Albert Verlinde: ‘Hart van Nederland is al journalistiek’

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde vindt dat men niet moet suggereren dat Sandra Schuurhof de reddende engel van Hart van Nederland is. Het programma zit al goed in elkaar. Dat zei de showkenner maandag in RTL Boulevard. SBS 6 wil Hart van Nederland journalistieker maken en heeft daarom Schuurhof weggehaald bij RTL 4. “Ik ga het toch even zeggen, want ik heb jaren zelf bij Hart van Nederland gewerkt en ook met de meiden die daar nu zitten. Die zijn ook journalistiek hoor“, aldus Verlinde in zijn tv-show.

Verlinde neemt het op voor de huidige medewerkers van Hart van Nederland, die al jaren een succesvol programma maken. “Het is fantastisch dat Sandra erbij komt, maar doe nou niet of het tot deze tijd niet journalistiek was“, zegt hij.

Schuurhof wil dat Hart nog beter gaat scoren. “Ik vind het een enorme uitdaging om te proberen om er een wat journalistieker programma van te maken, zonder dat je de oude kijkers wegtrekt, maar wel dat je nieuwe kijkers aantrekt“, legt ze uit.

Ze vond het een moeilijke beslissing om weg te gaan bij RTL 4. “Ik heb 13 jaar met veel plezier bij RTL gewerkt. Het is niet zo dat ik het hier niet meer naar mijn zin had, niets meer kon leren of dat ik de verslaggeving zat was. Helemaal niet, ik heb het hier heel erg naar mijn zin zelfs.

Toch is ze toe aan een nieuwe uitdaging. “Na 13 jaar is het misschien ook wel weer eens tijd voor iets anders. Als er dan een hele mooie kans komt en je kan iets heel nieuws gaan doen, dan moet je het misschien maar soms gewoon doen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen