Inwoners Bonaire woest na homoshow Arie Boomsma

Geplaatst op di 27 dec 2011 om 12:25

De Antilliaanse Robert heeft na zijn coming out in het tv-programma Uit De Kast van Arie Boomsma woeste reacties ontvangen van eilandbewoners. Dat vertelt de kandidaat in KRO Magazine. Robert vloog speciaal naar Bonaire om uit de kast te komen voor zijn familie en dat leverde beelden van een hysterische moeder op. “Na de uitzending kreeg ik mails van eilandbewoners waarin stond: ‘Waarom heb je dit gedaan? Heb je een hekel aan het eiland?’“, vertelt de realityshow-kandidaat.

Het leverde behoorlijk wat commotie op in Bonaire. “Zelfs in de politiek hebben ze het erover gehad. Maar ik kreeg ook positieve berichten van jongeren die in hetzelfde schuitje zitten. Het is fijn om te weten dat ik Bonaire wakker heb geschud. Maar ik ben niet meer terug geweest, omdat ik bang ben dat het positieve beeld van mij had, is veranderd. Dat doet pijn.

Zijn ouders hebben er nog altijd moeite mee. “Mijn vader kwam me voor het eerst niet uitzwaaien toen ik terugging en mijn moeder zei dat ik de familie kapot maakte. Dat maakte mij stuk. Nu gaan we goed met elkaar om, zolang we het er maar niet over hebben.

Gelukkig heeft in Nederland iedereen wel goed gereageerd, ook mijn broertje. Alle negatieve reacties vallen bij de positieve in het niet.

Uit De Kast beging dinsdag om 21.20 uur aan een nieuw seizoen op Nederland 3.
31 Reacties op “Inwoners Bonaire woest na homoshow Arie Boomsma”


 1. kwikjealex

  Sommige mensen zijn nou eenmaal nog niet zo ver in hun ontwikkeling.

 2. Alexander

  Toont aan dat sommige (groepen) mensen er nog steeds veel moeite mee hebben..

 3. Jerrold Meijer

  En waarom ze er dan veel moeite mee hebben? Wat een onzin! Be happy, be gay!

 4. Robin

  Tsjah, sommige mensen zijn nog klein van geest..

 5. Arthur

  Ook al vind ik homo’s niks speciaals.(het zijn gewoon mensen. kan niet zeggen of ze goed of slecht zijn voordat ik ze ken) maak ik wel onderscheid tussen homo’s en nichten. iemand die homo is en netjes zijn vriend aan mij voorstelt als: “dit is mijn vriend piet” kan ik prima mee opschieten. nichten, zoals GORDON, die er echt te koop mee lopen op een vulgaire (en in mijn ogen mateloos irritante) manier kan ik dan weer niet tegen.

 6. Anoniem

  Ook al vind ik homo’s niks speciaals.(het zijn gewoon mensen. kan niet zeggen of ze goed of slecht zijn voordat ik ze ken) maak ik wel onderscheid tussen homo’s en nichten. iemand die homo is en netjes zijn vriend aan mij voorstelt als: “dit is mijn vriend piet” kan ik prima mee opschieten. nichten, zoals GORDON, die er echt te koop mee lopen op een vulgaire (en in mijn ogen mateloos irritante) manier kan ik dan weer niet tegen.

 7. Marc E. Putto

  Ja goed te begrijpen waarom het eiland -gedomineerd immers door veelal macho-hetero’s- uiteraard zo reageerde.
  Beetje sneu voor die jongen..

 8. Jan

  Als je niets tegen homo’s hebt, Arthur, waarom probeer je dan gauw je naam te wissen? En als ik je reactie zo lees, blijkt juist dat je net zo kleinzielig met homoseksualiteit omgaat als de eilandbewoners in het artikel.

 9. hans

  Waar de bijbel nog de dienst uitmaakt reageren mensen zo.

 10. Anoniem

  En ik maar denken dat op Bonaire, Aruba en al die eilanden alleen
  maar macho mannen wonen.
  De Arubaantjes die ik ken gedragen zich altijd zo super macho.
  Nu ga ik er toch anders naar kijken. Waarschijnlijk proberen ze alleen
  te verbergen dat ze toch gay zijn.

 11. Anoniem

  Je mag het van de linkse kerk niet zeggen maar allochtone culturen zijn vaak bekrompen en bevooroordeeld, en vaak zeer rascistisch.

  Ironisch worden mensen die hierop wijzen dan zelf hiervan vals beschuldigd.

 12. Mart

  VANAVOND OM 21.20 UUR START EEN NIEUWE REEKS MET EEN JONGEN UIT EEN GEREFORMEERD GEZIN!

 13. Bo

  Mensen hebben dus klaarblijkelijk al een oordeel zonder dat ze de aflevering hebben gezien. Nergens lees ik namelijk dat in dit gezin wel of niet de bijbel de dienst uitmaakt. Het zou dus net zo goed, zoals ook al aangegeven, te maken kunnen hebben met een machocultuur. Vanavond is er dus zo te lezen een gereformeerd gezin aan de orde. Voor sommigen maakt het dat blijkbaar bijvoorbaat al een spannende aflevering.

 14. Luuck

  Wat verkeert een groot gedeelte van de wereldbevolking toch nog in een staat van geestelijke armoede en volledige bekrompenheid.

 15. Marc E. Putto

  @Arthur, denk dat ‘nichten’ door sommigen als een soort scheldwoord wordt gezien, of zit ik fout?
  ‘Poten’ wordt ook wel eens genoemd. Klinkt nog wat onguurder..

 16. Arthur

  Ik ga met mensen om en het zal mij een rotzorg zijn wat ze met wie dan ook in bed uitspoken.Maar dat vreselijk overdreven nichterige gedoe. OK, dat sommige mannelijke homosexuelen wat vrouwelijke trekjes hebben kan ik wel hebben hoor.
  Alleen dat vreselijke overdreven gedoe.

 17. arno

  Wat erg dat mensen in bijna 2012, zoveel moeite hebben met de geaardheid van hun kinderen en vooral de reactie die familie geven aan hun kinderen.
  Dat vind ik nog het ergste, alsof de persoon er zelf voor gekozen heeft om op iemand van zijn eigen geslacht te vallen. Wanneer leren mensen elkaar nou eens te respecteren, zoals ze zijn! Dat zou een mooi voornemen voor het jaar 2012 kunnen zijn!!

 18. Sem

  Homo, lesbo, transseksueel, pedo, travestiet, het hoort bij de maatschappij, bij het leven, bij ons allemaal, dat kun je niet ontkennen, de maatschappij, dat ben jij…

 19. W.J

  Nederlanders moeten begrijpen dat op die kleine eilanden je niet vaak een homo tegen gaat komen. Zo als in NL. In NL krijg je van kleins af al , kansen en ervaringen om hoe je er mee omgaat. En dat je dan een kans krijgt om een eerlijk oordeel te geven. Op de kleine eilanden wordt je door iedereen beinvloed en hoor je dat homo zijn slecht is.
  Dus de eerste reactie als je dat ziet is slecht. Tevens heeft de bijbel nog een heel groot invloed.

  En voor de komende 20 jaar zou ik zeker geen gay parade daar verwachten.

 20. koenski

  Net als in de middeleeuwse moslimlanden, overal waar religie en achterlijke praatjes en vooroordelen heersen zul je homofobie tegenkomen, moet jij eens kijken hoeveel zwarten en marokaanse jongens in gayclubs vertoeven, haha, hypocriete nepmacho’s, komt door mama, die neukt er wel op los met de buurman, Papaa heeft nog drie zijwijffies, kijk dat mag allemaal wel in hun ‘cultuur’, zo kweek je criminelen zonder vaderfiguur, maar dirt terzijde, inteelt en een gematigd IQ spelen ook een grote rol..amen.de beterweter.

 21. Anoniem

  Vergeet Oost-Europa niet. Daar worden homo’s in elkaar geslagen. En wat de bijbel betreft: juist de CU/Rouvoet heeft bijgedragen aan de homo-emancipatie. Dit wordt telkens weer vergeten door de “bijbelhaters”. Je kunt het beter over de koran hebben in dit verband.

 22. Karel

  Het leuke van homo zijn is ook wel dat het niet helemaal mag. Dat is toch ook niet zo gek? Waarom zou je willen afdwingen van mensen/ mannen dat ze homoseks leuk vinden? Homo’s zijn leuk. Maar verder moeten we het niet zo over die seks hebben.
  Ik herinner mij een zwaar katholiek vriendje. Zijn moeder zei:”dat je het bent…..maar dat je het doet!”
  En dat is de essentie. Waarom moet dat ‘doen’ nu zo in iedereen zijn strot geduwd worden? Ik vind het al fijn dat ik het ben en dat niemand mij iets in de weg legt.

 23. Mike2

  @Arthur,
  Zo heb ik een hekel aan al die overdreven hetero’s. Elkaar op straat zoenen, hand in hand lopen en steeds laten zien hoe gek ze wel niet op elkaar zijn. Ze mogen van mij best hetero zijn, maar daar hoeven ze toch niet mee te koop te lopen.

 24. Braak

  Helemaal niemad heeft het over de man die verantwoordelijk is voor de ellende van deze jongen. Die klootzak van een Boomsma dus. Die pakt het vliegtuig naar huis en laat een puinhoop achter terwijl hij in zijn eigen dorp waar zijn vader dominee is of was het woord homo niet in zijn mond durft te nemen. Boomsma je moet je schamen getatoueerd kruisbeeld!!!

 25. Braak

  niemand dus

 26. Joozt

  ik snap ook niet waarom je uit de kast zou moeten komen met de ‘hulp’ van zelfbenoemde gristelijke homomoeder Arie Boomsma….

 27. Robin

  611.000 kijkers voor eerste afl. seizoen 2 Uit de Kast

 28. Arthur

  Waar ik niet zo goed tegen kan is dat twee elkaars huig uit hun keel staan te likken in het openbaar, ongeacht de combinatie van die twee (M/V – M/M – V/V).
  Dat valt wat mij betreft onder de primaire vormen van beleefdheid en dat gaat ook op voor dat vreselijk overdreven nichterige gedoe.

 29. piet

  wanneer komt die Boomsma zelf eens een keer uit de kast

 30. Braak

  Arthur en Piet, jullie schrijven het zoals het is. Die religriezel van een Boomsma, dat getatoueerde kruisbeeld is nu al zo brutaal dat hij in de reclame van Douwe Egberts laat zien wie die werkelijk is, een akelig ventje wat met het homozijn koketteerd en als een Christus met gespreide armen gaat staan en wat ie dan zegt is een regelrechte schande, God zal je straffen Boomaap!!!

 31. tom

  waar de bijbel? jij linke islam rat? get a life

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.