Peter van der Vorst verliest respect voor Henny Huisman

Foto: RTLPeter van der Vorst heeft woensdag een stuk respect voor Henny Huisman verloren. Dat zei de presentator in een verklaring bij RTL Boulevard. Huisman beschuldigt Van der Vorst in Nieuwe Revu van plagiaat. “Ik schrok echt enorm. Ik werd door allerlei websites en programma’s gebeld over wat Henny gezegd heeft. Ik schrok echt van wat hij allemaal zei. Het raakt echt kant noch wal. We hebben helemaal niets gejat“, zei de verontwaardigde presentator in de showrubriek.

Van der Vorst zou zijn programma Gepest! afgekeken hebben van een format van Huisman, maar daar is volgens hem niets van waar. “We hebben echt een jaar lang zelf gewerkt aan de ontwikkeling van het programma, een pilot gedraaid en die aangeboden bij RTL. Ik dacht niet aan het feit dat andere mensen ook een programma ooit over pesten hadden bedacht. Daar kun je overigens vanuit gaan, want een idee komt nooit alleen.”

Volgens Huisman weet Van der Vorst over zijn tv-format, maar zwijgt hij structureel over de kwestie als ze elkaar tegenkomen. “Dat vond ik ook zo’n rare uitspraak. Toen de serie eenmaal liep, las ik ergens op een website dat er ooit een pilot was gemaakt voor de EO. Er worden zo veel pilots gemaakt. Ik ben Henny de afgelopen jaren geregeld tegengekomen en hem zelfs uitgebreid gesproken, zonder dat er een woord over is gesproken. Ik wist niet dat de beste man er mee zat.

Een programma over pesten an sich kun je volgens Van der Vorst niet eens claimen. “Het thema pesten is geen programma op zich. Het gaat om hoe het programma in elkaar steekt, bijvoorbeeld de reconstructies en hoe je de ontmoetingen doet. Dat is wat een tv-format maakt.

Van der Vorst walgt van Huisman. “Ik had wel respect voor hem altijd en dat is vandaag wel iets minder geworden. Ik vind het een beetje onder de gordel. Had mij even gebeld. Ik heb vandaag al bij hem ingesproken om hem dit ook te zeggen, maar ik heb nog niets gehoord.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen