‘Matthijs vervangbaar, Paul de Leeuw niet’

Foto: Fred de GrootSander van den Eeden, eindredacteur van Pau!l, vindt die kritiek die in De Wereld Draait Door werd geuit op de tv-show van Paul de Leeuw, onterecht. Dat zegt Van den Eeden in BN DeStem. Volgens Van den Eeden is De Leeuw nog altijd een uniek talent. “Als Matthijs van Nieuwkerk ziek wordt, kan Menno Bentveld hem vervangen in De wereld draait door. Wie moet Paul de Leeuw vervangen in een programma van Paul de Leeuw? Je kan het moeilijk zonder hem doen“, vertelt hij.

Vooral uitspraken van Sonja Barend in De Wereld Draait Door zijn in het verkeerde keelgat geschoten. Zij zei dat De Leeuw maar een jaar op vakantie moet gaan en met iets heel nieuws terug moet komen. “De show doet het helemaal niet slecht. Vorige week zaterdag keken 1,2 miljoen mensen, de herhaling niet meegerekend. De waarderingscijfers zijn goed“, somt Van den Eeden op.

Bovendien vernieuwt De Leeuw zich al regelmatig, stelt hij. “Vergeet niet dat hij met Mooi! Weer De Leeuw in 2008 de Gouden Televizier-Ring won. Maar Paul zelf wilde wat meer inspanning, meer obstakels, onverwachte dingen. Hij begon met de MaDiWoDoVrijdagshow, vijf doordeweekse dagen om tien uur op Nederland 3, ja, dat is niet het publiek van zaterdagavond half negen op Nederland 1. Hij kreeg daarvoor van onder uit de zak en gaat nu toch weer door met Pau!l.

In Pau!l is zaterdag onder meer Jim Bakkum te gast. Ook Jack van Gelder en Ali B komen op bezoek. De uitzending begint om 20.25 uur op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen