Inwoners Bonaire woest na homoshow Arie Boomsma

De Antilliaanse Robert heeft na zijn coming out in het tv-programma Uit De Kast van Arie Boomsma woeste reacties ontvangen van eilandbewoners. Dat vertelt de kandidaat in KRO Magazine. Robert vloog speciaal naar Bonaire om uit de kast te komen voor zijn familie en dat leverde beelden van een hysterische moeder op. “Na de uitzending kreeg ik mails van eilandbewoners waarin stond: ‘Waarom heb je dit gedaan? Heb je een hekel aan het eiland?’“, vertelt de realityshow-kandidaat.

Het leverde behoorlijk wat commotie op in Bonaire. “Zelfs in de politiek hebben ze het erover gehad. Maar ik kreeg ook positieve berichten van jongeren die in hetzelfde schuitje zitten. Het is fijn om te weten dat ik Bonaire wakker heb geschud. Maar ik ben niet meer terug geweest, omdat ik bang ben dat het positieve beeld van mij had, is veranderd. Dat doet pijn.

Zijn ouders hebben er nog altijd moeite mee. “Mijn vader kwam me voor het eerst niet uitzwaaien toen ik terugging en mijn moeder zei dat ik de familie kapot maakte. Dat maakte mij stuk. Nu gaan we goed met elkaar om, zolang we het er maar niet over hebben.

Gelukkig heeft in Nederland iedereen wel goed gereageerd, ook mijn broertje. Alle negatieve reacties vallen bij de positieve in het niet.

Uit De Kast beging dinsdag om 21.20 uur aan een nieuw seizoen op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen