The Voice voor het eerst onder drie miljoen kijkers

Geplaatst op za 17 dec 2011 om 10:45


De kijkcijfers van vrijdag 16 december 2011 (SKO)

The Voice of Holland (RTL4, 20:39) – The Voice of Holland trok vrijdagavond voor het eerst dit seizoen minder dan drie miljoen kijkers naar RTL4. De derde liveshow werd door 2.773.000 kijkers (madl: 39.7%) bekeken en daarmee is het de minst bekeken aflevering tot nu toe. Het is de tweede week op rij dat The Voice een laagterecord behaald. Ook de score van vorige week, toen er bijna 3,1 miljoen mensen voor de buis zaten, was niet hoog genoeg om een laagtepunt te ontwijken.

Het tweede seizoen van The Voice scoort gemiddeld overigens nog altijd aanzienlijk beter dan de eerste editie, waar de drie miljoen kijkers-grens pas bij de finale werd gepasseerd. De finale van seizoen één is met 3,7 miljoen kijkers de best bekeken Voice-aflevering ooit. De zesde auditie-aflevering van seizoen twee nam dat record bijna over, maar die kwam een paar duizend kijkers te kort.

The Voice of Holland results (RTL4, 23:08) – Later op de avond werd in de uitslagshow van The Voice bekendgemaakt wie er volgende week niet meer bij zijn. Voor het oog van 1.849.000 kijkers (madl: 36.8%) werden Rodney Elzer en Danjil Tuhumena naar huis gestuurd. “We zullen hier heel veel negatieve reacties op Twitter over ontvangen, maar het is fifty/fifty en een onmogelijke beslissing. Wij gaan door met Marloes“, zeiden Nick & Simon over de in de Molukse gemeenschap populaire Tuhumena.

De TV Kantine (RTL4, 22:32) – Marco Borsato was deze week één van de nieuwe imitaties in De TV Kantine. Carlo Boszhard kroop in de huid van de populaire zanger om een lied te zingen. “Ik heb een foto gezien en het was bedrieglijk echt! Gaaf, ben benieuwd!“, zei de ‘echte’ Marco op Twitter. Andere nieuwe persiflages waren die van Eva Jinek en Jeroen van der Boom. De TV Kantine was vrijdag goed voor een publiek van 1.860.000 kijkers (madl: 29.7%) en was daarmee het derde meest bekeken programma van de avond.

Top 15
01. The Voice of Holland (RTL4) 2.773.000
02. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.954.000
03. TV Kantine (RTL4) 1.860.000
04. The Voice of Holland results (RTL4) 1.849.000
05. Journaal 20:00 (Ned1) 1.439.000 

06. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.335.000
07. De Wereld Draait Door (Ned3) 1.307.000
08. Journaal 18:00 (Ned1) 1.134.000
09. Vermist (Ned1) 1.097.000
10. Pauw en Witteman (Ned1) 1.054.000

11. RTL Boulevard (RTL4) 1.052.000
12. EenVandaag (Ned1) 1.024.000
13. Flikken Maastricht (Ned1) 1.023.000
14. Editie NL (RTL4) 1.014.000
15. Blik op de weg (Ned1) 870.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 31.1%
2. Ned1 / 16.6%
3. SBS6 / 7.0%
4. Ned2 / 6.3%
5. Ned3 / 6.2% 

6. RTL7 / 5.1%
7. RTL5 / 3.8%
8. Vero / 3.8%
9. NET5 / 3.8%
10. RTL8 / 2.4%

11. Comedy / 1.1%
12. Discov / 0.8%
13. Nick / 0.7%
14. Disney Ch / 0.6%
15. N.geog / 0.5%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 42,4%
2. Publieke Omroep 29,1%
3. SBS Groep 14,6%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 42,4%
2. Publieke Omroep 29,1%
3. SBS Groep 14,6%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


100 Reacties op “The Voice voor het eerst onder drie miljoen kijkers”


 1. Louwter

  Dat is verrrassend. Misschien dat het toch allemaal te lang duurt. Uiteindelijk is het leukste van The Voice toch de omdraaiende stoelen. Blijft natuurlijk toch een fantastisch kijkcijfer waar John en RTL vooraf voor getekend zouden hebben.

 2. Bernie

  Geen verassing, ook vorig jaar bleken de kijkcijfers van de liveshows sterk onder het programma gemiddelde te zitten. Ik verwacht ook dat de finale geen uitblinker zal worden :) Desondanks hele mooie cijfers :)

 3. Anoniem

  Eva Jinek was geen nieuwe persiflage.

 4. sieneke

  Het is gewoon geen leuk seizoen, weinig sprankelende persoonlijkheden, geen extreme talenten. Bij Roel en Marco lopen nog wel wat leuke kandidaten rond, de rest is 3x niks. Ja, Charly laten ze op zo’n manier zingen alsof het lijkt dat een wereldzanger is maar daar trappen we ook niet in. Verder veel te veel reclame!

 5. robin

  mee eens met Sieneke. zitten niet echte fantastische tussen! wel goed, maar niet origineel goed genoeg. Zo’n meisje Marloes doet Kelly Clarkson. op zich aardig gedaan maar hoef geen plaat van haar. Chris (broertje Lisa Lois ) vond ik gisteren nog de beste! Charly is goed maar ach…. Vooral Roel heeft goede kandidaten. Jessie J vond ik trouwens wel fantastisch! TV kantine was grappig maar is sterker geweest!

 6. Maurits

  Ik vind de TV kantine erg tegenvallen nu ze steeds werken met ‘standaard types’ waar ze eerst wekelijks afwisselde hebben ze nu gekozen voor een aantal vaste karakters hierdoor wordt t erg voorspelbaar.. jammer

 7. robb

  Winston lijkt wel een dom blondje met zijn enorme reclame blokken,Charly en paul worden wel heel veel gepromoot via de telegraaf,dat word nu afgestraft mensen zijn niet zo dom hoor.
  Ik wil ook niet te negatief zijn maar ik kan er niet omheen de tv kantine is overgewaardeerd zonder de voice zouden ze rond de 1 miljoen zitten.

 8. Anoniem

  ik mag het mis hebben maar ik heb het gevoel dat het decor vorig jaar groter was,veel langere looppad.

 9. lichtpuntje

  Mediacourant het gehele RTL avondje is gedaald met meer dan 1 miljoen kijkers!!.

 10. Anoniem

  In twee weken tijd meer dan 600.000 kijkers foetsie….is het dan toch een gewone castingshow die we gewoon zat zijn? Blind Auditions leuk maar de rest niks bijzonders toch…?

 11. ErwinHillywood

  Ik vond het niveau gisterenavond erg hoog bij TVOH. Charly, Laura, Niels maar ook Erwin Nyhoff waren de betere van de avond. Dat Rodney er uit moest zat er aan te komen. Hij heeft iets arrogants over zich, maar zingt wel erg goed. Ook gisterenavond. Danjil vond ik een beetje traag op gang komen gisterenavond, in het refrein werd hij beter. Begrijpelijk dat hij er uit is en dat Marloes door is. Al vond ik het liedje niet echt bij haar passen.
  Verder prima cijfers natuurlijk, de cijfers zakken, maar hé, het is nog wel nr. 1 in de kijkcijfer top 25. Helemaal niet vreemd. Je kunt niet altijd maar pieken. Meer dan 3 miljoen kijkers per week is natuurlijk belachelijk goed, maar 2,7 voor een liveshow is eigenlijk heel normaal. Je moet het natuurlijk ook wel een beetje relativeren i.p.v. hier zo hysterisch en dramatisch over te doen.
  De TV Kantine was briljant. Carlo en Irene overtreffen zich zelf elke week opnieuw. Marco Borsato was natuurlijk een geweldige afsluiter van deze aflevering, erg treffend neer gezet.

 12. jan91

  Het lijkt wel of er opnieuw weer bezuinigd moet worden bij de TV Kantine, nadat er sowieso al enkele seizoenen met een heel laag budget gewerkt is. Alles wordt nu bijna met dezelfde typetjes opgenomen in een decor waarbij de uitwerking van die typetjes slecht is. Carlo en Irene doen elke week met elk typetje hetzelfde kunstje en de smink en plakspul zie je gewoon er bijna afvallen van de gezichten. En wat voegen Rene van der Gijp en Keith Bakker nou steeds toe aan de sketches? Alleen even ‘haha’ lachen? Erg jammer, ben bang dat als dit programma zonder the Voice uitgezonden zou worden nog niet de miljoen kijkers meer haalt. Vorige seizoenen waren duidelijk stukken beter.

 13. Bas

  We worden zwaar belazerd door Johnny de Mol en zijn Voice.
  In het voorgekookte toneelstukje is alleen plaats voor Luske als winnaar (let maar eens op alle spotjes die voorbij komen)
  Na gisteren ben ik wel klaar met het amateurtoneel van de coaches.
  (nog even de dames erin houden om het plaatje de komende week wat leuker te kleuren)
  Ze hadden net zo goed kunnen roepen dat Luske de winnaar is dan hoeven ze de boel niet nog eens 6 weken te rekken.
  Gelukkig is aan de kijkcijfers te zien dat veel meer kijkers door het format heen prikken en klaar zijn met dit voorgekookte kijkersbedrog waarbij Charlie Luske allang een handtekening onder zijn (wurg) contract heeft staan.

 14. Bas

  @jan91
  Helemaal mee eens.
  Alleen Marco Borsato was gisteren fenominaal.
  Verder zondermeer het slechtste seizoen TV kantine tot nu toe.

 15. j-k

  ik weet ook niet wat het is, maar vorig jaar vond ik het echt leuker. met Esther Nijhove, Joan, Lenny, Ben, Shary-An, Kim, Pearl en Jennifer.

  Er zijn zitten heel veel talenten bij. maar ze zijn allemaal qwa karakter best saai. Paul is dan wel erg gek, maar wel heel erg amerikaans.
  Sharon, Michelle, Chris, Laura, Niels, Marloes, Iris, Marieke ze kunnen allemaal heerlijk zingen maar personality moeten ze vooral van hun uiterlijk hebben, als ze dat al hebben. Bij kandidaten vorig jaar lag ik soms dubbel van het lachen om Esther Nijhove, vorig jaar was veel spraakmakender.

 16. Anoniem

  Ik weer niet stoken maar gtst is een beter scorend programma als je kijkt naar prijs kijkcjjfers

 17. jan91

  @Bas, helemaal gelijk. Charlie Luske was natuurlijk gisteren weer als laatste aan de beurt bij The Voice en zijn promotiestukje (waar je alle artiesten even voorbij ziet komen om te stemmen) deed weer net even iets langer waarin natuurlijk ook zijn mooiste uithalen in voor kwamen. Het is een al bedrog, moet je eens opletten wie er straks in de finale staat.

 18. stijging

  Sbs6% gestegen naar sbs7%,er wordt al geeneens meer aandacht aan besteed wat de kijkcijfers zijn,diep gezonken naar een zapzender tijdens de reclame’s bij de andere zenders.Je zal maar eigenaar zijn….

 19. Eric

  het duurt en het duurt maar TVOH, wat een vreselijk lange en vooral bewust gerekte zit op de bank. En dan tussendoor ook nog even naar the carlo en irene zelfverheerrlijkingshow kijken (wat een niveau…oef..schaam me wel een beetje voor het ping pong spel…..)…Nee, duurt allemaal veel te lang en verrassend is het na het 1e seizoen al niet meer….Ben erg benieuwd naar het verloop in januari…

 20. Rob

  Het niveau van de Voice is te hoog. Ik mis het strijd-gevoel. Plus wat een berg reclame zit erom heen. TV Kantine is inderdaad erg slecht dit seizoen.

 21. Roy

  Ben een groot fan van dit soort programma’s maar The Voice loopt niet lekker. Kandidaten zijn van onvoldoende niveau en hebben te weinig persoonlijkheid. Nummers die worden gezongen zijn van een sky radio niveau. Op vrijdagavond ben je al moe dus wil je vlotte muziek en geen slaapliederen horen. Lichtshow is ook niet wat het geweest is. Wendy en Martijn stralen ook te weinig betrokkenheid uit bij kandidaten. Kan me voorstellen dat mensen afhaken. Er moet meer bezieling in!

 22. Anoniem

  Volgens mij is dit ook het laatste seizoen voor van Velsen,het word te commercieel.

 23. Peter

  De vrijdag tussen kerst en oud en nieuw is er geen liveshow. Deden ze vorig jaar ook.
  De kijkcijfers van The Voice of Holland zijn wellicht ook wat lager omdat er misschien een groot deel van Nederland al met kerstvakantie is. Vorig jaar zakte de cijfers rond deze tijd ook wat in, meen ik mij te herinneren.

 24. jan91

  Ongelofelijk hoe commercieel The Voice is ook. Volgens de Mediawet mag een zender (dus RTL) max. 6 minuten reclame per blok uitzenden, maar ze spelen er zo goed op in door The Voice even een paar minuten na het eerste deel van de TV-Kantine erin te doen waardoor het als onderdeel van de TV-Kantine wordt gezien. Daardoor hebben ze als het ware ruim 10 minuten reclame.

 25. herman

  Ja hoor, het is alweer zover. Het jaarlijks maar liefst 800 miljoen van onze zuur bij elkaar geschraapte belastingeuri’s verorberende PO-monster is wederom afgeslacht door het zijn eigen broekie wel op kunnen ophoudende RTL. Zuur voor onze PO-fanbois, maar misschien bieden de 20-49 kijkcijfers enig soulaas. Alhoewel, met programma’s als Lingo, de Dorpsdokter, Flikken, Vermist en Blik op de Weg vrees ik dat het zuurgehalte bepaald niet zal afnemen, maar weleens tot een dramatisch hoogtepunt zou kunnen oplopen. Laten wij deze cijfers dan ook maar achterwege laten. ;)

 26. robb

  Vorig jaar in de studio in ede zag het er veel beter uit,maar met name Martijn vond ede te ver van de randstad af.

 27. Anoniem

  jan91
  Sat 17 Dec 2011 om 11:42

  RTL valt onder de Luxemburgse wet dus mag langer reclame uitzenden volgens mij.

 28. Anti-Herman

  De uitzondering voor de bagger van de CO blijft The Voice. Niet voor niets kijken veel PO-kijkers hiernaar. En terecht, niveau ligt gemiddeld gezien hoog.
  Alleen de tv-kantine, dat heb ik niet af kunnen kijken, tenenkrommend slecht, echte CO-bagger. Alleen qua uiterlijk knap nagedaan. Maar waarom begint The Voice niet om 20.30u maar om 20.40u. Zo wordt de oprechte GTST-hater als hij niet oplet opgezadeld met 10 minuten soap-ellende. Gelukkig weet ik dit gevaar nu te ontwijken door even naar de regionale zender te zappen en even op teletekst het regionale nieuws te bekijken. Alles, maar ook alles is beter dan kijken naar GTST.

 29. jan91

  @Anonymous, RTL heeft zich net als alle andere zenders binnen ons Nederlandse omroepstelsel aan de Mediawet (Commissariaat voor de Media) te houden.

 30. Anoniem

  jan91
  Sat 17 Dec 2011 om 11:51

  De zender is statutair gevestigd in Luxemburg en kan daardoor bepaalde Nederlandse regelgeving (bijvoorbeeld met betrekking tot reclame en sponsoring) ontwijken. Dit dankzij het gebrek aan toezicht, sanctieprocedures en een toezichthouder, aangezien Luxemburg die niet kent. Zo kan RTL 4 zich makkelijk aan de Europese mediawettelijke regels onttrekken, terwijl in Nederland gelicenceerde zenders wel gecontroleerd worden door het Commissariaat voor de Media en boetes ontvangen indien zij Europese mediawettelijke regels aan de laars lappen.

  Bron: Wikipedia

 31. kwikjealex

  @jan,
  Maar ze kunnen dacht ik niet beboet worden doordat het nog steeds om een luxemburgse zender gaat.?

 32. Owen

  @ Jan91

  RTL zenders zijn buitenlandse zenders ze hoeven zich niet aan de Nederlandse mediawet te houden het Nederlandse Commisariaat voor de Media heeft niks over RTL te zeggen.

 33. Owen

  Aah iemand was me al voor. :)

 34. Sjans

  het duurt gewoon te lang, de stoelen en dan de finale maar dat hele gedoe met die greenroom en die vreselijke over het paard gesmakte Winston rijkeluikindje en geschreeuw in een boksarena is niet goed.
  Niet zo uitmelken John, geloof me.

 35. Louwter

  Het is zo jammer dat Carlo (& Irene) niet een ander soort humor heeft. Net iets te makkelijk/plat allemaal. Ik zat gister nog even Little Britain USA te kijken op de VPRO en je kan zien dat Carlo daar erg van houdt (vandaar natuurlijk ook Come fly with me)

  Echt heel goed hoe Carlo (&Irene) typetjes pakkend persifleren maar de grap mag beter.

 36. Anoniem

  De liedjes van de kandidaten bij TVOH zijn gewoon bagger… Echt om te janken… X factor is veel hipper en vlotter… Heb het wel gehad met die Voice-meuk

 37. Cas

  TVOH was belachelijk hoog niveau.

  Ondertussen wel duidelijk dat team Angela goed talent heeft. Niels Geusebroek was verreweg de beste zanger van de avond. Een house-nummer zo neerzetten doet niemand hem na. Erwin Nyhoff was een beetje saai met Elvis Presley, dat spreekt niet zoveel mensen meer aan. Laura Éstevez was belachelijk goed met haar versie van Pink’s nummer. Onterechte herkansing. Had eerder Erwin Nyhoff in de herkansing zien staan.

  Team Nick & Simon hebben een voorspelbare competitie. Het is intussen duidelijk dat Charly Luske met stip naar de finale gaat. En daar heb ik helemaal geen problemen mee, want hij heeft een geweldige stem.

  De Tv Kantine was geweldig. Ik draaide me om van het lachen bij ‘Ik Hou Van Ivo’. Dat stuk met die piano:p. Ook Patty Brard was geweldig. En Bert van der Veer met RTL Trottoir: ‘Als Kim Holland overlijdt dan staat er onderin het scherm: ‘Hiep Hiep Hoer-a’ Geweldige televisie.

 38. kaatsebal

  Wie kaatst kan de bal verwachten,het aftellen is nu echt begonnen : sbs 10%,9%,8%,7%,6%…….

 39. kritische kijker

  Langzaam dringt het tot de gemiddelde Nederlander door. De kwaliteit is gewoon ondermaats van zangers jury en presentatoren. Na de eerste 2 optredens niet meer gekeken. De TVK is allang passe zo slecht zo dom zo niks.

  Donderdag een prima document van de VPRO op net 3 gekeken over jonge starters de twintigers van deze tijd. Mooi doorkijkje van deze Einstein generatie of Y generatie zoals deze groep wordt genoemd. Dit was weer eens een prima kwaliteitsprogramma voor de 20 en 30 onder ons. Maar volgens deze site kijken die altijd naar bagger op de CO. Blij met het bestaan van de PO.

  Schat dat naar de finale van the voice net 1 mijoen kijkers het kunnen opbrengen om naar deze bagger gluren. Het is ook zo slecht.

 40. Rick

  Ik lees hier van alles over dat TVOH kandidaten geen persoonlijkheid hebben maar wat te denken van Wendy van Dijk? Ze brabbeld alle eindjes aan elkaar met haar voorgekauwde teksten en haar zoetsappige stemmetje en ziet geen enkele betrokkenheid met de kandidaten.. zeg maar een soort slappe dweil.

  Die irritante commerciële blokken van Winston er tussendoor gaan echt nergens over.. hij lijkt nerveus of onnozel of kan er gewoon niks van want alles wat uit de mond komt is bagger.. en het lijkt alsof je naar een kinderprogramma zit te kijken. Want wie houd zich nou bezig met dat stomme getwitter, gechat or whatever met/over de kandidaten, is toch alleen weggelegd voor kinderen tot een jaar of 16?

 41. Anti-Herman

  Kritische kijker, je gaat nu iets te ver. De finale van TVOH gaat gewoon een dikke 3 miljoen kijkers scoren. Gelukkig haken veel kijkers af bij TV-kantine, inderdaad te triest. Gisteravond tijdens reclame even naar Motel de Jong (Ned.3) gekeken. Een openhartig interview met “Terror Jaap” die bekende dat hij niet wist hoe de (commerciele) tv zijn leven blijvend zou beinvloeden. Een werkelijk goed interview, zeker als je bedenkt hoe Robert Jensen dat indertijd enkel plat deed. Maar wederom een programma dat te weinig kijkers trekt. Blijft jammer dat het op een vrijdagavond staat, had beter op een doordeweekse dag gepland kunnen worden.

  En Herman, wat zullen de kijkcijfers 20-49 je maandagochtend weer opbreken.

 42. wim

  Er wordt hier wel eens een vergelijk gemaakt met de cijfers van TVOH en die van BZV.
  Nou valt het wel op dat de cijfers van BZV alleen hoger worden of constant blijven.
  Zij beginnen met over de 3 miljoen en stomen door tot ver boven de 4 miljoen.
  Die van TVOH beginnen met over de 3 miljoen en vanaf dan wordt het steeds minder.

 43. Ano Nymous

  Prachtig, prachtig. Ik ga stuk om de quasi verongelijkte reacties hier.
  Ze komen er achter dat The Voice gewoon een ordinaire talentenshow is zoals we er al zoveel gehad hebben. met dezelfde nepperij en bedriegerij…

 44. vinn

  Angela haar team is volkomen ruk en Nick en Simon hebben alleen Chris en Charly dus mischien dat daarom deze liveshow minder bekeken wordt

 45. peter

  Ik vind The Voice ook steeds meer tegenvallen. Vorig seizoen zat ik aan de buis gekluisterd. Dat heb ik nu helemaal niet. Het gaat me zelfs wat irriteren helaas. Dat verschrikkelijk overdreven reclamegedoe ertussen door en het niets toevoegende Winstonstukje met zijn tv schermen, bah. Het begint wel echt op te vallen, dat het zo langgerekt, en uitgemolken wordt. Ik zit echt te denken, wat is hier nu nog echt en spontaan aan. Dan maar liever X-factor terug, daar merk je als kijken niet echt dat het allemaal zo overdreven is en uitgebuit wordt.

  Je houdt de kijkers niet meer voor de gek, zo langzamerhand.

 46. Ano Nymous

  @jan91
  Waarom kijk je dan in godsnaam?

 47. Peter

  Ik moest wel lachen gisteren bij de TV Kantine, daar werd SBS 6 al SOS 6 genoemd, hilarisch :-). Geen woord aan gelogen ook nog eens….

 48. Mark

  Die kop had nog wel spectaculairder gekunnen: TVOH en TV kantine verliezen veel kijkers. Dreigt het programma voortijdig van de buis te worden gehaald.

  Bij SBS zou zoiets wel gebeuren als ze ineens van de 400.000 naar de 150.000 zouden gaan…

 49. nrc

  Wal als NRC kunnen niet anders dan oprecht concluderen dat het nieuwe eraf is bij The Voice en dat het normale leven weer door gaat. Als de coaches steeds maar roepen hoe goed iedereen is… Als er backstage een hele slechte man presentatoortje aan het spelen is. En de doorgestoken kaart met Charlie Luske al vanaf de eerste seconde dat ie in de blinde auditie stond opviel… Wat denken ze bij TALPA?? Dat Nederland daar wel niets van door zal hebben? Wordt eens wakker daar bij TALPA

 50. Ano Nymous

  Nederland wordt langzaam wakker zeg.
  Heeft ind e gaten dat ze weer bedrogen worden door n ordinaire talentenjacht.
  Maar ja als je je zo makkelijk laat beinvloeden door John de Mol he trap je er wederom in. Gossie toch, zijn de oogjes eindelijk open gegaan?
  *Gaat nog steeds stuk door alle quasi verongelijkte reacties hier*

 51. Yossarian

  Wat is die Charly Luske in TVOH goed zeg, niet normaal, en wat een fantastisch optreden van Jessie J, uitzonderlijke klasse. Een zeer vermakelijk en kwalitatief hoogstaande uitzending derhalve van TVOH gisterenavond.

 52. robb

  nrc en ze horen dat er nog nooit iemand zo goed heeft gezongen,ze slaan een beetje door,dan heb ik toch liever gorden.

 53. Anoniem

  Ik denk dat er een hoop mensen ook afhaken vanwege de nummers die uitgekozen worden voor de kandidaten. Meer nummers die op dit moment in de hitlijsten voorkomen zal ervoor zorgen dat de kijkcijfers niet zo dramatisch zullen zakken. En inderdaad die blokken met Winston wordt je ook schijtziek van zeg. Ik kijk voor de zingende artiesten en niet wat er speelt qua twitter, facebook enz. Ook de tussenstanden slaan nergens op……

 54. Owen

  TV kantine was weer geweldig! SBS werd weer voor gek gezet. :lol:

 55. Gijs

  Tv kantine is aan zijn beste seizoen bezig!Op een of ander manier hebben ze een manier gevonden om bv een Kieth Bakker of Patty 5 zinnen te geven inplaats van hele scenes waardoor ze fris blijven en je ze langer kan gebruiken.Erg goed zijn dan weer de krenten zoals bv Marco Borsato en Eva.TVOH was ook goed met verrassend goed geluid deze week.

 56. Anoniem

  @Anonymous
  Sat 17 Dec 2011 om 11:54

  Dan moeten de programma’s e.d. toch ook in Luxemburg worden gemaakt en worden uitgezonden.

 57. erfgooier

  Op een enkele uitzondering na (maar die zal het nooit winnen) allemaal: billen knijpen, ogen dicht, krampachtig naar voren buigen en gillen! Dat zie en hoor ik als ik kijk naar DVOH. Zodra een zanger(es) in het nummer gaat uithalen gaat het publiek klappen(!).
  En dan het enorme rekken van het programma. Gooi Winston eruit want die voegt niets toe aan het programma. Het kan een uur korter allemaal maar dan krijg je geen adverteerders.
  Volgend jaar ook maar een keer overslaan.

 58. lichtpuntje

  @Anonymous
  Sat 17 Dec 2011 om 11:54

  Dan moeten de RTL programma’s toch ook in Luxemburg worden opgenomen en uitgezonden?.

 59. Owen

  Het wordt via Luxemburg uitgezonden.

 60. Jens

  De TV Kantine was 1 van de beste afleveringen, met Marco stijgt Carlo boven zichzelf uit, wat ongelooflijk goed. Ook kwa zang! Vond het thema ook leuk, programma’s in een ander jasje met Ping Pong International, Ik hou van Ivo, De B Team. Ze zijn dit seizoen echt op dreef, vond alle 3 de afleveringen van top niveau. Terechte ring winnaars!

 61. Anoniem

  Helemaaal niet verassend! Het wordy toch ook steeds saaier!
  Sufkutten team angela en nick en simon zetten ze bij elkaar
  En de 2 goeie roel en marco. Saaie nummers (mening)
  Vind t geen wonder dat mensen afhaken.
  Desondanks ongelooflijk genoten van de audities en battles

 62. Anoniem

  Beste imitatie van Boszhard ooit ben er stil van Marco Borsato

 63. HansD

  Het is allemaal zo gekunsteld. Ook wat er gezegd wordt door begeleiders etc… lijkt afgesproken werk allemaal.

 64. AQWNO

  Nee, rtl zenders hebben uitzendrecht in nederland. Maar worden uitgezonden vanaf luxemburg. Wij als kijker merken daar niet veel van. Alleen als je tv kijkt als kritisch persoon. dan zal je dingen snel merken. rECLAME IN nederland is 12min per uur. Bij rtl mag dat 14 minuten zijn. vroeger werden er programma’s nog uitgezonden vanaf luxemburg. pas in de jaren 90 toen de CO tv kwam. Mocht RTL ook programma’s maken en uitzenden in nederland.

  tERWIJL PO,SBS grote boetes kunnen krijgen, zal RTL die nooit krijgen.
  Daarom was RTL slim in de jaren 90. Een mega groot bedrijf aan te sluiten en daarop uit te zenden.

  Waarom zendt RTL eigen reclameseks uit na 00,30?
  Omdat in de rtl regels staat dat zij dat mogen. Terwijl in Nederland sbs dat mag pas doen na 01u

 65. Rick

  Écht grappig en ook medelijdenwekkend om te lezen hoe domme kijkers hier serieus op de TV Kantine ingaan en het programma analyseren en aanprijzen. Als je vertier kunt vinden door het kijken naar een flauw goedkoop kinderverkleedpartijtje door twee volwassenen (waarvan de één zichzelf overschat en tot aan het irritante aan toe zichzelf helemaal geweldig vind) dan ben je toch echt van geen enkel niveau!!?

 66. Frank

  RTL is wel verplicht om een Luxemburgs programma uit te zenden. Dat is het Hei Elei Journaal, nog steeds te zien ergens in de vroege ochtend op RTL 5 volgens mij.

 67. Owen

  Rick kijk jij dan maar de hele dag naar elitaire PO programma’s.

 68. svrt

  het kan ook komen, omdat mensen een kerstborrel hadden of lekker een film hebben gezien.

 69. Colin

  Ik denk dat RTL er echt achter moet komen dat de kijker niet gek is. En dat ze niet laten beetnemen in dat alles geweldig is wat misschien niet altijd het geval is. Kijk kwa hoe het programma eruit is zeg ik Fantantisch mooi met al die belichting. Maar ik denk dat als iets te lang uitmelkt dat de kijker het dan teveel vind maar dat misschien makelijk achteraf. Want als je de kijkcijfers bekijkt.
  28-10-2011 3.704.000 kijkers
  16-12-2011 2.773.000 kijkers
  een verlies van 931.000 kijkers. Dat zet toch te denken als RTL zijden. omdat het kijkcijfer van gisteren net boven het totaal gemiddelde van het vorige seizoen met 2.729.647.

  Maar de Real life scoort totaal gemiddeld na 8 afleveringen nu 59.750 kijkers hoger. Ook de Result scoren hoger na drie liveshows 215.000 totaalgemiddeld hoger dan vorige seizoen. Maar het kijkcijfer van gisteren is wel onder het totaalgemidde na drie afleveringen van vorige seizoen 16.667 kijkers minder.

 70. bamibal

  De liedjes die worden gezonen tijdens voice of holland zijn veels te veel schreeuw nummers!
  Erwin is de enige die een mooi rustig nummer zong, de rest allemaal top 40 SHIT!

 71. inge

  ja maar de kijkers thuis moeten de liedjes ook kennen en het moet aanspreekbaar zijn…

  En mediacourant: lekker negatief weer! The Voice staat en blijft als een huis op één, who cares dat het net onder de 3 miljoen is… Ik hoor jullie beklag anders nooit als GTST, wie is de mol etc. net onder de 2 miljoen heeft geskoord, sodemieter op!

 72. Anoniem

  Vanavond SBS bovenaan?

  Up 1.145.000
  Wedden Dat 1.035.000
  HvNL 1.010.000

  Paul 1.125.000
  Ik Vertrek 1.110.000
  Studio Sport 1.610.000

  Let’s get Married 1.135.000
  Wat vindt NL 935.000
  TV Kantine 495.000

 73. Mark

  Vanavond SBS bovenaan?

  Up 1.145.000
  Wedden Dat 1.035.000
  HvNL 1.010.000

  Paul 1.125.000
  Ik Vertrek 1.110.000
  Studio Sport 1.610.000

  Let’s get Married 1.135.000
  Wat vindt NL 935.000
  TV Kantine 495.000

 74. Mark

  Dat was ik dus. :P

 75. Tim20 MJ

  @ mark
  waarom zoveel kijkers voor UP?

 76. Rick

  Owen jij vind alles grappig waarin SBS voor gek word gezet?

 77. kampie

  @bas: niets aan toe te voegen.Heb het zelf van dichtbij meegemaakt maar kan een hele waslijst opnoemen van feiten waardoor je toch gaat twijfelen aan de integriteit van de show. Charly moet gewoon winnen van de producent.

  Christopher bijv moest er gewoon uit, links of rechtsom. Op diverse manieren heeft men getracht dit te bereiken! Hij was te weinig meegaand met het format en coaches.
  -een minuut voor zn optreden zeuren over zn pet terwijl hij die al de gehele dag ophad. Truc om hem uit zn concentratie te halen
  – een kruk niet op het podium zetten zoals was gerepeteerd zodat hij zn optreden noodgedwongen staand moest doen
  -doorzeuren over een microfoon en nauwelijks durven toegeven dat de performance wel goed was.
  – Hem achteraan plaatsen in de redroom tijdens de avond. De 6 die doorgingen zaten “toevallig” allemaal op 1e rij
  -de grappige ontmoeting met Lenny Kravitz uit de Real life knippen.
  -ten onrechte beweren dat hij niet bij de Nederlandse les aanwezig wilde zijn. Hij mocht niet!
  -waarom Paul en Charly zo naar voren schuiven? Mogen altijd als laatste optreden. Paul mag er gewoon zn eigen show van maken
  -de jury wil ons laten geloven dat Charly een wereldzanger is
  – waarom 2 beste kandidaten (uit 2e liveshow) in singoff plaatsen? publiekslievelingen Guy en Paul moeten nog een ronde verder immers..
  -waarom worden de percentages van de stemming nooit openbaar gemaakt?
  -waarom wordt er wel iets gemompeld over notaris maar zie je daar niets van

  etc etc etc….

 78. 2.0

  2.773.000 kijkers en dan nog zeggen mensen hier dat nederland klaar met the voice is hahahah yeah right

 79. Peter

  @2.0: zo is het maar net. Hysterische meelopers hier. De feiten zijn gelukkig anders, maar daar hoor je hier niemand over vanwege gebrek aan kennis in de materie van kijkcijfers. Roep dan niets, zeg ik dan altijd.

 80. Mensen.

  ik denk dat dit wel een reden is om The Voice volgend jaar even een jaartje niet te laten terugkeren. Helaas zijn de promo’s om je op te geven voor TVOH 3 gisteren al vrijgegeven…

 81. Levi

  Zoals ik vannochtend al had geschreven is The Voice gewoon totaal niet aantrekkelijk meer om te blijven kijken. Te weinig knallende artiesten, vrijwel niemand is een ‘echte’ persoonlijkheid en slappe radio2 muziek.
  Daarnaast is de grote irritatie factor Winston met zijn Vodafone-Swarofski-Cocacola-Harbio backstage reclame. Te walgelijk voor woorden. The Voice is het perfecte talentenjachten format, maar doordat alles zo letterlijk in je strot wordt geduwt verlang ik terug naar X-factor of zelfs het simpele Idols. Het liefst nog Idols, dan heb je al die poespas erom heen niet.
  En over de TV Kantine.. Tenenkrommend slecht seizoen is het. Carlo heeft overduidelijk in zeer korte tijd dit seizoen geschreven zonder enig hulp van professionele scriptschrijvers die dit wel kunnen en ik kan het weten. Van de tv kantine had echt iets moois en grappigs kunnen worden gemaakt, maar helaas. Jammer

 82. Owen

  TV kantine is een van de weinige Nederlandse programma’s waar ik om kan lachen ik heb niks met Nederlandse humor en comedies. Net als dat flauwe Koefnoen. En comedies als Spaanse schaap, Gek op Jack enz.

 83. Ano Nymous

  Zeker weten dat er hier mensne zijn die ondanks de kritiek op The Voice volgende week toch weer gaan kijken en zich opnieuw beet laten nemen. Dit omdat ze gewoon niet beter weten en zo Pro John de Mol zijn…
  @ Owen. Als er iets en iemand niet grappig is is dat wel Carlo Boszhard en TV Kantine

 84. Cynthia

  WALGELIJK dat Charly Luske weer als laatste mocht, bij hem gaven drie ‘coaches’ commentaar (terwijl bij de andere kandidaten slechts 2) , zijn stukje in de compilatie was weer net iets langer, hij komt vaker aan bod in filmpjes, tusseninterviews…. krijgt ook voortdurend te horen dat hij de ‘favorietenrol’ draagt… Dat ziet toch iedereen?!! John de Mol heeft de winnaar AL LANG gekozen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 85. Ano Nymous

  Cynthia. Dan hoef je dus ook niet meer te kijken toch?
  Als de winnaar toch al bekend is. Dag spanning.
  Talentenjachten zijn voor het naieve, beinvloedbare domme volk (zoals hier een Herman) wat zich kritiekloos alles laat voorkauwen. John de Mol wekt alleen de indruk dat de kijker enige invloed heeft.
  Intelligentere mensen doorzien die mooie gladde verkooppraatjes.

 86. Chiel

  Toch jammer dat de Tv kantine er zo goed uit ziet, en de grappen dan niet werken. Bij mij tenminste. Het aantal keer dat ik moest lachen was op 1 hand te tellen. JAMMER

 87. Anoniem

  @ Ano Nymous
  Inderdaad. Zeg nu zelf. Wie wil er nu met een Herman geassocieerd worden?
  Ik heb het nu ook definitief gehad met alles wat naar talentenshows riekt. Het gaat altijd zoals John de Mol en co het uitgedacht hebben. Dat is inderdaad wel duidelijk nu.
  Bedankt voor het openen van mijn ogen…

 88. Anoniem

  Gokje vanavond

  Up 920.000
  Wedden dat ik het kan 1.000.000

  Pau!l 1.050.000
  Ik vertrek 1.260.000

  Let’s get married 1.250.000
  Wat vindt Nederland 795.000

 89. nrc

  Charley Luske had NOOIT meegedaan als ie geen garantie had gekregen dat ie tot en met de halve finale kwam. Dus de kijkers hebben GEEN invloed op de uitslag!! Het kan toch nooit dat er na tussenstanden binnen 10 minuten een compleet andere score staat. Is gewoon onmogelijk!! Dat zou betekenen dat een voorsprong van bv 6 procent in 10 minuten ingelopen wordt. KAN NIET!!

 90. Mediaprak

  @ Anonymous Gun SBS jouw cijfers maar vrees onder 8000.000.

 91. Anoniem

  Kortom. Niet meer kijken naar die bedriegerij.

 92. Anoniem

  Heel simpel. Niet meer kijken scheelt een hoop frustratie en ergernis.

 93. Braak

  Van Velzen Anonymous, is de sprekende pop van John de Mol, een soort morbiede speeltje van ome John.

 94. Anoniem

  @ Levi (post 78)

  Over de scripts van de TV-kantine… Als je op de aftiteling gaat kijken naar wie de scripts heeft geschreven staat als eerste de naam Wijo Koek vermeldt. Deze man heeft jarenlang voor de Flodder TV-serie geschreven, evenals voor de Costa! TV-serie en enkele films van Johan Nijenhuis. Misschien geen intellectuele hoogstandjes, maar je kunt niet zeggen dat hij geen professional is :N

 95. Anoniem

  Ik heb in ieder geval weer genoten van TVOH, en 2,7 miljoen is nog steeds veel, en weer nr. 1 op de vrijdagavond.

 96. Ricky

  TVOH heb ik eigenlijk nooit echt kunnen waarderen. Los van de selectie shows is het te langdradig en te erg opgeklopt.

  Ik vind X factor een veel leuker programma waarin mensen veel meer groeien en de strijd tussen de verschillende categorieën ook erg vermakelijk is. Dat heb ik veel minder bij TVOH.

  Wel leuk om te zien dat er 2,7 miljoen wel genieten van deze show, maar voor mij blijft X factor op nummer 1 staan, ondanks de lagere kijkcijfers.

 97. technoviking

  De verrdoemis in met alle talentenjachtjes.

 98. doorgestoken

  Zeker Charley gaat winnen, let maar op, alles is gescript en voorgekookt.
  tiz gewoon n avondje vermaak, maar wel een veeel te lang avondje met veeeel
  te veeeel reclame, daar word even goed aan verdiend door deze en gene.
  voor de jury is het ook n heerlijk avondje, N&S met hun wekelijkse onderscheiding, ben benieuwd wanneer de rest hun theatertoer/nieuwe CD aankondigen, het is NU cashen. Het is gewoon n goudmijntje voor een select gezelschap, en het volk..
  het volk laat zich gek maken & betaald, betaald… voor wat?. toch triest dat 3 miljoen mensen zich zo achter dat voorgebakken karretje laten spannen, er zijn zo veel andere zinnigere dingen te doen en te bekijken op zoeen lange avond, gelukkig is het nog niet verplicht te kijken

 99. Braak

  Geef het volk brood en spelen tot ze er van gaan kotsen en het kotsen is nabij!!!

 100. Ano Nymous

  Prachtig gezegd, doorgestoken.
  Applaus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.