‘Kersttelevisie elk jaar weer een beproeving’

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt het tv-aanbod met Kerst elk jaar weer een grote deceptie. Dat schrijft hij dinsdag in De Telegraaf. Voller vindt het kerstmenu van de tien grote zenders zeer mager, met vooral veel kerstfilms. “Er moet een kerstwet komen, waardoor op het uitzenden van titels als Home Alone en The Santa Clause, delen één tot en met tien, een flinke dwangsom komt te staan. Zo vaak herhaald dat iedere Nederlander deze films wel eens heeft gezien“, zegt hij.

Ook tranentrekker All You Need zit zo in de kersttraditie vastgeroest dat de tissues in het doosje kunnen blijven, schrijft Voller. “De verrassing op de tribune is voor de kijker geen verrassing meer, de romantiek in de Noorse sneeuw evenmin. Dan is er nog de ellenlange busrit: buitenlandse liefdes die er net een slopende vliegreis op hebben zitten worden door heel Nederland vervoerd. Zielig.”

Bananasplit was het populairst met Kerst. “Twee dagen Bananasplit, dat is bijna misdadig. In een tijd vol vrede en welbehagen gaan BN’ers door het lint omdat zij in de maling worden genomen door Frans Bauer.”

Maar goed, het is nu eenmaal traditie: kersttelevisie is elk jaar weer een beproeving“, besluit Voller.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen