Matthijs houdt DWDD-baas Dieuwke in huis

Dieuwke Wynia komt terug op haar besluit om als tv-directeur aan de slag te gaan bij BNN. Ze blijft eindredacteur van De Wereld Draait Door en begint met Matthijs van Nieuwkerk een productie- unit. Dat heeft de VARA laten weten. Wynia en Van Nieuwkerk gaan nieuwe programma’s bedenken, ontwikkelen en produceren die voortkomen uit DWDD. “Tegen deze uitdaging kan en wil ik geen nee zeggen. Ik begrijp goed dat BNN teleurgesteld is“, zo laat de eindredactrice weten.

Het tweetal zal gezamenlijk de hoofdredactie vormen van de nieuwe, creatieve tak op de Amsterdamse redactie. “Naast DWDD zelf gaan we nieuwe, extra programma’s produceren onder de vlag van DWDD. Dat kunnen bijvoorbeeld programma’s zijn die voortkomen uit succesvolle rubrieken in het moederprogramma“, legt VARA-programmadirecteur Frans Klein uit.

Wat voor programma’s de kijker kan gaan verwachten, wil Klein nog niet zegge. “In dit stadium kan ik daar nog geen concrete voorbeelden van noemen: het ontwikkelen van die ideeën wordt nu juist de taak van de creatieve tak.

Van Nieuwkerk verheugt zich op de nieuwe uitdaging. “Ik heb me de afgelopen zeven seizoenen vooral gericht op het dagelijkse programma. Het gaat goed met DWDD en ik blijf het programma met plezier presenteren. Maar er zit naar mijn gevoel meer in ‘De Wereld Draait Door’. We krijgen de komende jaren de kans om te laten zien of dat vermoeden juist is. Graag!

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen