John de Mol pleit voor andere opzet Televizier-verkiezing

Waar musicalgigant Albert Verlinde vindt dat het Musical Awards Gala op de schop moet, is tv-tycoon John de Mol van mening dat het Gouden Televizier-Ring Gala aangepakt moet worden. Dat zegt hij in VARAgids. De Mol neemt het gala met een korrel zout. “Laten we even reëel doen. De Ring is een leuke prijs, maar het blijft gewoon een sms-wedstrijd. Je kunt echt niet zeggen dat het de prijs van het publiek is. Ik ben het met Bert van der Veer eens dat het systeem moet worden veranderd.

Met The Voice of Holland greep De Mol net naast de Televizier-Ring. Die ging naar Voetbal International. “VI zond die avond live uit, hun harde kern werd opgeroepen om vooral veel te sms’en. Ik geloof dat ik de enige was die moest lachen toen ze wonnen. Ook omdat ik enigszins bevriend ben met Wilfred Genee en Johan Derksen.

Het gala zelf vond hij maar niks. “Ik probeer dat soort avonden altijd te vermijden. Vorig jaar was Ik Hou Van Holland genomineerd, waarop mijn zus Linda zei: ‘Jij gaat niet flikken dat je er niet bij bent en mij alleen laat zitten.’ Dus ik naar Carré. De polder-glitter en glamour op z’n best hoor, sjonge jonge. Een winderige avond, zo’n klapperend zeil boven een rood lopertje. Eenmaal binnen kun je je arm niet eens optillen, zo vol is het er.

De afterparty vindt De Mol nog erger. “Na afloop moet je met 1600 man in een ruimte staan die voor 800 bedoeld is. Vervolgens schuifel je vijftig minuten voordat je bij een bar bent waar je een lauw biertje kunt krijgen. Dus, omdat we dit jaar weer waren genomineerd, besloot ik daar niet nog een keer te gaan klooien. En heb ik, samen met RTL, 300 meter verderop de Hermitage afgehuurd. Gewoon, om alle mensen die aan The Voice hebben gewerkt te bedanken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen