Henny Huisman vindt Peter van der Vorst formatdief

Henny Huisman stelt dat het programma Gepest! van producent en presentator Peter van der Vorst een schaamteloze kopie is van een format dat hij zelf heeft bedacht. Dat zegt de oud-presentator in Nieuwe Revu. Huisman heeft Van der Vorst nog niet gebeld over de kwestie. “Maar hij weet het wel. Ik kom hem nog altijd tegen. Dan reageert hij niet. Hij begint er niet over. Ik beschuldig hem er trouwens ook niet van dat hij het bewust heeft gedaan“, zegt de voormalige RTL 4-ster in het blad.

Het format van Huisman heet Pestkoppen en in 2008 nam de EO een proefaflevering op. “De programma’s zijn exact hetzelfde. Als ik een rechtszaak zou aanspannen, zou ik die zeker winnen. Maar als ik het doe zeggen ze: ‘Daar heb je Henny Huisman weer.’ Ik besluit maar verder te gaan. Ook al kan ik de papieren laten zien dat het ons idee is. Sterker nog, het ligt bij de notaris.”

Van der Vorst boekt momenteel ook in het buitenland succes met Gepest. Voor RTL 4 neemt hij nu een tweede serie op.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen