Claudia de Breij dubt urenlang over tv-registratie

Claudia de Breij heeft erg getwijfeld over welke beelden te gebruiken voor de tv-registratie van haar voorstelling Hete Vrede, vrijdagavond op Nederland 1. Dat vertelt de cabaretière in VARAgids. De Breij liet twee avonden filmen. “Hoewel je er tot en met de dernière aan blijft schrijven, schaven en improviseren, de basis was er al vanaf de eerste try-outs. Dus of je nou de eerste avond of de tweede avond uitzendt, wat maakt het uit. Dat dacht ik, tot ik naar mezelf zat te kijken op de bank.

Ze keek samen met haar goede vriend en pianist Sander Geboers. “‘De timing vind ik echt beter hoor op avond 1′, zei hij. Ja, ik ook. En het publiek ook. Ze zitten er meer in, lijkt het wel. ‘Ja. Maar ja, muzikaal vond ik avond 2 misschien wel iets scherper…’, zei hij. Vind je? Nou… nee, ik was avond 1 beter bij stem, denk ik. Niet zo verkouden ook.

En zo gingen het even door. “Hij zei: ‘Op avond 1 deed die ene camera het niet hè. Daar balen ze van, bij de regie. Hebben ze nergens dat wijde shot van rechts opzij van jou. Zij willen echt avond 2.’ Tsja. Doe nog eens eerst ‘Mag ik dan bij jou’ van avond 1 en dan van avond 2?

Uiteindelijk kwamen ze de conclusie dat de voorstellingen niet zo veel van elkaar verschilden. “Avond 1, zei ik. ‘Toch? Waarom dan?’ Ons haar zat gewoon veel beter.

Hete Vrede is vrijdagavond om 21.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen