Dit heet toch mosterd na de maaltijd.?

 17. Jeep

  Paul is inderdaad -nog steeds- een talent waar de VARA nog steeds heel blij mee mag zijn. Toch denk ik dat zijn ‘Pau!l’ niet sterk is, ik blijf er in ieder geval niet voor thuis, sterker nog, ik kijk het ook niet terug op Uitzending Gemist. Maar… ik ben van mening dat iedereen vervangbaar is, dus ook Paul….

 18. Gina Koloog

  Graham Norton is pas leuk en onvervangbaar!

 19. Henk

  Paul is wel vervangbaar. In de Jostiband lopen er nog wel wat rond die qua uiterlijk, qua gedrag en qua IQ debiele Paultje probleemloos kunnen vervangen. :D

 20. Steven

  Ben benieuwd wie vanavond de meeste kijkers scoort, onvervangbare Paul of Winston met een 13 in een dozijn trouwshowtje. Ik vrees toch het ergste voor unieke Paul. ;)

 21. !#Michael#!

  Je kunt Paul de Leeuw niet vervangen in Pau!l omdat zijn naam er aan verbonden is. Zo simpel is het.

  Maar dat wil niet zeggen dat er geen talenten zijn die een soort gelijke show zouden kunnen maken, want die zijn er namelijk wel :)

 22. ton

  Huh? Deze twee programma’s zijn totaal niet met elkaar te vergelijken wat presentatie betreft, dus waar hééft Van Eeden het in ’s hemelsnaam over……

 23. ita

  Zo.. wat een sneue reactie van de eindredacteur van Pau!l….

  Zou Sander van der Eeden zelf ook vervangbaar zijn ?

 24. jos

  geef MIJ maar MATTHIJS.
  die ma (dieho de homo) show was een
  echte afknapper.
  en met dat veel te grote salaris van hem
  was het veel te mager.
  dus….paultje….
  lever jij de helft maar eens in,
  in deze economisch sombere tijden
  (dan hou je NOG GENOEG over)

 25. Luuk

  De eerste de beste pisnicht kan paultje zo vervangen.

 26. Gibby

  Nou , ook nu zal ik weer niet kijken naar die dikke.

 27. Mensen.

  Ik denk dat ie gelijk heeft. Paul is niet vervangbaar.

 28. Xaf

  Het klopt inderdaad, dat Paul de Leeuw niet vervangbaar is, maar toch kijk ik 10 keer liever naar Matthijs van Nieuwkerk of Menno Bentveld

 29. ano@niem.nl

  Joh! Die flauwe voorspelbare grappen en steken onder water kan iedereen maken. Paul is zo jaren 80….

 30. bibi

  Hij heeft gelijk!

 31. Floppie

  Het probleem van Paul de Leeuw is zijn eindredacteur. Wanneer neemt Paul de Leeuw eindelijk eens een eindredacteur die hem gewoon vertelt wat goed is en wat niet? Paul heeft een strakke hand nodig. Een eindredacteur die doet wat de kijker leuk vindt. Niet een eindredacteur, zoals nu, die doet wat Paul de Leeuw leuk vindt. Want het gevolg is dat we inmiddels 10 afleveringen zitten te kijken naar een show die nog steeds niet 100% strak staat. Zijn zo wel erg dure pilots op de buis. Een presentator is zo goed als zijn format (structuur) en eindredacteur (inhoud)!

 32. Linda de M.

  Paul is een dikke dikke loooooooooooooooooooooooooooser !!!!!

 33. Oliebolletje.

  Ik zou hem beslist niet missen hoor, die rare dikkop, want ik kijk er nooit naar.
  Iedere keer die varkenskop hier op MC vind ik al vervelend genoeg.
  Laat hem dus maar voorgoed verdwijnen, en noooooooit meer in de schijnwerpers, daar zou je heeeel veeeel mensen een groot plezier mee doen.

 34. Jerrold Meijer

  Paul de Leeuw is inderdaad niet vervangbaar, helemaal mee eens. Alle genoemde mensen hierboven die hem zouden kunnen vervangen, WAAAH!

 35. Anony

  Ik spot een aantal zeer negatieve uitlatingen jegens de homoseksualiteit van Paul. Kortzichtig! Mediacourant, gooi eens een aantal van die ‘homohaters’ het forum af…wat een non-intellectuelen.

 36. Coke jij?

  Sonja heeft gewoon gelijk en iedereen die niet echt vernieuwend is, zoals PdL, is door een beetje nichterige uitzendkracht vervangbaar.

 37. marijke

  Naar mijn mening gaf Sonja, als vakvrouw, oprecht opbouwende kritiek. Ze zeikte Paul helemaal niet af. Paul heeft te lange tenen en had hier ook met humor op kunnen reageren…dat is toch zijn talent? Paul vertoont al jaren hetzelfde kunstje in een ander jasje, hij heeft meer in zich dan dit. Dat hoorde ik Sonja zeggen. Vroeger kon Paul me nog ontroeren. Als ik naar welk programma dan ook van PAUL kijk irriteer ik me of voel plaatsvervangende schaamte. MAthijs van Nieuwkerk is een presentator en een talent op zijn vak. Maar Paul, er komt nooit een tweede Paul maar er zijn genoeg talenten op het gebied van comedie die op de plek van jouw programma een plek kunnen vullen! Niet zo zuur doen paultje, dat valt me tegen van je. Zelfreflectie is een groot goed!

 38. Robert

  Hij zal zelf vinden dat hij gelijk heeft en dat heb hij dan. Net zoals degene die roepen dat hij het verkeerd heeft. Zij hebben ook gelijk. Maar ik kijk vanavond baar Pau! en zal ongetwijveld soms moeten lachen. Dus doet hij het goed. Die kakelshow van irene&boshart vind ik weer niet te pruimen.

 39. quillaume

  Wat een onzin verhaal.

  Niemand is onmisbaar.

  Ook PdL niet.

  Alstublieft steek niet zo de loftrompet over dit figuur.

  Hij is volledig over the top !!

  Maakt grappen en grollen over de rug van anderen.

 40. Karin

  Sorry Sonja Barend had gelijk, laat hem stoppen PLEASE

 41. Kanskaart

  Volgens mij zijn er talloze zenders en is er keuze genoeg op al die zenders. Ik kijk vaak in het weekend naar buitenlandse zenders en daar is genoeg aan entertainment te zien dat wel leuk is.

 42. Wist je dit?

  Wat mij als hetero niet bevalt is dat veel mensen op tv zijn, die homo zijn. Niet het feit dat zij homo zijn bevalt mij niet, maar een homo zal je niet gauw een show zien presenteren waarin vele mooie vrouwen te zien zijn, zoals in Italie, omdat homo’s niet geinteresseerd zijn in mooie vrouwen. Ik pleit dus voor meer hetero presentatoren en meer mooie vrouwen op tv.

 43. Jerrold Meijer

  Wat een onzin zeg @ Wist je dit?

 44. Kirth Gersen

  Paul doet al twintig jaar hetzelfde. Klaar nu.

 45. Anoniem

  Hij kan puur niet vervangen worden omdat zijn show met zijn naam is maar voor de rest is zijn show niet zo speciaal dat alleen hij het kan dan doen, ik lees hierboven de naam Ruben Nicolai en die zou het inderdaad ook kunnen maar ook Jeroen van Koningsbrugge…
  Paul your out!

 46. Braak

  Paul heeft zich vernieuwd, la me nie lachuh, hij doet al jaren hetzelfde kunstje en dat gekoketteer met dta homo zijn is misselijkmakend. Inderdaad als je r meneer goed observeert klopt er iets niet en lijkt hij op iemand die ze niet helemaal op een rijtje heeft.

 47. vinn

  @wistjedat: Is Linda de Mol lesbisch met haar kofferdames?

 48. jerrold

  Het was werkelijk waar een geweldige show! Heb me kapot gelachen, en wat een prachtig nummer.

 49. ed

  die eenzijdigheid hier zegt alles over de zgn. onafhankelijkheid van deze site

 50. Braak

  Beste Ed, smaken verschillen nu eenmaal, Jerrold is een Pau!l-fan en ik absoluut niet, maar we respecteren elkaar wel.

 51. jerrold

  Als het over Paul gaat is het altijd iedereen tegen mij looool.

 52. Peter

  Paul is al jaren ziek

 53. jerrold

  Waarom is hij ziek dan?

 54. Louwter

  Tuurlijk niet vervangbaar als een show je eigen naam draagt. Pauw en Witteman zijn ook niet vervangbaar als er 1 ziek wordt. Knevel en vd Brink idem. Je kunt wel een ander persoon neerzetten maar het dekt de titel van het programma niet meer.
  Miljoenenjacht zonder (mogelijke) miljoenen hoofdprijs zou ook nergens op slaan.
  Ik hou van Holland met Belgie vragen…
  RTL nieuws met nieuws van 3 maanden geleden…
  enz…

  De titel moet de lading blijven dekken.
  DWDD gebeurt ook zonder Matthijs. Of het dan net zo’n programma zou worden is een ander verhaal.

 55. Anoniem

  Wat een zielig stelletje losers hier bij elkaar met een intelligentie van het laagst mogelijke niveau. Wat de man in het artikel bedoelt is heel simpel dat het programma PAU!L heet, dan kun je er geen Winston, Kees, Piet of Jan neerzetten, dat had wel gekund als de show ‘De Zaterdagavondshow’ of zoiets had geheten.

  Het is ZO voorspelbaar als je hier ziet dat er een artikeltje staat over Paul de Leeuw dan weet je al precies wie er wat gaat zeggen, over vernieuwing gesproken, jullie roepen hier al jaren hetzelfde en blijkbaar is de massa het niet met jullie eens.

  Nog sneuer wordt het als al die zeikertjes hierboven zoveel te zeiken hebben maar ondertussen wel naar Paul hebben gekeken en precies weten wat er in de show te zien was, als ik iets zo vreselijk vind ga ik ook niet kijken.
  Maar goed, waar ik benieuwder naar ben is wat RTL nu weer in het persbericht gaat zetten nu Winston opnieuw verloor van Paul de Leeuw en niet met een lullige 9.000 kijkers maar ruim 200.000 (en nog eens 300.000 voor de HH)

  Aangezien Winston nu net over het miljoen komt zullen maar weinig hier net zo gaan zeiken als wanneer Paul dat eens heeft, dan heet het gelijk een flop enzo nu gaan we uitvluchten verzinnen, uhm er was voetbal op, of nee, het was mooi weer, oh nee de meest gebruikte allertijden: De cijfers van SKO deugen niet. Zoals altijd deugen die alleen als RTL bovenaan staat, dan trekt NIEMAND die cijfers in twijfel maar nu natuurlijk wel, toch? Oh ja, vergeet ook niet om even een doelgroepje te zoeken waarin Winston wel beter scoorde om dan toch nog positief te kunnen zijn. En RTL zal in het persbericht zetten dat ze tevreden zijn over de show van Winston, dat het een miljoen scoort is voldoende voor een zaterdagavondshow etc etc maar kom op RTL, je hebt natuurlijk liever die 2,7 miljoen die je anders scoort, zeg dat dan gewoon. ;)

  Hoe dan ook, Paul gefeliciteerd met alweer een overwinning op RTL, in totaal gisteravond een half miljoen kijkers meer dan Winston dus tja dan is er maar 1 die flopt op de zaterdag en hoeveel pijn dat hier ook doet, dat is toch echt RTL.

 56. Gibby

  Paul en Ik Vertrek hebben dezelfde score .. als dat geen HINT is
  pos titel abs 6
  1 JOURNAAL 20 UUR 1.890.000
  2 STUDIO SPORT EREDIVISIE 1.508.000
  3 KASSA 1.439.000
  4 JOURNAAL 18 UUR 1.247.000
  5 PAUL 1.239.000
  6 IK VERTREK 1.239.000

 57. Katootje

  @ Anonymous, en daar ben ik het helemaal mee eens! Wat een fantastische plek in de dag top 25 en prachtige cijfers!

 58. rtl

  Ach anoniem met je vermoeiende verhaal op deze zondagmorgen: gelukkig heb je nog steeds géén baan gevonden na je ontslag. Losertje :lol:

 59. erfgooier

  1.239.000 kijkers!!!!!! Goed zo Paultje. Al de derde keer op rij boven de 1.000.000.
  Alle kritikasters hebben weer eens ongelijk.

 60. LUUK

  Ik weet het , de ultieme en allerlaatste show voor die dikke ; Paul-Ik Vertrek
  dan heeft hij 2 478 000 kijkers.
  5 PAUL 1.239.000
  6 IK VERTREK 1.239.000

 61. jerrold

  Goed gesproken anonymous! De zelfde score als ik vertrek betekend dat Paul voor kijkers heeft gezorgd voor dat programma! Gefeliciteerd Paul met deze super score! Op naar de 1.35 miljoen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.